23 Aralık 2008 Salı

Yine Bir Mim Konusu ...Özür Dileme(me)

Ermeni katliamı gibi iddialar tamamen gerçek dışıdır.Bu yüzden özür dilenecek bir durumda yoktur.Aksine 1915'li yıllarda Güneydoğuda ve doğu da yabancı güçlerce silahlandırılan Ermeniler Türkleri hunharca çoluk-çocuk, kadın, erkek, yaşlı demeden katletmişlerdir.Hemde vahşice, inanılmaz işkencelerle. Öyle ki canlı canlı insanlarımızın derilerini yüzmeler, kadınlara-kızlara tecavüzler, hamile bayanların karınlarını deşmeler. Tarihte bir eşi benzeri yoktur herhalde. Bunlara kayıtsız kalmak ve Türkler Ermenileri katletmiştir masallarına inanmak ve lanse etmek vicdanlara sığacak bir durum değil. Oysa Türk milleti asırlardır farklı etnik kökenlerle kardeşçe-dostça yaşamışlardır.İnanç ve vicdan sahibi bir millet olarak hiçbir ayrım yapmadan bu topraklarda barındırmaya ve her türlü haktan yararlandırmaya devam etmişlerdir.

Biz Türk insanı maalesef ezberci bir milletiz. Ne duyarsak ona inanıyoruz.Halbuki tarihimizi okusak ve araştırsak belgeleri, kanıtları ile gerçekleri daha iyi anlayabileceğiz. Maalesef bu durum kendi aydınlarımız için de geçerli. Sonra da ortaya düşünce özgürlüğü diye çıkıveriyorlar. Gerçekleri saptırmanın adı düşünce özgürlüğü olamaz. Lütfen aklımızı başımıza alalım ve okuyalım, araştıralım. Tarihimizi incelersek gerçekleri kanıtları ile görebiliriz. Ermeni soykırımı olmamıştır. Tam tersi bu topraklarda kendilerine ait bir yer edinmek ve Türk nüfusunu azaltmak adına Ermeniler katliamda bulunmuştur.
İşte bir gerçek size :
Amerika'lı ünlü tarihçi Prof. J. Macharty : "Ermeni katliamı yoktur; Ermeniler Türkleri katletmiştir"
Ünlü Türk Romancısı Orhan Pamuk : "1 milyon Ermeniyi katlettik"
Hangisi gerçek... İşte bir kaç belge. Bilinçlenme zamanı... Özellikle de bu konuda belgesiz ve bilgisizce konuşan art niyetlilere karşı...
http://blog.haberturk.com/cankocan/yaziD.asp?yID=77536&kID=2827 Kırmızı yazılan satırlar yukarıdaki link adresinden alınmıştır.
Bu konuyu buradan aydınlanmak için okunabilir.
Ben bu konuyu sevgili Canan'dan(Yazbakim) aldım.Okuyan mimleniyormuş.Yazmak isteyen arkadaşlarımı mimliyorum.Hepimizin bu konudaki düşünceleri önemli diye düşünüyorum.
Sonuç olarak tarihte bunlar bir şekilde yaşanmış ama geçmişi sürdürmenin kin ve nefretle yaşamanın anlamı yoktur.Bundan sonra gerek ülkemizde, gerekse dünya da barış ve kardeşlik içinde yaşansın.Geçmişte yaşanmış olaylarla insanlar birbirlerine karşı her daim kin ve nefret duyarsa dünyamız güzel kılınabilir mi? Bunları konu olarak ortaya atmak ve insanların kafalarını bulandırmak çok anlamsız diye düşünüyorum.Geçmişe değil, bugünümüze ve geleceğimize bakalım...Dünyamız yok oluşa doğru gidiyor. Bence bunun için neler yapılabilir bunlarla uğraşalım, insan ayrımı yapmayalım.El ele verip dünyayı kurtaralım ne dersiniz?

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Mehtapcım, ellerine sağlık, belgelerine sağlık, hemen bakıcam linklere. Aynı fikirdeyiz, bu konuda aynı fikirde olmamız güzel bişi. Öpüyorum. İyi bloglamalar :)

meleklerim ve ben dedi ki...

Mehtapcım içim burkuldu resimlere bakarken.Atalarımız bu vatanı ne fedakarlıklarla korumuş fakat şimdi geldiğimiz şu duruma bak.Resman birilerine yalakalanmak için yapamayacağımız şey yok.Yazık çok yazık diyorum,başka da bir şey demiyorum.

ELİF dedi ki...

ay fotoraflara bakınca canım acıdı yandı yok oldum maf oldum..bir bebek annesinin koynunda ve daha küçücük.yazık degılmı...bu mınıcık canlara nasıl kıyarlar...
of of of
geldıgımız şu duruma bakın şimdi.özür dilenecekmiş...peh peh..

Mehtap dedi ki...

Sevgili Canancığım, araştırmalarımaza göre,maalesef bu acı tablo ile karşı karşıyayız.Halbuki bu ülkede hiç kimse hiçbir ayrım gözetilmeden korunup kollanmıştır.Keşke kardeşçe-dostça yaşanabilseymiş.Bu olaylar yaşanmasaymış.Bu linkleri de ben daha önce tesadüfen bulmuştum.orada o günleri bizzat yaşamış kişilerin anlattıkları da beni derinden etkiledi doğrusu.sevgiler canım.bende çok öpüyorum.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

İçim kötü oldu yaa resimlere bakınca falan:( Çok acı bir durum yaaa