5 Mayıs 2009 Salı

Hiç Birşey Gizli Kalmıyor!..

Bugün hıdırellez günü olduğunu sağolsunlar sevgili Fulya&Özlem (çocuklaçocuk)'ler hatırlattılar. ben her seferinde unutuyorum. Ben 6 Mayıs doğumlu olduğum için daha çok o güne odaklanıyorum. Doğduğum ayı ve günü seviyorum...Bahar bayramı...Bugün gerçekten şanslı ve bereketli bir gün. Ben de kendimi birçok konuda şanslı hissederim ve de Allah'ıma şükrediyorum.Hayatımın güzelliklerle dolu olduğuna inanıyorum. Zaten kendi hayatınızın içinde sağlıklıysanız, mutluysanız, huzurluysanız, seviyorsanız, seviliyorsanız, sevdikleriniz yanınızdaysa, annelik-babalık duygularının en güzelini yaşıyorsanız Allah'a şükretmelisiniz. Hayatınızı bereketli adletmeli ve de şanslı görmelisiniz. Bütün bu düşüncelerimin yanı sıra birçok kez gönlümden geçirdiğim isteklerimin gerçekleşmesine sahip olmamı da hep bu günde doğmuş olmama bağlamışımdır...

Şimdi burada Hıdırellez ile ilgili çocukluk anımı da anlatmak istiyorum...
İlkokul yıllarında iken birgün günlerden hıdırellezdi. Annem arkadaşı ile hıdırellezle ilgili konuşuyorlardı. Dilekler yazılırmış kağıtlara, çiçeklerin köklerine konurmuş. Ne yazdıysan dileklerin kabul olurmuş. Ben de bunu duyunca okula gittiğimde üç kafadar arkadaşıma anlattım. Daha sonra bizde yapmaya karar verdik. Herbirimiz çocukça dileklerimizi kağıtlara yazdık. Birbirimize söylememe kararı aldık.Teneffüs saatinde okulun arka bahçesine gittik. Arka bahçedeki ağacın dibini çubuklarla iyice kazıyıp kağıtları koyduk.Üzerini de iyice kapattık.Teneffüs zili çalmıştı. Biz hala oradaydık. Sınıfa da biraz geç girmiştik. Fakat bizden de geç giren iki erkek arkadaşımız olmuştu. Ders başladı-bitti. Diğer teneffüs saati geldi. Öğretmen dışarı çıktıktan sonra erkek arkadaşlarımız "arkadaşlar sessiz olun şimdi size birşeyler okuyacağız" diyerek sınıfı susturdu. Bizim yazdığımız kağıtları okuyup, bizi yerin dibine soktulardı. Meğerse herşeyi duyup yaptıklarımızı takip edip, bizim arkamızdan o kağıtları oradan çıkarmışlar...Ne diyeyim çocukluk işte...Özelimize de girmişler ama bunun önemini o yaşlarda kavrayamamışlar anlaşılan...O zamanki durumda utanç verici bir gündü. Eve gelip ben ağlayarak anlattığımda annem gülmekten kendini alamamıştı...Bugünse yüzümde tebessüm oluşturan komik bir anı olarak kalmıştır.

10 yorum:

meleklerim ve ben dedi ki...

Mehtapcım doğumgünün şimdiden kutlu olsun.Nice sağlıklı mutlu yılları yavrularınla,eşinle ve tüm sevdiklerinle geçirirsin inşallah.

SMİLENA dedi ki...

ne güzel bir anıymış mehtapçım.harika bir günde doğmuşsun.bugünden kuttlamak istiyorum.
nice güzel ,dertsiz,tasasız ve en çok sağlıkla dolu günler diliyorum,sevdiklerinle beraber...
seni ço çok öpüyorum

Adsız dedi ki...

Yaradana şükredecek ne çok şeyimiz var değil mi? Bunun bir kez daha farkına vardım yazını okuyunca. hıdrellezi çocukken çok severdim ben de. dilekler yazılır gül ağacına asılırdı. bikaç senedir yapmıyorum ama nedense.. belki bu gece yaparım. :)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Hepimizin hıdırellez dilekleri kabul olsun dilerim. Sevgiler canım benim.Öptüm

Unknown dedi ki...

şimdiden nice yıllara.
huzurlu mutlu ve hep umutlu uzun seneler AALAH nsip etsin size
benim hıdrellezden çocukluumda aklımda kalan çok anılar varr
hatırlattığınız için teşekkürler

şirinem dedi ki...

Canım nice sağlıklı mutlu senelere inşallah ailenle birlikte anında çok güzelmiş :)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

CANIM BENİM, DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN. HER YAŞIN MUTLU, SAĞLIKLI VE HUZUR DOLU GEÇSİN SEVGİKLERİNLE.ÇOK ÖPÜYORUM SENİ.SEVGİLER.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Mutlu Yıllar mehtap, çok bereketli bir günde doğmuşsun gerçekten.
Okula anıları ne hoş değil mi, bitmek bilmez utandırma girişimleri olurdu.

Mehtap dedi ki...

hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum arkadaşlarım.Bende hepinize sağlıklı,hayırlı,uzun, yavrularınızla,sevdiklerinizle birlikte güzel bir ömür diliyorum.İyi ki varsınız.sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Canım arkadaşım biraz geç oldu ama doğum günün kutlu olsun.allah evlatların,ailen ve sevdiklerinle sağlıklı,mutlu bir ömür geçirmeni nasip etsin.Öptüm