11 Ekim 2008 Cumartesi

Yeni Bir İş, Yeni Bir Hayat,Yine Gülecek Bir Neden...:))

Bugün değerli arkadaşlarıma ve konuklarıma burada görmüş olduğunuz güzelliklerden ve bu güzelliklerin benim üzerindeki doping etkilerinden bahsetmek istiyorum.Doyumsuz güzelliğin içine düştüm dersem yeridir.Ben doyamıyorum bu güzelliğe.Burası neresi biliyormusunuz? Benim şu an çalıştığım yere giden uçsuz bucaksız bir bahçe mi desem, başka ne desem bilemedim.

Ben her sabah yaklaşık yirmi dakika bu yolu yürüyor ve işyerime varıyorum.Aslında sabahları biraz erken çıkabilirsem şayet git git bitmeyen bu güzel bahçede, temiz hava eşliğinde yürüyüşümü yapar, enerji depolarım.Ancak bu yürümelerim bile beni inanılmaz rahatlatıyor.Ben kamuda çalışıyorum biliyorsunuz.İşyerimiz şehir merkezinin biraz dışında kalıyordu ve servisle gidip geliyorduk.İmkanlarımız oldukça sınırlı idi.İşyerimizin şehir merkezinde de bir bölümü var.Kısa bir süre önce oraya atandım.Merkezde olmak her bakımdan avantaj benim için.Çünkü küçük çocuğum var ve her zaman her işimi halledemiyebiliyorum. Ama şimdi iş çıkışı hemen halletmem gereken her hangi bir işim varsa hallediyorum.Ayrıca her sabah eşimle birlikte yolculuk ediyoruz.Bu da bizim için çok hoş ve keyif verici bir durum.Öğlen vaktimi geçirmem için birçok alternatifim var.Mesela eşimle buluşup birlikte vakit geçirebiliyoruz.Bu durumdan eşimden çok mutlu.Benim buraya gelmem en çok onu mutlu etti zaten.
Yemekhanemiz olduğu gibi, hoş,güzel restoranları veya fast food yerleri de var.İstersen Kızılay taraflarına bile gidebilirsin.Ama en yakın imkanı değerlendirirsek şayet,yemekten sonra bu güzel bahçede dolaşabiliyor veya oturup keyif yapabiliyoruz.Sağın,solun,önün,arkan yeşil doğayla kaplı görüldüğü üzere.
Birçok insan ya da gençler burada yerlere oturmuş piknik yapıyorlar.Spor yapıyorlar,yürüyüş yapıyorlar.Son derece rahat ve kendi kendileri ile başbaşa.Benim çok hoşuma gitti doğrusu.Özgürlük,kalabalık içinde kendinle başbaşa olmak,yalnız olmak bu olsa gerek.Bende bu yaşantıya ayak uydurmaya başladım.Burada kendimle başbaşa olmak hoşuma gidiyor.

Buraları gezerken durup seyrediyorum ve resimler çekiyorum.Ben yeşili çok seviyorum ve çok mutlu oluyorum.Pozitif enerji ile doluyorum.Allah bu güzelliklerden bizleri mahrum etmesin.
Bu resimin üzerine doğa ile ilgili yazdığım şiiri tekrar yinelemek istiyorum.
Doğadır çevreye güzellik veren,
Yeryüzünü demet demet ören,
Bahçemize çiçeklerini seren,
Doğanın güzelliği için diren!..
Her sabah,o temiz havayı derin derin içime çekiyorum.Etrafımı seyrede seyrede,kulağımda sevdiğim şarkıları dinleyerek yol boyunca huzurla ve keyifle işte bu yolda yürüyorum.

Buranın güzelliği sadece bu anlattıklarımla sınırlı değil tabii ki.Mesela yukarıdaki tenis kortu da mevcut.Ben buraya üye olup, bazı öğlen saatlerinde tenis oynamayı da düşünüyorum.Bu imkanın
yanıbaşımda olması da benim için ayrı keyif ve mutluluk verici.Çünkü Tenis oynamak da benim için ayrı bir zevk,eğlence...

Burası da olimpik yüzme havuzumuz.Buraya aile üyeliği için başvurduk.Sabah 6'dan akşam 9'a kadar açıkmış.İstediğimiz zaman yüzmeye de gidebileceğiz.Eşimle bunun planlarını da yaptık.Daha ne olsun.İnsanın keyif alacağı imkanların ve güzelliklerin yanı başında olması o insanı daha enerjik,verimli, mutlu ve eğlenceli kılmaz mı sizce de?Bende çok mutluyum çok.Daha ne olsun.Bundan iyisi can sağlığı.Siz değerli dostlarımın da Herşey Gönlünce Olsun.Sevgilerimle!..




15 yorum:

Bir Hayat Dolusu dedi ki...

