13 Nisan 2009 Pazartesi

Erkek Ya da Kadın Olmak...

Yine enterasan bir mim konusunda sevgili arkadaşım Smilena beni mimlemiş. "Konusu da erkek olsan yapacağın ve yapmayacağın beş şey nedir?" diye.

Doğrusu bende kendimi erkek olarak düşünemiyorum. Geçmiş yıllarda bazı insanlarla aynı ortamlarda bulunduğumda konuşurlarken "eğer şanslı olsaydım, anamdan erkek olarak doğardım" gibi sözlerine şahit olurdum. Doğrusu bir anlam da veremezdim bu söze. Şans erkek olmakta mı? Bana göre erkek-kadın farketmez. İnsanız sonuçta. İnsan gibi yaşamayı bilmeliyiz. İnsani olarak üzerimize düşen görevleri sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Gerek kendimize, gerek ailemize ve çevremize, gerekse tüm insanlığa. Erkek de kadında kendi üzerine düşeni yapmalı, sorumluluklarını yerine getirmeli ve hayatını da en güzel şekilde yaşamalı imkanları el verdiği kadarıyla. Şimdi gelelim konuya:

Erkek olsam yapacağım beş şey:
Centilmen olmak,
Sorumluluk sahibi olmak,
Kültürlü,kibar olmak,
Bakımlı olmak,
Sevgi dolu ve samimi, içten olmak.

Erkek olsam yapmayacağım beş şey:
Kaba-saba olmak,
Vaktini boşa harcamak,
Kötü alışkanlıklara sahip olmak (içki, kumar, sigara vs.)
Sorumsuz olmak,
Ahlaksız olmak.

Sonuçta bana göre kadın-erkek eşittir. Bu yazdıklarım kadınlar içinde geçerlidir. Bende bu mimi Muhabbet Çiçeğime göndereyim.Sevgilerimle... Ben de Güzel bir hafta diliyorum.

4 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Mimimi aldım canım :)) EN kısa zamanda yazacağım. Ne güzel yamzışsın. Sevgiyle kal. Öptüm.

meleklerim ve ben dedi ki...

Ne güzel belirtmişsin Mehtapcım.Herşeyin başı insan olmakda,anlayabilene tabiki....

SMİLENA dedi ki...

canım arkadaşım.ne kadar güzel yazmışsın.sonuçta hepimiz eşitiz.iyi ki kadınız yine de.ben bu halimden çok memnunum .seni ve tatlı meleklerini çok öpüyorum

Adsız dedi ki...

yapacakların ve yapmayacaklarını okuyunca dedim ki tam ideal erkek modeli bu işte.. erkekler de biliyor mu acaba bunu? :)