13 Mayıs 2009 Çarşamba

Amigurumi Bebişlerimle Tanıştırayım....:))

Amigurimi oyuncaklara bende bayılıyorum. O nedenle imkanlarım el verdiğince ben de örmeye çalışıyorum. Ama arkadaşlarımın ki kadar başarılı olamadığımı da biliyorum. Ama keşke geliştirebilsem ve de daha sık örebilsem. Tanıdığım, eşim, dostum ve arkadaşlarımın çocuklarına da hediye edebilsem, çok mutlu olacağım aslında. Ben her zaman söylüyorum. Beni tadığınız kadarıyla, bende kendim, karınca kararınca el sanatları ile ilgilenmeyi ve de yapmayı çok seviyorum. Daha da önemlisi hediye olarak da kendi el emeğimle yaptıklarımı sunmak çok hoşuma gidiyor doğrusu.
Bu bebeğimiz melez güzeli olsun dedim ama pek çirkin oldu. Saçları da röfleli olsun istedim. İlk bebek deneyimim. Bayağı uzun zaman oldu aslında, bunu öreli. Ancak yeni fırsat bulabildim, buraya koymak için.
Bunu öreli de bayağı oldu. Bu bebek diğerine göre daha başarılı oldu. Ama bunda da diğerinde olduğu gibi yüz ifadesini vermeyi başaramamışım. Ama artık çözdüm olayı sanıyorum.Özellikle sevgili Semra'cığımın göndermiş olduğu bebeği bayağı bir inceledim. Birde ipin cinsi de önemli sanıyorum. Saçlarına kullandığım ip çok ince olduğu için salkım saçak oldu.O nedenle basit duruyor. Neyse yavaş yavaş öğreneceğiz galiba.

İkisinin yanyana görünümünde de en güzel bebek kırmızılı bebek görüldüğü üzere.Bu arada kızlarım çok beğendiler.İrem okula da götürüp arkadaşlarına, öğretmenine göstermiş.Onlar da beğenmişler.Öğretmende hayranlığını belirttikten sonra annen o kadar işinin gücünün arasında nasıl da beceriyor bu işleri demiş. Dediğim gibi çok yorgun ve uykusuz kalıyorum ama el sanatlarıyla ilgilenmek hoşuma gidiyor. Bazen bu benim bünyemin zayıflamasına da neden oluyor.Uykusuz oluyorum, yorgun oluyorum,bu da iştahımın kapanmasına ve halsiz düşmeme neden olabiliyor ama onu sezinlediğim zamanda dinlenmeye çalışıyorum.Tabii bu konuda yardımcılarım ve destekçilerimde oluyor.Kışın annemin çok desteğini gördüm. Eşimde aynı şekilde. Ama gereksiz buldukları işlerde de bana kızıyorlar. Kendimi çok yoruyorum diye. Ama benim annemde maşaallah çok beceriklidir. Her türlü iş gelir elinden. Teyzelerim, halalarım da öyle. Hani aileden gelen birşey galiba ve onlarda asla boş duramazlar.

17 yorum:

kubra zeynep kara dedi ki...

bende bayılıyorum bunlara,
ellerine sağlık ama ne güzel başarmışsın:))
becerikli insanlara bayılıyorum.baharda bol vitamin takviyesi alın ayrıca.

Cocukla Cocuk dedi ki...

dinlendirici oluyor bu işlerle uğraşmak bir yandan da. Amigurumi sürekli gelişen bir şey, bebeklerde gayet güzel.Ellerine sağlık. kendi yaptıklarımızı hediye etmeye bayılıyoruz biz de

Kızıl dedi ki...

ehtapcığım. Bebeklerin çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Melez bebeğinle aynı renklerde bende Sünger Bob örmüştüm, kocaman bir şey oldu, güzel oldu ama :) Bu arada çok güzel bir mim var ve sana da pasladım. Kitap okumayı çok sevdiğini biliyorum ve okuma serüvenin nasıl başladı merak ediyorum doğrusu. dahil olursan çok mutlu olurum. Sevgilerimle...

Mehtap dedi ki...

Sevgili Zeynep,
teşekkür ediyorum canım.Beğendiğine sevindim.Vitamin takviyesi evet zaman zaman alıyordum.Bu sene unutmuştum.teşekkür ediyorum canım.Onu yapacağım ama fazla da bünyeyi zorlamamamk da lazım aslında.sevgiler çok öpüyorum.

Mehtap dedi ki...

Sevgili çocukla çocuk,
haklısın örgü dinlendiriyor gerçekten de.Ama bitsin diye de uyku saatini geçirince bende anlattığım durumlar oluyor.Malum sabah işe gitme sıkıntımız var.Evet kendi yaptığını hediye etmenin keyfi ayrı oluyor.Teşekkür ediyorum.sevgilerimle öpüyorum ikinizi de.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Pandora,
teşekkür ediyorum beğendiğine sevindim.Demek sende yaptın.Paylaş o zaman bizimle.Bak şimdi ben merak ettim.Mim çok güzel bir konu severek dahil olacağım teşekkür ediyorum canım.sevgilerimle.Seni de öpüyorum.

meleklerim ve ben dedi ki...

Çok güzel olmuşlar Mehtapcım,ellerine sağlık.Örgü insanı çok dinlendiriyor.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Dilek teşekkür ediyorum.Gerçekten öyle.Ama seninde elinden geliyor.Kızların için örsen keşke.Hazır oyuncaklardan çok daha şirinler ve de annem ördü diye ayrı bir gururlanıyorlar çocuklar.Hazır alınanlardan daha kıymetli çocukların gözünde de. el emeği oldunun onlarda farkında.sevgiler canım çok öpüyorum.

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Eline sağlık. Kırmızılı bebeğin daha güzel olmuş ama gerçekten :) İnsan ördükçe daha güzelleştiriyor modellerini. İkinci, üçüncü derken ne güzel modeller çıkar senden gör...

Sevgiler.

Kızıl dedi ki...

Madem merak ettin Mehtapcığım linkini vereyim. Çok amatör şeyler basit yani, iddialı değilim :) Senin yaptıklarının anında hiç kalır :)


'Becerikli Dora'

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

müthiş şekerler..,
hobby güzel şey :))
svglr cnm.

SMİLENA dedi ki...

süper olmuş mehtapçım.ben sana demiştim.bir kez yaptın mı gerisi geliyor.çok çok beğendim.canım arkadaşım .sen de benim gibisin elinden hiç bişey kaçmaz yeter ki isteyelim.sizi çok öpüyorum...
sevgilerimle

Mehtap dedi ki...

Sevgili hayal arkadaşlarım teşekkür ediyorum canım.beni yüreklendiriyorsun.O kadar becerebilirmiyim gerçekten.teşekkür ediyorum canım.onure eden yorumun için.sevgilerimle.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Nunu teşekkür ediyorum.gerçekten güzel şey.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Semracığım beğendin demek ama seninki kadar güzel olmadı canım.Seninkiler muhteşem canım.İnşaallah benim arzum sadece pratik olmak ve çocukları sevindirmek adına şöyle fırsat buldukça örebilmek yazımda da belirttiğim gibi canım.Bende sizi çok öpüyorum.

Fatma Dinç dedi ki...

bebekler çok güzel oyalayan ama bitince harika olan ebekler anahyarlık yap onları nefis olmuş:)

Unknown dedi ki...

Bence çok hoş olmuşlar canım,ellerine sağlık:)