5 Aralık 2008 Cuma

Akik Taşından Kolye...


Elimdeki akik boncuklardan yandaki resimde görülen kolyeyi yaptım. Çok basit olduğu için buraya koyup koymamak konusunda tereddüt ettim. Ama hayata dair iyi veya kötü herşeyi paylaşmak adına bu bloğu açtığım için hadi o zaman koyayım dedim. Çünkü çok sıradan ve şipşak yapılmış bir kolye gördüğünüz gibi. Herkesin rahatlıkla yapabileceği bu kolyenin akik taşından olması daha önce sihirli taşlar konulu yazımda belirttiğim gibi; akikin, vücudumuzda olumlu etkileri olduğu, bedenin gergin olan kısımlarına sıcaklık hissi verdiği ve gerginliği azaltığı, ağrıları gidermek için kullanıldığı, cilt hastalıklarına karşı etkili olduğu, damarları kuvvetlendirdiği, güçlü ve erkeksi bir enerjiye sahip olmayı sağladığı, hamilelikte hem anne hem de bebeğin sağlığı için faydalı olduğu ve bu süreç içerisinde kullanılması önerildiği için, kullanmak adına bundan sonraki takı çalışmalarımı değerli taşlardan yapmayı düşünüyorum. Ancak çok sık yapabileceğimi sanmıyorum. Çünkü henüz bu konuda alışverişimi yapamadım ve henüz çok vaktimde olamıyor ama ara ara yaptıkça burada tabii ki yayınlamayı düşünüyorum.Tekrar kolyeden bahsetmek istiyorum.Bu kolyeyi kahverengi mumlu ipe elimde kırık taş denilen küçük akikleri düğümler atarak ara ara sıraladım.Uç kısmına da yuvarlak taşımı geçirip,düğüm attıktan sonra aşağıya sarkan iplere de ara ara küçük taşlardan takıp, düğümledikten sonra tamamlamış oldum.Herkes rahatlıkla yapabilir.Çok da vakit almıyor üstelik.

4 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel,tabi ki yayınlayacaksın, el emeğinden kıymetlisi yok. Hamilelere de iyi geliyorsa ben de takayım ben de var akik taşı

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Ben de seviyorum mumlu iple yapılmış olanları, akiğin özelliğini de öğrenmiş oldum, belki kolyeyi yapamam ama alacak olursam akik taşlı bi kolye veya yüzük düşünebilirim. Kolay gelsin, yaptıkça bişiler, bence de paylaşmalısın bizimle.

Sevgiler

Mehtap dedi ki...

sevgili Özlemciğim teşekkür ediyorum.bence de el emeğinden kıymetlisi yok.El emeği katorilerimde ikinci kızımdan önce yaptığım çalışmalar var ancak normal taşlardandı ama bu sihirli taşların gücünü öğrendiktikten sonra, yapacak olursam mutlaka bu taşlardan olmalı diye düşünüyorum ancak dediğim gibi bu konuda alışverişimi yapadım henüz.Bence de hamilelikte faydası olduğuna göre takmak iyi gelir.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Canancığım teşekkür ediyorum canım.Buranın en güzel yanıda öğrendiklerimizi ve yaptıklarımızı sizlerle paylaşmak değil mi ama.Ayrıca söz yaptıkça paylaşacağım tekrar burada.sevgiler.