17 Aralık 2008 Çarşamba

Mutluluğun Resmi...:)))

Benim mutluluğum bir çember içinde. O çemberin içinde ailem, eşim, çocuklarım ve dostlarımla mutlu, huzurlu bir şekilde yaşıyorum işte. Allah hepimizin mutluluğunu, huzurunu bozmasın. Bunu herkes için can-i gönülden diliyorum.
Şimdi de konumuz " sizin mutluluğunuz nerede" olduğu için mutluluk odaklı birşeyler yazmaya çalışacağım. Bu konuyu bana sevgili arkadaşım Pandoram mim olarak paslamıştı. Yine bir gecikmeden dolayı arkadaşıma özür borçluyum. Ama bunu geciktirmemin nedeni mutluluğun tanımını yapamadığımdan kaynaklandığı, canım arkadaşım...

Bende küçük şeylerle mutlu olabilen biriyim. Mesela sürprizlere bayılırım.Eşim bunu bildiği için bazen kızlarımla bana sürprizler hazırlarlar.Bunlar yeni alınan birşeylerin paketlenmesi veya saklanması, güzel bir sofra hazırlanması, genelde de özel günlerle ilgili hazırlıklar falan...Hele İremciğim öyle heyecanlanır ve mutlu olur ki, onun o şirin halinden bunlar yine birşeyler yapıyor derim ama manzarayı çakmamış gibi davranırım.İşte bu da benim için mutululuk kaynağı olur.

Çocuklarımla akşamları eve gittiğimde birlikte hoşça vakit geçirmek, oyun oynamak, onların oyunlarına katılmamdan dolayı çocuklarımın yüzündeki mutluluğu görmek beni mutlu eder.

Eşimle birlikte olmak. Oniki yıllık evli olmamız ve günden güne bu bağlılığımızın daha da artması beni mutlu ediyor.Öyle ki gün içinde bile birbirimizin sesini duymadan yapamıyoruz.Birçok arkadaşlarımızla konuşmalarımızda hiç kimse eşiyle aynı ortamda çalışmak istemiyor ama biz keşke işyerlerimizde de yakın olsaydık diye düşünüyoruz.Şimdi işyerimin değişmiş olması ile birlikte yolculuk yapmak, bazı öğlenleri buluşup birlikte yemek yemek de beni mutlu ediyor.

Yeni birşeyler aldığım zamanda mutlu oluyorum. Hayatımdaki değişikliklerden de mutluluk duyuyorum.Daha önce de söylediğim gibi monotonluktan hoşlanmıyorum.Özellikle mekanımdaki değişiklikler beni mutlu ediyor.

İnsanlara yardımcı olabilmek de beni mutlu ediyor.Bundan önceki mesleğim bankacılıktı. O zamanlarda daha çok insanlara yardımcı olurdum.Yardımcı olduğum kişiye bir faydam dokunmuşsa onu görebilmek de beni mutlu ediyor.

Arkadaşlarımla buluşup, güzel bir ortamda sohbet etmek beni mutlu ediyor.

Doğa gezileri, yeşil alanda derin derin nefes alarak yürüyüş yapmak beni mutlu ediyor.

Mutluluğu çok basit tanımlamış oldum ama çok zor geldi gerçekten. Bence anlatılmaz yaşanır cinsinden bir konu oldu ne dersiniz?

21 yorum:

Kızıl dedi ki...

Mehtapcığım;
En değerli şeyler küçük çıkınlarda taşınırmış. Küçük bir beden çoğu kez kocaman bir yüreğe ve ruha yataklık edermiş. Ufak balıklar çok daha lezzetli olurmuş. Ateşe küçük odunlar atılırsa harıl harıl yanar alevler artarmış vs, vs diye gider bu böyle.

