21 Temmuz 2009 Salı

"Aşk" la Döndüm...

Tatilimiz bitti. Bugün itibari ile evimizdeyiz. Haftaya pazartesi işe başlayacağım. Bu hafta da burada ve evimizde halletmem gereken işlerimiz var. O nedenle dönüş erken oldu. Hem az da olsa tatilde insanı yoruyor ve biz çalışanlar evimizi de çok özlüyoruz. Evimizde olmak da doping oluyor bizim için. Tatilimiz geçen yıl ki tatilimizin bir benzeriydi. Geçen yıl burada detaylı anlatmış ve bulunduğumuz yer hakkında detaylı bilgi vermiştim. Anlatmadıklarımı da daha sonra anlatmaya çalışacağım.

Bunların dışında tatil boyunca bir tek kitabı etkisinde kalarak, keyifle okuma fırsatım oldu benim de. Blog arkadaşlarımızında etkisinde kalarak okumuş olduğu kitap Elif ŞAFAK'ın AŞK kitabı. Bu kitap hakkında da olumlu ve çok güzel yorumlar yapılmıştı. Benim düşüncelerim için de aynı şeyler geçerli. Oldukça etkisinde kaldım.

Buradaki "Okuma Aşkı" adlı yazımda yıllar önce çocukken okuma oyunumdan bahsetmiştim hani. Hayat ansiklopedisinden rastgele sayfalar açıp, ilgimi çeksin çekmesin ilk gelen konuyu okumaktı. Bu oyunum saatlerce sürerdi. Bayağı bir zaman ayırırdım. Dolayısı ile birçok konularda bilgi sahibi olmuştum. Hatta yeri geldikçe o bilgileri bugün bile hatırlıyorum. Bu nedenle sınavlarda sorulan genel kültür sorularını bugün olsun es geçmiyorum.

Velhasıl Mevlana Celaleddin Rumi'nin hayatını da o dönemlerde o oyunum sayesinde öğrenmiştim. O nedenle Aşk Şeriatı'ndaki hikayenin o boyutu bana tanıdık geldi. Ancak Aşk Şeriatı'ndaki konu daha çok Tebrizli Şems üzerineydi. Aşk'la bütünleşen ise Ella'nın Aşk Şeriatı'nı okurken yazarı Aziz Zahara ile mailleşmelerinden sonra kendi içinde bulunduğu boşluğun Zahara'dan gelen mesajların doldurması sonucu sanal aşka dönüştürmesi ve bunu gerçek hayata taşımaları idi.
Tatil dönüşümüz de, Konya üzerinden olduğu için kitabın etkisinin hala üzerimde olmasının da etkisi ile Hz.Mevlana'yı, Tebrizli Şems ve Aziz Zahara'yı ziyarette bulunmak istedim. Öncelikle Hz.Mevlana'nın türbesi ve Kültür Merkezine gittik.Ziyaret esnasında içeride fotoğraf ve kamera çekimi yasak olduğu için dışarıdan birkaç resim çekebildim ancak. Ama kesinlikle bilgi sahibi olduktan sonra ziyaret etmek çok da etkileyici oluyor. Aslında bende İlk fırsatta Mevlana'nın Mesnevilerini edineceğim. Zaten çocuklarla da çok verimli olmadı.Mesneviyi okuduğumda da Allah'ın izni ile çocuklarda büyümüş olurlar daha rahat gezerim. Tebrizli şems'in türbesi ise Hz.Mevlana'nın türbesine on dakikalık bir mesafede Konya'nın çıkış yoluna denk gelen Şems parkı'nda.Oralarda sormadım ve ben o civarlarda aramıştım ancak araba ile trafikte seyir halinde iken tesadüfen gördüm. duramadığımız ve de geri dönmediğimiz için de, maalesef Tebrizli Şems'i ziyaretimizi gerçekleştiremedik...
Hz.Mevlana Kültür Merkezi'nin arkasında Gülbahçe Konya Mutfağında o yöreye ait etli ekmeğini yiyelim dedik. Etli ekmek bizim bildiğimiz kıymalı pide idi. Ama ben inatla tadını görmek istedim ancak hiç de beğenmedik.Mekan güzel olmakla birlikte eğer yolunuz düşer ise yemek tercihinizi başka yönde yapmanızı tavsiye ederim ben. Çocuklar bile çok ağır buldular ve etinin koktuğunu söylediler.Bende garsona bunları dile getirdim. Hangi et ile yaptıklarını ve çocuklara bile ağır geldiğini, yiyemediklerini söyledim. Oysa Ankara'da alasını yiyoruz. Kısacası ben pek tavsiye edemiyeceğim etli ekmeğini. Ayrıca yer sofralarının yer aldığı şark odaları havasında herbiri ayrı ayrı adlandırılmış özel odalar vardı. Biz teras katını tercih ettik. Arkamızda yemekten önce gezdiğimiz Mevlana türbesi ve Kültür Merkezi vardı. Akşamları semazenler arkamızdaki bahçede gösteri de yapıyorlarmış.Biz tabii ki akşamı bekleyemedik.

