26 Aralık 2008 Cuma

Güzel Bir Kitap...Uçurtma Avcısı...

Afgan yazar, Khaled Hosseini'nin nobel ödüllü kitabını, birkaç blogcu arkadaşların bloğunda görüp, merak etmiştim. Kitap ile, bu bloglarda okuduğum paylaşımlar sayesinde tanıştım ve okudum. Bu tür paylaşımlarında faydasını görüyoruz bloglarda. Gerçekten okunmaya değer, etkileyici ve sürükleyici bir kitap olduğunu düşünüyorum...
Kitapta :
Kaliforniya’da yaşayan Emir, Afganistan’a Taliban rejiminin hakim olmasından sonra, Amerika’ya göç eden Kabil’ li zengin bir tüccarın oğludur. Kabil’de geçen çocukluk yılları sırasında evin hizmetçisinin oğlu Hasan ile arkadaşlık, kardeşlik bağları vardır. Hasan her zaman Emir' e sadık kalmıştır. Emir için yapmayacağı yoktur. Bir uçurtma yarışı sırasında yine Hasan Emir için uçurtmayı yakalamak ve Emir'e getirmek isterken Hasan’ın başına tatsız olay gelir. Emir bunu gözleri ile gördüğü halde korkaklığından Hasan' a yardım etmek yerine izlemeyi tercih ederek ona ihanet eder. Aradan geçen uzun yıllar boyunca bu ihaneti ve suçluluk duygusunu hiç üstünden atamaz. Daha sonra babasının yakın dostu Rahim Han'dan bir mektup alır. Bu mektup üzerine Rahim Han'ın yaşadığı Pakistan'a gider. Rahim Han' dan Hasan ve karısının Taliban tarafından öldürüldüğünü öğrenir. Hasan'ın bir de oğlu olduğunu ve Kabil' de bir yetimhane de zor şartlarda olduğunu ve çocuğu oradan alıp kurtarmasını söyler. Emir zor karar verse de sonunda bir zamanlar ihanet ettiği çocukluk arkadaşının başı dertte olan oğlunu bulmak ve onun hayatını kurtarmak için Taliban yönetiminin kontrolündeki Afganistan’a geri döner. Böylelikle yıllardır içinde duyduğu suçluluk ve pişmanlık duygusundan kurtulmak istemektedir...
Yazar Khaled Hosseini' nin " Bin Muhteşem Güneş" adlı kitabını da bu kitapla birlikte almıştık. Eşimde o kitabı bitirdi ve çok güzel olduğunu söyledi. Benim şu an elimde "Bir Hürrem Masalı" adlı kitap var okuduğum. Bitirince "Bin Muhteşem Güneş" e başlayacağım kısmet olursa.

17 yorum:

Imge dedi ki...

Benim bu sene okuduğum kitaplar arasında en etkilendiğim kitaptı diyebilirim Mehtap.. Bin Muhteşem Güneş'e de için burkulacak, ama bayılacaksın.

Kızıl dedi ki...

A-aaa ben yazacaktım bu kitabı biliyor musun :) 2 gün önce bitirdim, tesadüfe bak canım yaaa. Çok güzel çokkkkk, süper bir kitap. Filmi de var tavsiye ediyorum.

Sevgiler canım.

meleklerim ve ben dedi ki...

Bir blogda daha görmüştüm bu kitabın konusunu,alıp okuyayım merak ettim...
Teşekkürler mehtapcım....

Haydins dedi ki...

Ben filimini de izledim cook guzel..

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Bende listeme alayım bu kitabı. Paylaştığın için sağol canım. Öptüm çok.

Primarima dedi ki...

Şu sıralar bu kitabı okumak ile meşgulüm gerçekden sevdim ve yavaş ilerliyorum sindire sindire...

Unknown dedi ki...

Yazın Ayvalık Ek1 tesislerin de görmüştüm ben bu kitabı, kitapçı güzel demişti, tam almaya karar vermiştim ki diğer tarafta Ayşe Kulin ve İhsan Oktay Anar kitaplarını görüverdim, onu bırakıp bizimkileri almıştım ama ben de okuyayım, zaten siz de çok beğenmişsiniz, konusu da güzel. Listeye alalım.
Teşekkürler, iyi okumalar

Adsız dedi ki...

içerik hoşuma gitti... teşekkürler canım tavsiyen için...

Mehtap dedi ki...

Sevgili İmgeciğim,gerçekten etkileyici.Kitapları eşimde evde dönüşümlü okuduğumuz için bir muhteşem güneşi oda bitirdi.Gerçekten güzel olduğunu söylüyor.Benim elimde de Hürrem Sultan var bitmek üzere.Ondan sonra inşaallah başlayacağım.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Pandoracığım ben hızlı mı davrandım.Canım filmini de duydum ama eşim şu an bu kitabı okuyor.okuman bittikten sonra filmini izleyelim dedim.bekliyoruz.sevgiler canım.

Mehtap dedi ki...

Dilekçiğim,
tavsiye ediyorum canım.sevgiler sana da.

Serpilciğim,
Filmini bende izlemek istiyorum canım.teşekkür ediyorum.sevgiler.

Muhabbet çiçeğim,
listeye alınacak bir kitap.zaten filmini bile yapmışlar.bende seni öptüm canım.sevgiler.

Sevgili Primarima,
o zaman sende bizdensin diyeyim.sevgiler canım.

Canancığım,
Okunulası bir kitap hakikaten.sevgiyle kal canım.

Flameciğim,
rica ederim canım.Paylaşmanın faydası olduğunu düşündüğüm için kitap konusunda da sizlerle paylaşmak hoşuma gidiyor.Çünkü bende bu bloglar sayesinde tanıştım bu kitapla.sevgiyle kal canım

zuzuların annesi dedi ki...

Aylardır kitaplığımda bir türlü başlayamadım:(( Yazından sonra okumaya başladım Mehtapcım...Çok sağol:))

Cocukla Cocuk dedi ki...

bu yazının başını okudum sadece kitabı aynı şekilde blogcu arkadaşımdan not almıştım, şu an elimde devam ediyorum. Her bölümde üzüle üzüle okuyorum bakalım ne olacak

Mehtap dedi ki...

Banucuğum,okumana vesile olduğuma sevindim.Bende blogcu arkadaşlarım sayesinde alıp okumuştum zaten.sevgiler canım.

Mehtap dedi ki...

sevgili çocukla çocuk,insanın bazı gerçeklerle yüzleşmesi adına da etkileyici.Bizim etrafımızda herşey güllük gülüstanlık iken maalesef oralarda ve daha başka yerlerde neler yaşanıyor değil mi?sevgiler.

Unknown dedi ki...

merhaba..
benimde osmanlı tarihine ilgim fazladır.bu kitabı değilde,bende bi sonrasını..safiye sultanı okumuştum.ancak bizim tarihimizi yazan bir yabancı .ona ne kadar inanalım oda bir soru işareti.bir çok kaynaktan doğru bilgiye ulaşmak gerek belkide.
okunacaklara ekledim bunuda..
iyi geceler diliyorum..

durutarifler dedi ki...

Benimde zevkle okuduğum kitaplardan. İkinci kitapta evde ama şimdi Vedat Türkali 'nin Bir gün tek başına'yı okuyorum.
Sevgiler