11 Mart 2010 Perşembe

Kurgu Severlere...

Malum, bugünümüzü yaşarken geleceğinde merakına, gizemine kaptırıyoruz kendimizi açıkcası. Doğrusu pekde parlak göremiyorum yaa geleceğimizi!. Umarım yanılıyorumdur. İşte bu nedenle alışveriş merkezinin, kitap reyonlarında kitabın “ 2040 Amerika İslam Cumhuriyeti” başlığını görünce ilgimi çekti. Kitabı inceledikten sonra almaya karar verdim. Ancak Buradaki yazımda da bahsettiğim gibi hep erteledim. Henüz bitirebildim. Benim kişisel kanaatim pek de öyle önem sırasında öncelik arz etmiyormuş. Gerçi başarılı gözlemler sonucunda, gerçeklerle hayal gücünün harmanlanmasıyla ortaya çıkmış anlatım ve kurgularla da son derece başarılı işlenmiş bir roman.

Ancak ben gerçekleri yansıtan, geleceğimize ışık tutan, yaşanmışlıklar, tarihi, sosyaloji ve psikoloji ağırlıklı kitaplar okumayı daha çok seviyor ve tercih ediyor olsamda, geleceğin Amerikasında gücün, ihanetin, şiddetin, entrikaların içinde korkunun, şüphenin, heyecanın etkisine de alıyor okuyanı aslında.Tanıtım yazısında da dendiği gibi, büyük bir heyecan ve merakla sayfaları çevirtiriyor açıkcası. Ancak yine de kurgusal kitapları okumayı severlere tavsiye edebileceğim. Evett! Heyecan, ihanet, şiddet, entrikalarla örülmüş olaylar zinciri okumanıza keyif ve heyecan katacaktır. Ancak benim gibi hayatın gerçekleri ile yakından ilgili olan okurseverlere ise tercihlerini başka kitaplardan yana kullanmalarını tavsiye ediyorum.

KONU İTİBARİ İLE, bir iç savaş sonrası Amerika Birleşik Devletlerinin büyük bir bölümü İslam Cumhuriyetine dönüşür. Ülkenin geri kalan kısmıysa azınlık olarak Hıristiyan kalarak bağımsız bir toplum olarak varlığını sürdürür. Bu büyük değişimin sonucunda New York, Washington ve Mekke'de birbiri ardına meydana gelen nükleer patlamaların sorumluları olarak İsrail gösterilir ve bu olay tarihe Siyonist İhaneti adıyla geçer. Yeni gelişen toplumda da Amerikan futbolu, Oscar ödülleri gibi kültürel etkinliklerle Birlikte sokaklarda da ezan sesleri yankılanmaktadır. İnsanlar terörist saldırılara maruz kalma korkusu içinde hayatlarını devam ettirmektedirler. Bu yeni düzenin içerisinde genç, güzel ve de cesur bir tarihçi olan Sarah Doughan Siyonist İhanetin kesinlikle İsrail le ilgili olmadığına dair sarsıcı bir takım bulguların bulunduğu doktora tezini kitap olarak yayınlatır. Sarah’ın bulgularına göre bu büyük olayın ardında İsrail yerine tüm dünyayı ele geçirmeyi planlayan zengin müslüman bir adam vardır. Sarah 'ın araştırmalarından bir hayli rahatsızlık duyan bu zengin adam sonunda Sarah' ın ve sevgilisi Rakkim in peşine Darwin i takar. Rakkim görev yaptığı ekipten ayrılmış eski bir müslüman fedayeendir. Darwin'de aynı Rakkim gibi özel bir takım eğitimlerden geçmiş üstün niteliklere sahip bir fedayeendir. Darwin çok tehlikeli, piskopat ruhlu bir katildir ve Sarah ile Rakkim’in korkulu rüyalarıdır. Hayatta kalabilmek için Rakkim, Darwin' i öldürmek zorundadır. Ancak bu o kadar da kolay olmayan, şimdiye kadar almış olduğu en zor görevlerden biridir. Bu gergin, endişe dolu kovalamaca Amerika İslam Cumhuriyeti' nin merkezinden, kanun kaçaklarının hüküm sürdüğü ıssız arazilere, Las Vegas' ın parıltılı caddelerine kadar uzanmaktadır. Sarah ve Rakkim, bir tarafta hayatta kalmak için böylesine bir çaba gösterirlerken, diğer taraftan da gerçeği tüm dünyaya açıklayabilmenin mücadelesi içindedirler...

Sağlıklı, mutlu, bol okumalı bir hafta diliyorum herkese.Sevgiler.

2 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, merhaba. İlginç bir kitaba benziyor. Okumakta fayda var. Sağol paylaşımın için. Öpüldün canım.

Mehtap dedi ki...

Muhabbet çiçeğim merhaba canım, evet okumaktan keyif alacağına inanıyorum kitabı.ancak olaylar ve romanın kahramanları tamamen hayal ürünü olduğu için kendi adıma daha gerçekçi kitapları okumayı yeğlediğim için yorumum bu yönde oldu canım.sevgilerimle.bende öpüyorum seni.herşey gönlünce olsun.