15 yorum:

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Tatil, tatil, tatil...

Tatil gibisi var mı dieğil mi? Ne güzel geçirmişiniz günlerinizi. Dinlenmişsinizdir umarım. Sevgiler.

SMİLENA dedi ki...

hele şükür döndünüz demek ki.hoş geldin mehtapçım.
ay nasıl özendim bende oralara gitmeye.bende şu an aşkın etkisi altındayım.eli,mden bırakamıyorum.çok etkileyici ,dediğin gibi.rersimleri görünce orda olmayı çok istedim....
iyi olduğunuza çok sevindim.tatil güzel ama dediğin gibi insan evini özlüyor.şimdi çamaşır ve ütüyle boğuşacaksın birazcık...
sana kolay gelsin mehtapçım.aşk'tan sonra bende araf'ı okumak istiyorum.kitap hakkında yorumlarını bekliyorum.
sizi çok öpüyorum..
sevgilerimle

ELİF dedi ki...

Hoşgeldin canım....
Tatilin iyi geçmiş,bol dopingli olarak geri döndüğüne sevindim...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Hoşgeldin,
Aşk'ı değişik yorum ve sıcağınla mekanında ziyaretin çok güzel olmuş.
Sevgilerimle,

Mehtap dedi ki...

sevgili hayal arkadaşlarım teşekkür ediyorum.Çok iyi geldi hakikaten tatilde.kendimi şu an daha iyi hissediyorum.sizde hoşgeldiniz.sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

merhaba
aşkı ben de tatil öncesi okudum hatta bir daha çizdiğim yerleri okudum sonra tobb ün elif şafak söylşisine katıldım daha önce de siyah süt ve mahremi okumuştum mahrem süperdi ama aşk bambaşka galiba aşk her şeyi güzelleştiriyor

Mehtap dedi ki...

Sevgili semracığım hoşbulduk canım.kusura bakmayın yorumlara cevabı gecikmeli yazıyorum.Evde o kadar çok işim var ki dediğin gibi.çamaşır hiç bitmedi.Daha ütüye bile başlayamadım.ama hafta sonuna kadar hepsini halletmek istiyorum bende.Aşk gerçekten okunulası kitap.araf ise biraz ağır gibi ama kendimi vererek okuyamadım daha.işe başlasam daha çok vaktim oluyor.zaten ilk işim blog arkadaşlarımı dolaşmak oldu.Kitabı okuduktan sonra konyayı görmenizi de isterim.canım bende sizi çok öpüyorum.sevgilerimle.

Mehtap dedi ki...

Elifciğim çok teşekkür ediyorum canım benim.sevgilerimle.çok öptüm seni de.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Nur ablacığım çok teşekkür ediyorum.Aslında kitap üzerine gerçekten tesadüf oldu ziyaretimde.sevgilerimle.

SMİLENA dedi ki...

mehtapçım bugün aşkı bitirdim.hala buüyüsünün altındayım.sanırım en yakın zamanda bende konyayı ziyaret edeceğim...
seni çok öpüyorum

zuzuların annesi dedi ki...

Mehtapcım e hoşgeldin o zaman:)
Aşk'ı bende çok beğenmiştim...
Tatilinizin güzel geçmesine sevindim canım...Sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili bahar gelsin,
merhaba.Aşk'ı bende burada blog dostlarımızın sayesinde tanıdım ve olumlu yorumlar üzerine merak edip okudum ve iyiki de okumuşum.siyah sütü okuyan arkadaşlarım pek beğenmediklerini söyledikleri için de okumak isteği olmadı.TOBB da Elif Şafak söyleşisine katılmış olmanızda ne güzel.doğrusu bende kendisini yakından tanımak ve fikirlerini,söyleşilerini dinlemek isterdim.sevgiyle kalınız.

Mehtap dedi ki...

Semracığım,
demek sende aşkın tesirine kapıldın.Okuduktan sonra ziyaret etmenizi mutlaka tavsiye ediyorum canım.sende bizimle paylaşırsın artık.sağlıkla nasip olur inşaallah.çok öpüyorum bende.sevgilerimle.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Banucuğum,
zaten Aşk ile ilgili sizlerden okuduğum olumlu yorumlar üzerine merakla okudum.Bu yüzden sizlere teşekkür ediyorum canım.İyi ki bizimle paylaşıyorsunuz ve bizlerde haberdar oluyoruz böyle güzel eserlerden.Tatil iyi geldi canım.kendimi çok şükür daha enerjik hissediyorum.darısı henüz tatile gidemeyen dostlarıma.sevgilerimle çok öpüyorum.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Mehtap'cım tatile bende Aşk la gidiyorum. mevlana yı gezmiştim ama bilerek gezmek bambaşka olur, inşallah tekrar gezebilirim.