3 Şubat 2009 Salı

İlk Dörtlüklerim...MİM...

Sevgili Banu ve Sevgili Flame arkadaşlarım bu sefer de "Hayatımdaki ilk dörtlükler" konusunda mimlemişler beni. İşte benim cevaplarım...
Yaptığım ilk 4 iş...-Bankacılık- memurluk- Anne, eş- El emeği olacak herşeyi yapmayı seven, ve de fırsat bulsam yapacağım çok şeyi olan, o fırsatı yakaladıkça da yapan ev hanımı.
Bıkmadan izleyeceğim 4 film...Kasımda aşk başkadır, Yeşil Yol, Babam ve oğlum, Neşeli Günler.
Yaşadığım 4 yer...-Ankara-Ankara-Ankara-Ankara
İzlediğim 4 Tv programı...maalesef televizyon izleyemiyorum. Ama Ayşe KULİN'in Gece Seslerini okumuştum ve onun şu an dizisi oynuyor. Onu izlemek isterdim. Yemek programlarını izlemek isterim. Ev dekorasyonuyla ilgili genelde hafta sonları olan proğramları izlemek isterim. Hobby, sanat, kültürel proğramları izlemek isterim.
Tatil için gittiğim 4 yer....Mersin-Silifke, Muğla-Fethiye, Antalya-Alanya-Side, Balıkesir-Ayvalık-Sarımsaklı
Sevdiğim 4 yemek...Yaprak sarması, mantı, Her tür sebze yemekleri, Kebap türünün her çeşidi.
Hemen şimdi olmak istediğim 4 yer...Evim, Karadeniz Yaylalarında, Gezilecek her tür tarihi mekanlar, gezip görülecek her tür yerde olmak isterim. Yurt içi, yurt dışı fark etmez.
Yağmur damlası olsaydım düşmek isteyeceğim 4 yer...Suya ihtiyaç duyulan heryere olabilir, Kızlarımın yanaklarına, bir çiçeğin tomurcuğuna.
"Kim hazırlıyor bu soruları ve niyeti ne diye insan düşünmeden edemiyor" diyor Banucuğum..:))) Al benden de o kadar canım. Ben bu mimi burada sonlandırıyorum. Zaten hemen hemen herkes de cevaplamıştır. Kabak tadı vermesin artık. Daha mantıklı konularda hazırlanan mim konularına varım arkadaşlar. Daha anlamlı konular çıkartılabilir. O zaman o konular hakkında herkesin farklı farklı görüşleri çıkar ve daha çok okunmaya değeri artar diye düşünüyorum ... Var mısııınız?..

17 yorum:

zuzuların annesi dedi ki...

Ben varım Mehtapcım:))Cidden bazen çok gereksiz Mimler olabiliyor...
Neyse yinede cevapların için teşekkürler canım:))

meleklerim ve ben dedi ki...

Canım haklısın bu mim konuları bazen insanı şaşırtabiliyor.Gerçi bir yandan da birbirimizi tanımamızı da sağlıyor.
Gece sesleri romanını bende okumuştum ve dizisini çok sabırsızlıkla bekledim fakat dizinin kitapla alakası bile yok.Bir tek isimler ve yer alınmış kabataslak,çok alakasız karakterler konulmuş,hiç kitaptaki gibi bir konu yok.Diziyi pek sevemedim açıkçası.

SMİLENA dedi ki...

canım gece seslerini bende okumuştum ama dizi kitapla alakasız biraz yani hiç birşey kaçırmamışsın...sarmaya bende bayılırım

Adsız dedi ki...

yeşil yol benim de favorim. ama şu kasımda aşk başkadır'ı izlediğimde pek hoşlanmamıştım konusundan. sevdiğiniz yemekler sorusunda biçok kişi mantı yazmış. genelde herkes mantıcı galiba. ben de dahil. :)

bu mim işi çok dallanıp budaklandı şu sıralar. bloglar mimden geçilmiyor. ben aslında çok sevmiştim mim işini ama suyu mu çıkıyo ne? mesela ürün tanıtımı mimi vardı. o çok faydalı bi mimdi bence. arkadaşlar neler tanıttılar. öyle faydalı konularda mim dolaşsa daha iyi olur bence.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım VARIM :))
Tatil yerlerimiz yakın yerler. İnşallah birgün kısmet olur görüşürüz. Öptüm.

pelince dedi ki...

Keyifle okudum,benimde mimlerim var.Allah kolaylık versin bana da :))

Primarima dedi ki...

Allah razı olsun ne güzel sonlandırmışsınız.İnanın son günlerde bıkdık usandık bu saçma mimlerden değilmi?İnsan kendisi yazmasa başkasında görüyor okuyor:(

neva'li gunler dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Mehtap dedi ki...

Banucuğum,anlayhışın için teşekkür ediyorum.Cevaplar için de ne demek canım.rica ediyorum.sevgiler.çok öptüm.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Dilekçiğim, haklısın canım.Burada da olsa biraz kendimizi tanımış oluyoruz.İyi de oluyor.Ama bazı mimleri açıkçası bazı bloglarda da görsem ilgimi çekmiyor konu itibari ile.Diziye gelince de zaten son yıllarda kitaplardaki öykülerin orjinal hallerini bozuyorlar.Buna yazarlar nasıl müsade ediyor bilemiyorum.Oysa yıllar önce R.Nuri GÜNTEKİN'in o acımak ,çalıkuşu vs. gibi romanları ne güzel beyaz perdeye uyarlanmıştı.Okuduktan sonra karekterleri canlı olarak gözümde canlandırmak istememden dolayı izlemek istiyordum ama demek izleyemediğim için üzülmem yersiz.sevgiler canım.

Mehtap dedi ki...

Sevgili SiMiLeNa, evet diziyi izlemediğin için hayıflanmamalıyım.Sarma da sevilmeyecek bir yemek değil yani.sevgiler canım.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Gülcan,yeşil yolu tam üç kez izledik.Üçünde de ağladık.İlk kez izliyormuş gibi.Kasımda aşk başkadır da bana çok romantik gelmişti.Mantı olayı da türk kültürümüzde olan değişmez damak tatlarımızdan biri.Ürün tanıtımında da herkes kullandığı,içinde benim onaylamadığım ve kullanmadığım ürünlere de rastladım.Ben mümkün mertebe yerli malı kullanmaya,naturel olmasına,katkı maddesi olmamasına,kimyasal olmayan,bitkisel ürünler olmasına vs.kriterleri göz önünde bulundurarak alışveriş yapıyorum.O nedenle ürün tanıtımı mimini de yararlı görmemiştim kendi adıma doğrusunu söylemek gerekirse.sevgiler canım.

Mehtap dedi ki...

Muhabbet çiçeğim.Var olmana sevindim.İnşaallah O taraflara geldiğimde haberleşiriz,görüşürüz.sevgiler canım.çok öptüm.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Pelinciğim, teşekkür ediyorum canım.Mimler demek birikti.Zor oluyor öyle olduğunca gerçekten.Allah kolaylı versin canım.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili EbruRimacığım,
haklısın canım.Daha mantıklı ve içerikli konular konusunda bu oyunlarımıza devam edebiliriz.sevgiyle kal canım.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Neva'lı günler,
teşekkür ediyorum.görüşmek üzere.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Yeşim, yorumunu yayından sildim.Mail adresini burada yayınlamak istemedim.Kitap için de teşekkür ediyorum.sevgiler.