Hayırlı olsun...
Şehir yaşantısı için güzel bir işyeri...

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş, hem resimler hem de yazı. Sanki ben de oralarda gezmişim gibi hissettim.

Şanslısın Mehtapcım. Benim okulum da böyle yerlere çok yakındı. Öğle arası ve okul çıkışı soluğu oralarda alıyorduk. Şimdiki okulum ise merkezden epeyce uzakta ve tek gördüğüm trafik çilekeşliği.Ben de akşam üzerleri evden çıkıp temiz hava almaya çalışıyorum.

Umarım hep mutlu ve dingin olursun. Senin adına çok sevindim.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, ne güzel. Herşey dahad agüzel olur senin içni tüm hayat boyunca dilerim. Darısı benim devlete atanmama inşalah. Çok güzel resimler çekmişsin. Ne güzle yerler öyle.
ÇOk öptüm canım.

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Ay çok güzelmiş yaaa.insan böyle işyerine can ata ata gider.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Hayırlı olsun Mehtap,
Çok güzel görülüyor, şehir içi olması da ayrı güzel.
Ama en çok hoşuma giden çocuklarına bir adım daha yakın oluşu. Çalışma hayatımdan bilirim bu konu çok önemlidir. Onlara daha yakın hissetmen çalışmanı daha rahat kılar.
Bu ara yoktum başka yazılar da girmişsin şimdi onları okuyacağım. Bir yazıda adımı gördüm sobe gibi birşey galiba, teşekkür ederim. Yanıtlamaya çalışacağım.
Sevgiler...

Gönül dedi ki...

hayatım güzel yorumun için teşekkürler...sitene girdim ve yazını okumadan hemen ankaradaki ağaçlı yol aklıma geldi bi baktım ankarayı anlatıyormuşsun:))) çalıştığın kurum tam çözemedim ama güzellikler içinde bir yer günün stresini atar pencereden görünen manzara ve tabi yürüdüğün yol.....öpüyorum sevgilerimle

MAVİANNE dedi ki...

ne kadar güzel
o yolda yürümek herşeye
değer
sevgiler

Adsız dedi ki...

Süper mekan süper tenis oynamak bol keyifdir eminim. Benim içinde keyfini sür tamam mı ?

Flame dedi ki...

Hem şehre yakın hemde bu kadar yeşil. Süpermiş. Hayırlı olsun.

Mehtap dedi ki...

Bir Hayat dolusu haklısınız şehir yaşantısında aranıyor.sevgiler.
------------------------------
canancığım çok teşekkür ediyorum.Umarım sizinde herşey gönlünüzce olur.Öğretmenlikte okulun yaşadığın yere uzaksa zor oluyor doğrusu.Umarım şartları daha iyi olan bir yere gelebilirsin sende.sevgiler.
---------------------------------
Muhabbet çiçeğim bugüne kadar senin için dilediğim dileklerimin ne kadar içten olduğunu biliyorsun canım.Bende can-i gönülden senin devlet okuluna atanmanı ve Ankara'ya gelmeni ve herşeyin gönlünce olmasını diliyorum.

sana bir sır vereyim canım.marifet inan resimlerde değil,marifet o resimlere yansıyan manzaranın ta kendisinde.sevgiler canım bende çok öpüyorum
----------------------------------
Gökkuşağım canım inşaallah seninde herşey gönlünce olsun.sevgilerimle.
-----------------------------------

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

eeee ağzımıza bir parmak bal çaldın ama neresi olduğunu söylemedin,ben merak ettim neresi Ankara duraklarımızda belki bir es olur bizim için ....:)

Mehtap dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için.Gerçekten burada yayınladığım resimler anlattıklarım buradaki güzelliğin yanında az kalıyor.herşey sizinde gönlünüzce olsun inşaallah.
-----------------------
craft womanım canım inşaallah senin içinde keyfini süreyim ama havalar da soğudu ya bahara mı başlasam diye düşünmeye başladım orada kararsızım.Yüzme havuzu için fark etmiyor.zaten kapalı yüzme havuzu,bir de araba ile gidip gelineceği için.hayırlısı bakalım.
-----------------------------------
Periliciğim canım bende söylemek isterim ancak,mekan belirtmem doğru olmaz kamu çalışanı olarak.Kendime has bir yer olsaydı önemli değil seve seve belirtirdim.sevgiyle sağlıkla kalınız.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Böyle bir işyerinde çalışmak büyük ayrıcalık, hayırlı olsun yeni mekanın. İnsan koşa koşa gider, her taraf yeşil

Mehtap dedi ki...

Teşekkür ederim çocukla çocuk.Hakikaten koşa koşa gidiyorum ve vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Tek kelimeyle harika yaaaa.İnsan sabahları süper bir enerjiyle işe başlar herhalde.Canım hayırlı olsun,senin adına çok sevindim.