6 Kasım 2009 Cuma

Etkinliğe Devam...mı?

Bu yazımda eskileri değerlendirme etkinliğimizin devamı diyelim mi ne dersiniz? Çünkü bu güzel sepeti de paylaşmadan geçemedim.Yapımı çok kolay, çok işlevsel ve de bana göre çok şık. Aa! Bu arada bunu da benim yaptığımı düşüneceğinizden eminim. Yapımına gelince yapabilir miyim? Tabii ki yapabilirim. Çünkü yapımı çok kolay ve sizin de yapabileceğinizi düşündüğüm için sizde yapmak isterseniz diye de paylaşmak istedim. Aa! bu arada kimin yaptığını söyleyecektim... Tabii ki benim becerikli anneciğim yaptı. Kına sepeti olarak. Kardeşimin düğününe. İçine de küçük saten tüllü rengarenk tüllere kına koyup, nazar boncuklu, simli iplerle bağlamıştık. Çok şık bir sunum olmuştu. Şimdi gelin kızımız banyosunda saç kurutma makinası, saç şekillendiricileri vs. gibi eşyalarını koyuyor sepetin içine.
Şimdi de yapımına değinmek istiyorum. Bu bildiğimiz kulplu plastik sepet. Siz ister hazır alırsınız, isterseniz evdekini değerlendirebilirsiniz.Yalnız sepet delikli olsun. Çünkü üzerinde dikiş yapılacağı için o deliklerden ipliğin geçirilmesi gerekecek. Kumaş saten kumaş. Renk tercihi size kalmış. Çiçeklerde pazarda satılan çiçekli tokalardan beğendiklerinizden fazlaca alıyorsunuz.Tokadan ayırıp sepeti süsleme de kullanıyorsunuz. Dikişi ise simli ip ile gerçekleştiriyorsunuz. Kumaşın etek uçlarını da renge uygun boncuklarla süsleyebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay değil mi? Beğendiyseniz ve yapmak isterseniz. Ee...buyrun! o zaman.Yapacak olan arkadaşlara kolay gelsin diyorum ve herkese sağlık, esenlikler dileyerek noktalıyorum. Sevgilerimle...

6 yorum:

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Anneciğinin ellerine sağlık, tabi senin ellerine de.
Eski dostlar aranıyor Mehtap'cım,
yazını görünce seviniyorum, bir haber bir ses iyi geliyor.
Sevgiler...

Mehtap dedi ki...

Sevgili Nur ablacığım çok teşekkür ediyorum.İnanın bende eskisi kadar fırsat bulamıyorum ve uğradıkça da toplu toplu okuyorum. Kalp kalbe karşıymış.Bende sizi okumaya gelecektim az önce bir arkadaşımla MSN den bayağı bir uzun yazıştık.aslında ben çabuk sıkılıyorum bu MSN'den hemen telefona sarılıp gerisini telfonla konuşan biriyim ama geç saat olduğu için uygun olmazdı.Siz benden önce bana uğramış oldunuz.Bende sizi çok seviyor ve sayıyorum ablacığım.Birçok arkadaşlara da uğrayamıyorum.işyerinde bloglarımız girişim engelli o nedenle evde de ne kadar vakit bulabilirsem.size sağlıklı,huzurlu,esenlik dolu günler diliyorum.sevgilerimle.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Bende (emekli olduğum halde) zaman zaman yazamıyorum, okuyamıyorum. Senin gibileri de çok iyi anlıyabiliyorum. İki çocuk biyitmek ve aynı zamanda çalışmak nedir iyi bilirim. Listede senin yazın çıkınca geçmişe gidiyorum hemen. Bir kış aynı saatlerde pc nin başında oluyorduk hep o geliyor aklıma.
Ben iki satır arasındaki yüreğe bağlanırım ve ararım işte.
Sevgilerimle iyi geceler...

nazardeğmesin07 dedi ki...

Gerçekten annenin ellerine seninde yüreğine sağlık çok kullanışlı şık bir sepet olmuş

Cocukla Cocuk dedi ki...

kullanışlı bir geri dönüşüm çok şık duruyor.

htp://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba annenın elıne sağlık çok şık duruyor gelın hanımda ıyı gunlerde kulansın