3 Nisan 2009 Cuma

Birinci Yıldönümümden Yine Merhaba Sizlere...

Bloğuma başlayalı tam bir yıl oldu. Bu bir yıllık dönemlerde sıkılmışlıklarım, hayal kırıklıklarım, soğumalarım oldu. Bunu zaman zaman sizlerin de yaşadığını biliyorum. Artık birbirimizin duygularını, düşüncelerini çok iyi anladığımızı da biliyorum. Hepimiz burada gönlümüzden geçenleri paylaşıyoruz. Sanal da olsa duygu birliği yaşıyoruz. Bu nedenle de aramızda gönül bağı oluşuyor. Ne mutlu!..

Burada yazmaya başlamam ise; tüm arkadaşlarım gibi yazmak, duygularımı, düşüncelerimi, hayata ve bana dairlerimi paylaşmak istiyordum. Daha önce takip ettiğim blokların, web sayfaların özel kurulumla ve ücret karşılığında yapıldığını düşünüyordum. Çünkü eşim kendi işyerindeki web sayfasını özel bir bilgisayar programcısına hazırlatmıştı. Bu konuda bende bir atak yapmayı düşünüyordum. Eşiminde bu konuda bana yardımcı olmasını istiyordum. Kafamda böyle bir düşünce varken işyerimden bir arkadaşım kendisine blog açtığını söyledi. Takip etmem için bana adresini verdi. Bazen insan gözünün önünü göremez ya, işte bu arkadaşım tarafından uyandırılmıştım. Ne zamandır bende böyle birşey düşünüyordum dedim kendisine de. Halbuki google'dan böyle bir yardım istesem, anında bana yol gösterebileceğini, akıl etmek aklıma bile gelmemişti. Sağolsun arkadaşım bu konuda uyanmamı sağladı benim. Ben de ilk fırsatta blogspot’ta kendime bir blog oluşturdum. İlk zamanlarda acemilikler yaşadım. Nasıl kullanacağım, kendime özel nasıl alan oluşturabilirim konusunda hatalarım oldu. Ben daha öncesinde daha çok el emeği, yemek bloglarını takip ediyordum gizli izleyici konumunda. Bende hayata dair ne varsa, paylaşmak düşüncesi ile yola çıkmak istiyordum. Her konuda kendime ait duygu, düşünce, el emeği, bilgi birikimi, okuduklarım, yaşadıklarım ne varsa paylaşmak, fikir ve bilgi alışverişinde bulunmak, güncelerimi ileriye dönük arşivlemek istiyordum. Bu vesile ile de hep birlikte çok şeyler öğrendik birbirimizden. Dostluklar kazanmak da en güzel tarafı hiç kuşkusuz. Buradaki paylaşımların en içten ve samimi olduğuna da inanıyorum ben. Çünkü bilmediğim çok şeyi sizlerden öğrendim. Ayrıca son zamanlarda buradaki sanal dostlukların karşılıklı tanışılıp gerçek hayata taşınmasından dolayı da çok mutluyum ben. Umarım bu vesile ile herkesin dostları çoğalır. Dostluklar, sevgiler artarak büyüsün ve yücelsin inşaallah. Sevmeyi bilen, sevilmeyi de hak eder. Bu hepimiz için geçerli. Sevmeyi bildiğimiz sürece sevilmeyi de hak ediyoruz demektir. Bizler buna önderlik edelim. Biliyorum ediyoruz da… Sevgiyle ve sağlıkla kalınız...

11 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım daha nice yıllara, nice paylaşımlara. Seni çok seviyoruz. Hep mutlu ol ve bizimle burada ol. Öpüldün.

Adsız dedi ki...

hepimizin blog dünyasına girmemizde bi arkadaşın katkısı olmuş ya da yönlendirmesi.. beni de Ebru yönlendirmişti.. şimdi çok seviniyorum kendi adıma.. bi sürü arkadaşım oldu. bi sürü şeyler öğreniyoruz birbirimizden.
demek 1 yıl oldu yazmaya başlayalı.. nasıl da uzun görünüyor gözüme. ben daha çok yen sayılırım.. hala acemiliklerim var..
size nice yıllar diliyorum.. sevgiler..

Tabiat Ana dedi ki...

nice yıllara mehtapcım :)

SMİLENA dedi ki...

arkadaşım nice yıllara.iyi ki blog açmışsın ve iyi ki seni tanımışım.
burda paylaşılan herşey çok güzel .karşılıklı fikirlerimizi sunup birşeyler öğreniyoruz.sanal da olsa harika.bende bursalı arkadaşlarla bir toplanalım istiyorum.bakalım önümüzde ki günler fikir sunucağım.
seni çok çok öpüyorum.iyi ki varsın aramızda..

Mehtap dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum.Güzel düşünceleriniz için.Bende sizleri çok seviyorum.İyi ki varsınız.iyi ki sizleri burada da olsa tanıma şansına sahip olmuşum.Sizlerde benimle olun.Hep beraber olalım.Kocaman öpüyorum hepinizi.Güzel bir hafta sonu diliyorum.Sağlıklı,sevgi dolu,mutlu,huzur dolu bir yaşam diliyorum.

zuzuların annesi dedi ki...

Daha nice nice yıllar birlikte olmak dileğiyle Mehtapcım:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Nice yıllara,
paylaşımlarının ve içinin sesinin devamını dilerim.
Yazdığın müddetçe iste,istediğin müddetçe de yaz.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

çok güzel bir dostluk yakaladık bence sanal da olsa paylaşılan çok büyük..Bloğunla nice yıllara canım..

Cocukla Cocuk dedi ki...

buradaki dostluklar gerçekten cok onemli ve gerçek hayatımıza kesinlikle yansıyor, çok yakın gorusmediğimiz halde esranın vefatında iki gun boyunca hungur hungur agladığımızı unutamıyorum...sevdiklerimizin sevinçleriyle mutlu oluyor, üzüntülerinden fena etkileniyoruz. onun için iyi ki varsınız yazmazsanız hayatımızda çok buyuk bir eksiklik olur...nice nice yıllar yazman dileğiyle sevgiler

Mehtap dedi ki...

Sevgili Banucuğum,
hep birlikte inşaallah.Çok teşekkür ediyorum tatlım.sevgiler.

Sevgili Yaşamın Kıyısında,
güzel temennileriniz için çok teşekkür ediyorum.Ne güzel demişsiniz.Yazdığın müddetçe iste,istediğin müddetçe yaz.sevgiler.

Sevgili Yaşamladans,
En güzel tarafı da bu değil mi? canım.Çok teşekkür ediyorum temennin için.sevgiler.

Sevgili Çocukla çocuk,
Şunu öncelikle belirtmek istiyorum.Blog yazmaya başlamadan çok önce sizi takip ediyordum.Sizi tanımam bir yıldan da uzun.Ama gizli hayranınızdım.Şimdi ise sizlerle dost olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum.O kadar doğal,samimi ve içten,dost canlısınız ki,iyi ki sizlerde varsınız.Ne mutlu bana ki,bir zamanlar hayranlıkla takip ettiğim sizlerle dost olabilme şansına sahip oldum.Hep birlikte nice sağlıklı,huzurlu,sevgi dolu yıllara inşaallah.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Nice yıllara canım,hep beraber:)Sevgiyle kal..