Diyeceğim o ki, küçücük şeylerden mutluluk duyarız biz, çünkü dediğim gibi "İnsani yönümüz ağır basar bizim". Çocuklarımızla, sıcak çorbamızla, ailecek evde oturmamızla, arkadaşlıklarımızla, sevdiklerimizle, bir insana minnacık da olsa yardım etmelerimizle mutlu oluruz. Basit tanımlamış oldum ne demek, biz buyuz, başka bir şeyde gözümüz yok ki, bence en güzel şekilde tanımlamışsın canım, yüreğine sağlık.

Ayrıca bu yazı biraz geç geldi ama olsun, özür dilemeye falan hiç gerek yok canım, ben senin yüreğini biliyorum çünkü.

Çok öpüyorum sevgiyle kal!

Adsız dedi ki...

önemli olan mutlu olmayı bilebilmek zaten.Sen bunu çok iyi öğretmişsin kendine.ne kadar güzüel:) Daim olması dileğiyle..bir ömür mutluluklar..

Mehtap dedi ki...

Pandoram canımsın.İnan bende duygulandım.Bu güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum canım.Bende senin yüreğinin güzelliğini biliyorum ve seni çok seviyorum.sevgiyle ve sağlıkla kal canım.Çok öpüyorum.

Mehtap dedi ki...

Neyrancığım çok teşekkür ediyorum canım güzel yorumun için.Seninde mutluluklar peşini bırakmasın.sevgiyle ve sağlıkla kal sende canım.seni de çok öpüyorum.

zuzuların annesi dedi ki...

Hep mutlu ol hep mutlu kal:))
Mutluluk çemberin hep büyüsün canım...

Adsız dedi ki...

evet canım anlatılmaz yaşanır... 'MUTLULUK' bazen erişilmez dağların ardında; bazen de yanı başında... aslında o her yerde, tabiii görmek isteyene...
Hep mutlu kal :)

bariisss dedi ki...

Küçük şeylerle mutlu olabilmeyi öğrenebilmek de zordur... Daha büyük mutluluklar diliyorum...

Cocukla Cocuk dedi ki...

Basit olur mmu Mehtap, çok güzel anlatmışsın. Mutluluk her yerde değil mi aslında

Adsız dedi ki...

hayatımızda basit olmayan tek sey mutluluk bence ablacığım o yüzden böyle düşünme yükte hafif pahada ağır seyler saklı yüregimizde ben hiç tarif edemem sanırım mutlulugumu,beni tanıyanlar gözlerin parlıyor derler senin bunları dile getirebilmen mukemmel ama bana sorsan sadece gözlerimin parmamasını saglayanlardır mutluluk. senin ailen iki gözden fazlası tabiki oyüzden günden güne mutlulugun katlanıcaktır eminim. cok konuştum yine seni cok seviyorum:) mutlu ol diye söledim:)))...


GÖKCE....

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ÇOK DOĞRU CANIM,
MUTLULUK ÖYLE KELİMELERE SIĞACAK, ÇOKDA KELİMELERE YETECEK BİR KAVRAM DEĞİL BENCEDE.
YAŞANASI VE ANLARDA SAKLI DUYGULAR OLDUĞU İÇİN SANIRIM.
DİLERİM HAYATTA HER İEĞİN BİR ÖNCEKİNDEN DAHA ANLAMLI OLUR.
ÇOK SEVGİLER.. GÜZELLİKLER..
nUnU

Mehtap dedi ki...

Banucuğum,
çok teşekkür ediyorum güzel temennilerin için.Seninde mutluluk çemberin hep büyüsün canım.sevgiler.

Flame canım,
kısa ve öz çok güzel tanımlamışsın.yaşamak isteyene değil mi?Mutluluk içimizde.sevgiler canım.

Sevgili Bariisss,
öncelikle hoşgeldin.Küçük şeylerle mutlu olabiliyorum çünkü sağlık,mutluluk ve huzurdan başka hiçbirşey istemiyorum.Allaha çok şükür sahip olmam gereken şeylere de sahibim.Herkesinde mutlu olmasını istiyorum ki, dünya daha yaşanılır olsun.Seninde herşey gönlünce olsun.sevgiler.

