28 Nisan 2010 Çarşamba

Sarı Bebek...:))

Yine bayağıdır sürümcemede kalan bir bebeğimiz. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi; elimdeki ipleri değerlendirmek adına, hep aynı ipleri kullandığımı ve renklerinde bu nedenle hep aynı olduğundan bahsetmiştim. Ama bu bebeklerin hepsi bizde kalmış olsaydı sorun teşkil ederdi sanıyorum.Çünkü kendimde yaaa! hep aynı renkten, birbirinin benzeri örmüşüm diye rahatsız olurdum. Ama çoğunu hediye verdiğim için sorun teşkil etmedi. Şimdi her biri ayrı minik ellerde. Umarım sevgi ve beğeni ile oynuyorlardır. Hediye ettiğimde inanılmaz mutlu olmuşlardı.Çünkü amigurumi oyuncaklar hazır oyuncaklardan daha sevimli geliyor minik yavrularımıza. Yukarıda ki bebeğimizde bayağı sarı bir surat oldu.Nedeni de krem rengi ipimizin kalmamış olması. Ama Allah izin verirse şu taşınma faslından sonra biraz daha değişik şeyler yapmak istiyorum. Birde iki arkadaşımın çocuklarına daha bebek örmek istiyorum. Biri blogdan bir arkadaşım, kendisinin haberi yok ama, diğeride işyerinden bir arkadaşımın kızı için. Örme sürem kısa sürseydi isimlerini de açıklardım ancak şu bir ayım da yoğun geçecek gibi, o nedenle şimdilik açıklamak istemiyorum. Ama çabuklaştırmak için elimden geleni yapacağım. Bu bebeğimiz çok gerçekçi durmadığı için bu bizde kalsın istiyorum. Bir tane daha ördüm. Onunda kıyafetlerini bitirmek üzereyim. Ayrıca ayağına ayakkabı da örmem gerekecek çünkü ipim yetmediği için ayağının biri farklı, diğeri farklı oldu, o nedenle onuda hediye veremem. Vereceğim hediye düzgün olmalı. Bunun içinde en kısa zamanda gerekli olan iplerden alınmalı. Gözleri de hayal arkadaşımdan almıştım. Ancak ben kullanmasını pek beceremedim. O yüzden işlemek daha kolayıma geliyor.Oysa hayal arkadaşlarımda ve diğer arkadaşlarımda gördüğümde çok beğeniyorum.Çok gerçekçi geliyor. Tamamen benim becerememden kaynaklı bir durum.Neyse kullandıkça elim alışır herhalde veya Dilek'çiğim püf noktası varsa bana bildirebilirsen sevinirim.Gerçi senin bloğunda da takılışını okuyup, ona göre takmıştım. Sanıyorum takacağımız bölgeyi biraz daha gevşek örmeliyiz diye düşünüyorum. Onu da nasıl belirleyebileceğimi bilmiyorum.Çünkü tamamen ölçüsüz ve ezbere örüyorum işte. Bu arada kızlarımın elinde de bayağı oldukları için, hediye verdiğimde de sorun olmadı. Sanıyorum çalışmıyor olsam daha çok şeyler üretebileceğim Şimdilik elimden bu kadarı geliyor. Her zaman elime alamıyorum çünkü. Ne zaman oturmuşsam o anımı değerlendirmeye çalışıyorum.O da fazla sürmüyor, birkaç sıra örüp bırakmak zorunda kalıyorum. Eminim boş vaktimiz olsa birkaç saat içinde bir bebek bitirebilirim. Bu arada bebeklerimin boyları gittikçe de büyüyor. Tamamen raslantı sonucu. İmkanlarım elverdiği sürece üretmeye, ayrıca burada paylaşmaya da devam diyerek, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyerek bir yazımın daha sonuna geliyorum. Sağlıkla ve sevgiyle kalın!...

8 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

ne şirin bir bebek olmuş mehtap'cım eline sağlık, sarı bebeğe kırmızı elbise de çok yakışmış hani :)

Cocukla Cocuk dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Cocukla Cocuk dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Cocukla Cocuk dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Yine çok güzel olmuş arkadaşım,ellerine sağlık:)

Mehtap dedi ki...

Teşekkür ediyorum sevgili çocukla çocuk.Haklısın takımımızdan dolayı değil mi?.Bizde galatasaraylıyız ne de olsa.sevgilerimle.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Asucuğum çok teşekkür ediyorum.sevgilerimle.

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Yüzü sarı olmuş ama bence çok şirin. Örgü bebeklere ne yapsak yakışıyor :) Mehtap'cım gözleri azıcık ısıtarak takarsan kolaylıkla vidasına giriyor. Sevgilerimle.