27 Temmuz 2008 Pazar

HAYVANAT BAHÇESİNDEYİZ...

Bugün çocuklarımız için değişiklik olacağını ve hayvanları daha iyi tanımaları görmeleri adına iyi olacağını düşünerek hayvanat bahçesine götürdük.İremciğim daha önceleri de gitmişti ama yaşı daha küçüktü.Öncelikle akvaryum balıklarını gezdik.Bayağı büyüktüler.

Bu da kral aslan.Krallar gibi oturmuş çevresiyle hiç alakalı değildi.Kendisine özgü şöyle bir kükremesini arzu ederdim ama olmadı.
Bu da zebra.Pijamalı zebra derdik biz buna.
Fayton gezileri de yapılıyor hayvanat bahçesinin içinde.Ben yine de bu sefer hayvanat bahçesinden haz alamadım.Çünkü hayvanların bakımı yeterince yapılmıyor mu ne bayağı bir kötü kokular geliyordu çevreden.Bu yüzden bazı hayvanları yakından görmek için fazla yaklaşamadık.Bazı hayvanlar yerlerinde yoktu.Mesela fil.Belkide hayvan öldü.Yerine yenisini getirtemediler.Maymunların, aslanların,kaplanların,köpeklerin...sayılarında da azalma vardı.
Biz gitmeyeli biraz değişikliklerde olmuş tabii.Mesela bu ayılar önceden kafeste idiler.Şimdi ise açık alanda ancak böyle derin bir hendek koymuşlar insanlarla hayvanların arasına.
Ayılar da maymunlar gibi çok eğlenceli hayvanlar.İnsanlar yiyecek birşeyler ata ata alıştırmışlar.Mesela fındık atıyorlar,iki ayak üzerine dikilip ağzını açıyor ve ıskalamadan o fındığı ağzıyla kapıveriyor.

Bu da maymunların en büyüğü.Bu hayvancıkta insanlardan yiyecek birşeyler almaya alışmış.İki elini uzatıp yiyecek istiyor.Bir tanesi paketiyle cipsi attı.Onu bir güzel paketten çıkarıp çıkarıp yedi ve paketin sonunu da ağzına döktü.Daha zonrada şakrabanlıklar yaptı.

Duruşları,oturuşları,hareketleri ile insan gibi davranıyorlar.
Bu zavallımda resim çektirmekten pek hoşlanmıyor anlaşılan.Biz ve diğer ziyaretçiler resmini çekmek isterken yüzünü bu şekilde sakladı.Ne yaptıysak yüzünü göstermedi.
Bunlar da doğanın en ürkütücü hayvanları.Yılanlar.Nedense aslanlar,kaplanlar o kadar değil ama yılan inanılmaz ürkütücü geliyor bana.
Piton yılanları.
ve timsah hiçbir hareket göremedik.BirPazar günü aktivitemizi de böyle geçirmiş olduk.


5 yorum:

LoLa dedi ki...

merhaba
çocuklar için eğlenceli bir haftasonu olmuş. ben pek sevmiyorum hayvanat bahçelerini. bir de yılan gördüm hiç sevmem rüyamdada sıksık kocaman yılan görüyorum sevmediğim için galiba :)

Adsız dedi ki...

çocuklar için çok eğlenceli oluyor gerçekten.Ne iyi etmişsiniz.En son bizde gitmiştik ve İkra çok mutlu olmuştu..

Adsız dedi ki...

Yılan ve Timsah çok ürkünç :D

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, ne güzel bir değişiklik. Ankara hayvanat bahçesine bende gitmiştim 2 yıl oldu. Beğenmiştim çok ama dediğin gibi bencede bakım çok az. Özellikler köpekler.
Yılan korkunç gözüküyo. Iyyy :)
Sevgiyle kal canım benim. Çok öptüm.

Mehtap dedi ki...

Lolalolacığım,haklısın ama çocuklar için doğadaki diğer canlıları tanıtmak adına güzel aktivite diye düşünüyorum.Ayrıca yılanların senin açından da ürkütücü olacağını düşünemedim.resim olduğu için çok etkilemez diye düşünmüştüm aslında kusura bakma canım.sevgiyle kal canım.

Haklısın yaşamla dans zaten herşeyi de çocuklar için yapmıyor muyuz?sevgiler canım.

Royalrojana canım sende hoşgeldin.Haklısın gerçekten çok ürkütücü.sevgiler canım.Yine beklerim.

Muhabbet çiçeğim canım sende hoşgeldin.Ne güzel gidip gidip geliyorsun ama bu arada kendinide özletiyorsun.Düşüncelerine de katılıyorum.Ankaraya yine bekleriz.Sevgiyle canım bende seni öptüm.