Sevgili Çocukla çocuk,
evet mutluluk heryerde aslında yeter ki görebilelim onu.Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için.sevgiler.

Gökçeciğim, biraz karışık anlatım olmuş ama ben demek istediklerini anladım sanıyorum.Güzel düşüncelerin için teşekkür ediyorum canım.Bende seni seviyorum.Bende mutlu ol diye söyledim...ŞAKA ŞAKA...Tabii ki çok seviyorum ablası.sevgiler çok öpüyorum.

Sevgili Nunu,
Haklısın kelimelere insan sığdıramıyor ve yaşanılan anlarda saklı hakikaten.Bende dilerim ki hepinizin mutlulukları ve sevgileri bol bol bol... olsun.sevgiler.güzellikler diliyorum bende.

Adsız dedi ki...

Çocukların harika bir Anneleri olduğu Eşin,güzeller güzeli bir hanımı olduğu için çok şanslı Mehtap'm ALLAH mutluluk ve huzurunuzu daim eylesin.Nazar boncuğu koysaydın bu yazıya.Kızları öpüyor Teyzeleri,seni de çok öpüyorum.

ELİF dedi ki...

mutluluk gönül gözüyle gören için yanı başında ama göremeyen için kafdagının ardında..
ne güzel anlatmışsın mutlulugu...çok basit ve yalın..
hayatın hep böyle mutluluk cümleleri eksik olmasın.
sevgılerle

Primarima dedi ki...

Mutluluklarınız hiç kaybolmasın:)Eşinizle daha nice mutlu seneleriniz olsun ne kadar hoşuma gitti "biz birbirimizin sesini duymadan duramayız" demişsiniz.Sevgi bagınız güçlü belliki, 12 yıl geçmiş ama ilk günmüşcesine bahsetmişsiniz bayıldım...

Unknown dedi ki...

Mutluluk güzel şeylerde saklı, bayıldım sana. Ben senin kadar duygusal değilim, ama seni mutlu eden şeylerin çoğu beni de mutlu ediyor. Galiba önemli olan da ailemize zaman ayırmak, arkadaşlarımızla vakit geçirmeyi bilebilmek, ufak şeylerle de mutlu kalabilmeyi bilmek. Mutluluğun daim olsun.

Sevgiler

Martie! dedi ki...

Mutlu olabilen bu insana hayatı boyunca mutlu kalabilmesi dileğiyle :)

Mehtap dedi ki...

Sevgili Royalım güzel temennilerin için çok teşekkür ediyorum canım.O senin yüreğinin güzelliği.Allah hepimizi nazarlardan korusun inşaallah canım benim.Allah seninde herşeyi gönlüne göre versin inşaallah.sevgiler.bende çok öpüyorum seni.

Mehtap dedi ki...

Elifçiğim,güzel temennilerin için çok teşekkür ediyorum canım.Sizlerinde herşey gönlünüzce olsun.Mutluluklar,güzellikler hep peşinizde olsun.sevgiyle kal.

Mehtap dedi ki...

sevgili Ebru,Güzel yorumun için ve temennilerin için çok teşekkür ediyorum.Mutluluk,güzellikler hep sizinle olsun.sevgilerimle.

Mehtap dedi ki...

Canancığım, ne güzel birbirimize benziyoruz ben de bunu farkettim zaten.Ailemle ve sevdiğim dostlarımla birlikte geçirdiğim her andan mutluluk duyuyorum. bu herkes için geçerli olsa gerek.Mutluluk aslında bu anlamda tarifi basit ama yaşanılması gereken bir duygu işte.sevgiyle kal canım.Çok öpüyorum.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Martielex çok teşekkür ediyorum.Sende mutlu ol.Herşey gönlünce olsun.sevgiyle ve sağlıkla kal.