21 Ocak 2011 Cuma

Gökkuşağını Sevmeyen var mı?...

Doğa olaylarını her zaman sevmişimdir. Özellikle Gökkuşağını gördüğüm zaman çocuklar gibi sevinirim. Çok kimse yağmurda ıslanmak istemez ama ben asla şemsiye taşımayı sevmem. Yağmurlu havada yürümek ve ıslanmak çok hoşuma gider. Kar yağdığında kartopu oynamaya, kardan adam yapmaya, hele hele kaymaya bayılırım.Yalnız buzlanma nedeni ile zorunlu yürüme durumlarında başımıza gelebilecek olan kayma durumları bunların dışında tabii ki..:)) Kastettiğim keyfi kayak olayı.
Böyle durumlarda  elimizden geldiğince bu güzelliklerin tadını çıkarmaya çalışırız. Eşimde benim bu konudaki mutluluğumu ve heyecanımı bildiği için tesadüfen tanık olduğu bu muhteşem gökkuşağının resimlerini çekmiş benim için...canım benim...
Ankara'da karasal iklim hakim olduğu için burada daha çok kışı yaşıyoruz. Çok kısa süre sıcaklar oluyor. Hatta yazın ortasında bile sağanak yağmura tanık oluyoruz çok zaman. Bu yaz da yine sağanak bir yağmurda dışarıda idik. Ben, bir mağazadan alışveriş yapacaktım ve eşim çocuklarla birlikte arabada kaldılar. Bende mağazaya girdim. Ben çıkana kadar inanılmaz yağmur başlamıştı ve iri iri dolular yağıyordu. Hatta haber konusu da olmuştu.O doludan birçok arabaların camları da kırılmıştı. Mağazadan dışarı çıktığımda doluların iriliğini görünce olduğum yerde kaldım, kafamı kıracağı düşüncesi ile.Yağmur olsa kesinlikle aldırmazdım, çünkü dediğim gibi ıslanmayı seviyorum... Herkes hayret etmişti. Daha önce o büyüklükte doluya rastladığımı ben hatırlamıyorum. Epey bir dolunun kesilmesini bekledim. Kesildikten sonra koşarak otoparkta beni bekleyen ailemin yanına döndüm ve ben arabaya biner binmez tekrar dolu yağmaya başladı. "Tam zamanında gelmişim" dedim. Camlara öyle sert  iniyordu ki...
Gökkuşağı resimleri ile doğa olaylarına ait yakın tarihli  bir anımda canlanmış oldu. (Bu yaza ait) Bu yaz bardaktan boşanırcasına yağan sağanak yağmurlara birkaç kez tanık olduk. Arabanın silecekleri yağmurun hızına yetişemiyordu... Maşaallah!.. Önceki yıllarda Ankara'ya bol bol yağmur yağdı. Ama eskisi gibi kış kışlığını artık fazla göstermiyor. Bir kez kar yağdı. O da belirli bölgelere ve iki günde de eridi. İnşaallah!.. yine yağmasını umut ediyorum. Eskiden en az üç kez yağardı kar.
Umarım herkesin hayatı bu gökkuşağı kadar renkli olur...Bu güzel kareleri de burada paylaşmak istedim ve  ayrıca benim için bunları çeken sevgili eşime de teşekkür ediyorum. Her ne kadar yoğunluğundan dolayı beni okumaya pek fırsatı ve bu teşekkürümden dolayı haberi olmasa da....:))))

10 yorum:

Deliler Teknesi dedi ki...

Resimler çok harika... Paylaşımınız için teşekkürler.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Gökkuşağı çıkmışsa cennete yolcu var demektir Mehtap'cım, yada ben buna inanmak istiyorum.
Erkek kardeşimi toprağa verdiğimizde karşımızda beliren gökkuşağını ömrümün sonuna kadar unutmama imkan yok, hiç görmediğim güzellikte ve muhteşemdi.
Sevgiler...

Mehtap dedi ki...

Rica ediyorum deliler teknesi.Bu güzellikleri her zaman yakalamak mümkün olmuyor.O nedenle paylaşmak istedim.sağlık ve esenlik diliyorum.

Mehtap dedi ki...

Sevgili yaşamın kıyısında.kardeşinizin mekanı cennet olsun inşaallah.Allah size de sabırlar versin.Çok üzülmüştüm öğrendiğimde.:((

MAVİANNE dedi ki...

gökküşağı b,r harika ne güzel fotoğraflamıişsın
malesef eşler okumuyor
hiç üzülme benimki de öyle başka bir sürü şey yapıyor ama ben silah dayamasam bloğumu okumuyor
boşverrrrrrrrrrr

sevgiler

KEO dedi ki...

ben de gökkuşağını çok severim, hatta yağmur ve güneş varsa nerde nerde diye gökkuşağı avcılığı yapmak da çok keyifli;)

Mehtap dedi ki...

Sevgili Nurşen, sizlerinde ve herkesinde kandili mübarek olsun.Cenab-ı Allah herkesin dualarını kabul etsin,günahlarımızı bağışlasın inşaallah.sevgilerimle.

Mehtap dedi ki...

Sevgili KEO çok haklısın.İnan bizde aynı şekilde gökkuşağı görebilirmiyiz diye takipe çıkarız her nerede olursak olalım.sevgilerimle..:))

Meyra dedi ki...

Ankaranın ikliminde gökkuşağı görünce içim ısınır benim resmen mutlu olurum bahar yaşıyomuş gibi..sanırım kasvetinden bıktım:) fotoğraflar çok güzel yakalanmış içim açıldı,bugünde yağmurlu hava:(( sevgiler

Mehtap dedi ki...

Sevgili meyra,
Haklısın Evet bugünlerde Ankara'da kasvetli havalar.Bu tür resimleri de her zaman yakalama şansına sahip olamıyoruz o nedenle de paylaşmak istedim bende.sevgilerimle.