19 Ekim 2008 Pazar

Bu Pazarımızı da Böyle Geçirdik!..

Bu pazar Ankara'nın Ayaş İlçesine gittik.Hep duyardım ve merak ederdim. İyi ki gitmişiz diyebileceğim güzellikte,sakin, huzur veren ve yerli sebze- meyvelerin bulunduğu şirin bir ilçe.
Eşimle en büyük hayalimiz, hafta ortasında şehirdeki işlerimizi halledip,Cuma akşamından kaçabileceğimiz, Ankara'ya yakın bir yerde,yukarıdaki ev kadar olmasa da,bize yetecek kadar kafamızı dinleyebileceğimiz, misafirlerimizi de orada ağırlayabileceğimiz, doğayla içiçe, bahçesi de olan şirin bir ev sahibi olmak istiyoruz.
resimler yine rastgele seçildi.Ayaştan pazar alışverişi de yaptık.Herşey o kadar taze ve lezzetliydi ki.Yukarıdaki domates ve biberler çekimden olsa gerek çok büyük çıkmış ama küçük, taze ve çıtır çıtırdı.Ben bu ikili ile inanılmaz ekmek yedim.Benim en çok yemek zevkim,domates,biber,peynir, ekmektir.Biberlerde dediğim gibi küçük, çerez gibi ve tatlıydı.tabii aldıklarımız bunlarla sınırlı değil.Taze sebzelerden meyvalardan da bolca aldık. Fırsat buldukça da gidip oradan böyle alışveriş yapmak istiyoruz.

Bu manzara benim çok hoşuma gitti.Tarihi bir ev gibi geldi bana.Bu evin sağ tarafındaki yoldan İlçeyi kuşbaşı izleyebileceğimiz tepeye çıktık.
Ve geldiğimiz bir tepe.Çok bakımlı ve güzel piknik alanı.Çocuk parkı ile karşı karşıya ve sakin görüldüğü gibi...
O tepedeki parktan Ayaş'ı kuşbakışı izleyebiliyoruz.
Çocuklar en çok bu parkta eğlendiler.Çok çeşitli oyun materyalleri vardı.Çocuklar için birçok alternatif olmuş doğrusu.Bazılarını başka parklarda dahi görmedim.
Parkın genel görünümü.Bir pazar aktivitemiz de böyle geçti.Çocuklar ve biz çok mutlu, huzurlu güzel bir gün geçirmiş olduk.Sağlıkla ve Sevgiyle Kalınız!..


13 yorum:

pelince dedi ki...

Hafta sonunu ne güzel değerlendirmişsiniz,domates ve biberler ne lezzetlidir kimbilir...Bende sayende görmüş oldum...
Kafa dinlemek için hepimize lazım ,bahçeli böyle bir ev...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

SAYFAMDA SÜPRİZ ÖDÜLÜN VAR CANIM :)) BAK İSTERSEN.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok güzel görülüyor. İnşallah isteğinize kavuşursunuz.
Benimde en sevdiğim yiyecektir, peynir, ekmek, domates ve büber.
Geç kalmış gibi görülüyorum ama bende bir ödülün var, sayfama uğrayıp alırsan sevinirim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Mehtap'm birtanemsin sen.Şimdi aldım yorumunu teşekkür ederim seni anlıyorum hemen yanaklarını öpmeye geldim.Gerçek Hayatımda yazdığım şiirlerdeki hayal ettiğim erkeğe rastlayamadım hiç,işte bu yüzden şiirlerimdeki karmaşa...Olmayana yazıyorum ben.Olmayanla sevinip olmayanla ağlıyorum.Var gibi görünenlerse gönül rüzgarlarından ibaret.
Hafta sonun çok güzel geçmiş,en kötü günün böyle olsun,CANIMSIN.
Güzel dileklerini hep alıyorum.Sağ Ol,varol...

Adsız dedi ki...

canım ne güzel görüntüler böyle insanın içi açılıyor valla.Bizim de yaşlılıktaki hayalimiz eşimle deniz kıyısında bir yere yerleşmek.Sakin ve huzurlu.Eşim balığa çıkacakmış ya sabahları :)
Ama domatesler çok lezzetli görünüyor.ye beni diyor tam olarak.Allah hepimizin hayallerini gerçekleştirecek imkanlar verir inşallah.Sevgiler canım...bu arada güzel yorumların için teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Ben de Ankaralıyım... ne güzel ya siz gezdikçe ben gezmiş gibi oldum...sağolasın...

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Ohhh ne güzel bir haftasonu.Ankarayıda seven biri olarak imrendim valla:))

Unknown dedi ki...

Gerçekten çok hoş görüntüler böyle doğayla içiçe olmak insanı müthiş rahatlatıyor değilmi?

Unknown dedi ki...

Ayy çok güzel yaa. Halbuki ben Ayaşlı'yı daha farklı bi yer olarak düşünmüştüm. İnşallah orada da size layık bir yuva edinirsiniz.

Flame dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mehtap dedi ki...

Sevgili Pelin,hafta sonumuzu değişik etkinlik ile geçirdiğimiz zaman haftaya iyi başlıyoruz çalışan biri olarak canım.Sebze ve meyvaları gerçekten de çok güzeldi.Hatta son mahsulmüş.Keşke daha öncelerden gidip zaman zaman alışveriş yapsaymışız dedim.sevgiler.
----------------------------------
Muhabbet çiçeğim teşekkür ediyorum canım benim
--------------------------------
Nur ablacığım teşekkür ediyorum hem ödül için,hem de güzel dilekleriniz için.Allah herkesin gönlüne göre versin.sevgiler size de.
----------------------------------
Canım bende doğru tahmin etmişim.O nedenle yorumlarımda herşey gönlüne göre olsun diyorum zaten.Bak canım sanal alemde de olsa birbirimizi çok iyi anlıyoruz.seninde herşey gönlünce olsun.Bende senin yanaklarından öpüyorum.herşey gönlünce olsun canım.
-----------------------------
Sevgili yaşamladans umarım sizin hayallerinizde gerçek olur.teşekkür ediyorum canım.sevgiler.
---------------------------------
Canım aynı şeyleri başka bloklarda okudukça bende gördükçe gezmiş gibi oluyorum.Yararı olacağını düşünerek sizlerle paylaşıyorum.En azından gitmek durumunda kalındığında ön bilgi ile gidilmiş olur.sevgilerimle.
------------------------------
Gökkuşağım teşekkür ediyorum canım.sevgiler.
---------------------------------
Evet canım gerçekten öyle.öpüyorum seni ve Elayı 'da.sevgiler.
---------------------------------
Canancığım beğendiğine sevindim canım.İnşaallah.Allah herkesin gönlüne göre versin.sevgilerimle.

Mehtap dedi ki...

FLAME CANIM, DOĞRUSU NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLAYAMADIM.AİLEM İLE YAPILAN HAFTA SONU AKTİVİTEMİZİN EŞİMİ EZMEKLE NE İLGİSİ OLDUĞUNU ANLAYAMADIM, CANIM.BUNU ŞAKA OLARAK ALGILIYORUM.

Flame dedi ki...

Canım yaaa bir harf eksik kalmış hızlıca yazarken yanlış anlamışsın. ez değil de GEZ bakalım olacaktı. Kırıldıysan bu yanlış anlamaya özür dilerim. düzeltiyorum yorumumu.

Çok iyi yapmışsınız sana uyan bir eşin varsa GEZ bakalım ne güzel :)