30 Nisan 2008 Çarşamba

ELMALI PASTA SEVENLER

Evet, hayata dair herşey dedik ya; acısıyla ,tatlısıyla, tuzlusuyla ben de bu hayatın içine bunlardan da katmak aklıma geldi.Umarım sizin içinde faydalı ve doyumlu olur. Bu elmalı pastamı herkes çok beğenir.Çok da pratik ve kolaydır.Evde yemediğimiz elmaların değerlendirilmesi içinde iyi bir fikirdir.Şimdi gelelim yapılışına:
Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı yoğurt
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi İçin:
3 orta boy elma
isteğe göre ceviz içi
Tarçın

Yapılışı:
Margarin, pudra şekeri, yoğurt, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve unu bir kaba koyup iyice kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.Daha sonra bu hamurdan 4 parça yuvarlak hale getirip, buzdolabında içini hazırlayana kadar bekletiyoruz.(15-20 dakika olabilir)Daha sonra elmaların kabukları soyuluyor ve rendeleniyor.Tarçın serpiştiriliyor.Kısık ateşte biraz (5 dak. kadar) pişiriliyor.İnmeye yakın istenirse dövülmüş ceviz içide konabilir.Daha sonra hamurlar dolaptan alınıyor.Her bir top ayrı ayrı açılıyor. Bir top açıldıktan sonra bıçak yardımı ile çaprazlama swkiz parçaya bölünüyor.Bir parçasına elma içi konuyor ve sigara böreği gibi sarılıyor.Fırın tepsisine diziliyor.Bu şekilde hamurun hepsi yapıldıktan sonra 180' de pişiriliyor.Üzeri pembeleşince fırından alınıyor ve bir tabağa diziliyor biraz soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleniyor.Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok: