26 Haziran 2008 Perşembe

BABALARIMIZIN GÜNÜNÜ BÖYLE KUTLADIK...

Bu yazımı da "döndükten sonra yayınlayayım" diyordum ancak babalar günü çok gerilerde kaldı.Geciktirmeden yayınlamamın daha doğru olacağını düşündüm.Çünkü daha öncede belirttiğim gibi o kadar çok malzeme var ki anlatılacak.Eminim bu bir hafta on gün içinde daha da artacaktır.Dediğim gibi yazlıkta eğlence,etkinlik için herşey vesile oluyor.Tabii ki bu organizasyonları hanımlar düşünüyor,hazırlıyor ve uyguluyor.Mesela anneler gününde ben orada değildim.Annemin anneler gününü de telefonla kutladık.Anneler gününde böyle birşeyler yapmak beylerin yani babalarımızın aklına gelmemiş.Mahçup oldular ve seneye kısmet olursa bizde anneler gününde sizi yemeğe çıkarırız dediler.Gerçi yemek yemek mesele değil.Her zaman o ve benzeri şeyleri yapıyorlar.Ama anılmak.İşte bütün mesele bu.Sema Teyzemiz,Ayhan Amcamıza "benim anneler günümü kutlamayacakmısın" demiş. O da "sen benim anam mısın ki" demiş. Ama daha ayrıntılı düşünülecek olsa eş, bir bey için annenin görevlerini üstleniyor.O olmasa bile çocuklarının anası.Beylerin bu açıdan bakması lazım bence öyle değil mi?

Neyse Hanımlar çok güzel şeyler hazırlamışlar ortaklaşa.(Hanımlar diyorum çünkü, annem ve isimlerini tek tek belirtemiyeceğim teyze ve ablalar)Mesela babaların pastası klasik yuvarlak kek kalıbında pişirilmiş keki ortadan ikiye bölünmüş, tam ortasına bolca oradaki ağaçlardan toplanıp yapılmış kayısı marmelatı sürülmüş.Kekin diğer bölümü üzerine kapatıldıktan sonra da üstüne bu sefer bolca yine ağaçtan toplanmış şeftaliler ile yapılmış şeftali marmelatı bolca sürülmüş,orta göbek kısmada karadut marmelatı ve üzerleri taze çiğ kayısı ile süslenmiş.Çok lezzetli bir pastaydı.Ben çok şekerli ve kremalı şeyleri sevmem.Mayhoş ve tatlı arası bir tattaydı pasta.Yapanların ellerine sağlık.Görüldüğü gibi ellerindeki malzeme ve imkanlarla bunları yapabiliyor hanımlarımız.

Pastanın üstüne mumlar konuldu ve babalarımız hep birlikte mumları söndürdüler.Alkışlandı.Daha nice senelere babalar gününe inşaallah.Babalar gününde henüz siteye çok kimse gelemediği için sayımız bu kadardı.

Pastalar kesildi.Tabaklara servisler yapıldı.Masanın baş tarafında daha başka şeyler de vardı.Bütün bunlar İstanbul şarkıları eşliğinde afiyetle yenildi, içildi ve eğlence faslına geçildi.
Bu sefer de buradaki dostlarımızın çoğuda Ankaralı oldukları için Ankara oyun havaları eşliğinde bolca oyunlar oynandı.Babalarımızın gününü tekrar kutluyor daha nice sağlıklı,huzurlu,mutlu bir ömür diliyorum.


Blograzzi'de bu yazımla günün bloğu seçilmiştim.

11 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, tüm babalara daha nice babalar günü olsun. PAsta çok güzel görünüyor :)
Sevgiyle kal canım.
(Gül kalkmamış daha. Onun yerine yazı gitmiş bu sefer )

Mehtap dedi ki...

Canım o gülü zwani den almıştım.Eda Suner onların tam bir başa bela olduğunu ve bloğumdan kaldırmamı söylemişti.Hepsini kaldırdım.O bir türlü gitmiyor.O kadar emeğim boşa gidecek diye korkuyorum.Az önce eşimde çok uğraştı.O uğraşırken korkudan içim içime sığmadı.Birşey yapacak da yazılarım kaybolacak diye.Sevgiler canım.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım benim, boşver kalsın o gül o zaman. Şablon değiştirirsin ilerde o zaman mecbur gider gül :) Ama yazıların gitmesin sakın. Müsait olduğun bir ara sana birkaç adres veririm ordan şablonunu değiştiririz eğer illa değişiklik yapıcam diyorsan.İyi tatiller.
Pazar günü yakınına geliyorum Mersin semalarına :)
Sevgiyle kal canım sende.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım gülü halletmişsin. Süper :)

Mehtap dedi ki...

canım sağolasın.Sevgili eşimin ellerine sağlık.O halletti.Bizde yarım saate kadar çıkacağız. son kez bir göz atayım bilgisayarı kapatayım dedim.Yorumunu gördüm.Bilgisayarı götürmeme kararı aldık.Geldiğimde görüşürüz artık.Öptüm çok.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Öncelikle bloğuma bıraktığın güzel yorumlar için çok teşekkür ederim.
Genç bir blog dostum daha olduğuna çok sevindim.
Sizlerin güzel yorumları beni daha bir bağlıyor bu beyaz sanal cama.
Bu arada iyi tatiller diliyorum.
Ben kısa bir tatil yapmıştım geldim ve yine biraz uzun bir doğa tatili yapmaya gidiyorum.
Tatil sonrası yine birlikte olmak ümidiyle sevgiyle kal...

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Aman aman ne güzel bir kutlama bu böyle valla oradaki babalar çok şanslı.Geç olacak ama napim herkesin ve oradaki babaların babalar günü kutlu olsun:))Kekte muhteşem hani.Zaten böyle şeyleri gerçektende hep anneler,bayanlar düşünür:))
Öptüm canım...

laguer90 dedi ki...

Güzel bir hafta ve iyı geceler dileğiyle sevgiler.
Yorum için teşekkürler,
Babalarınızla sağlıklı bir ömür dilerim...

Mehtap dedi ki...

Yaşamın kıyısında yorumunuz için çok teşekkür ederim.Size de iyi tatiller.tekrar görüşmek üzere.

Mehtap dedi ki...

Gökkuşağım benim,renkli arkadaşım,haklısın.Değişik bir kutlamaydı.Oradaki babalarımızı da süpriz oldu.Bu nedenle paylaşmak istedim.Kekse muhteşemdi.Tavsiye edrim.sevgiler canım.

Mehtap dedi ki...

Laguarcığım,ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.Sevgiyle ve sağlıkla kalın.