16 Kasım 2008 Pazar

İçimden Geçenler...

Bir hafta sonunu da geride bırakarak, yeni bir güne başlıyoruz. Çalışan bir bayan olarak hafta sonum inanılmaz yoğun geçiyor. Genel temizlik, alışverişler, ütüler, çamaşırlar, yemekti, hamurişi, çocuklarıma ait yapılması gerekenler derken pazar günüm benim neredeyse uyuyamadığım ve pazartesi gününe yorgun başladığım bir gün oluyor. Ama yine de halimize şükrediyorum. Sağolsun eşim destek olmasa herhalde altından zor kalkarım. O nedenle ben pazarları ve pazartesi günlerini pek sevemiyorum. Salı günü artık hayatın akışına alışmış oluyorum ve gerisi geliyor ve geçiyor.

Bu hafta sonu bütün bunlarla birlikte iki güzel olayda gerçekleşti. Birincisi annemler yazlıktan geldiler. Onlar bizim elimiz kolumuz oluyorlar adeta. Onların varlığı bizi gerçekten çok rahatlıyor. Annem her anne gibi çok fedakardır. Zamanında burada iken büyük kızıma annem bakmıştır. Küçük kızıma da bir kış baktı. Artık burada fazla kalmadıkları için, kışın geldiklerinde ancak yardımcı olmaya çalışırlar. Annemlerin gelmesi ile eşimle benim sosyal yaşantımızda hareketlilik kazanır. "Annem ben çocuklara bakayım, siz kendinize vakit ayırın" der. Bahara kadar buradalar. Sadece bunun için değil tabii, annemlerin yanımızda olması, varlıkları bile bizi mutlu etmeye, rahatlatmaya yetiyor tabii ki...

İkinci güzel olay ise karşı komşumun oğlu Sadettin kardeşimizin düğününden ve düğünden sonra balayında yaşadığı üzücü olaydan burada bahsetmiştim. Bu hafta sonu hastaneden taburcu etmişler. Canım ya, yaklaşık üç-üçbuçuk aydır hastanedeydi. Birkaç ameliyat geçirdi. Çok sıkıntılı günler yaşadılar. Şu an hala walkerla yürüyor. Ama gerçekten Cenabı Allahında izniyle çabuk iyileşme gösterdi. Çünkü gerçekten çok uzun bir tedavi süreci gerekiyordu...Yaşadıkları o olaydan bir gün önce orada yüzdüklerinde ayakları yere bile değmiyormuş ve çoluklu-çocuklu birçok insanda o iskeleden atlayıp yüzmüşler. Otel yetkilileri muhtemelen gel-git olmuştur demişler ve o nedenle bu kazanın gerçekleşmiş olabileceğini ileri sürmüşler. Artık olacak varmış herhalde. Neyse ki artık hastane ortamından uzaklaşacak kadar gelişme göstermesi umut verici ve sevindirici. Yaşadıklarına bizzat tanık olduğumuz ve çok yakın olduğumuz için onlar kadar üzüldük ve şu an onlar kadar sevinçliyiz. Zaten ben o kadar dolmuştum ki, kendisini görünce kendimi tutamadım ve gözyaşlarıma hakim olamadım. Ama o hala güler yüzlü, hayat dolu idi ve ben önceki yazımda da Gülen Yüzün Solmasın demiştim. Şimdi de Gülen Yüzün Her Daim Gülsün Kardeşim diyorum ve Allah başka acılar yaşatmasın cümlesiyle birlikte...AMİN...

7 yorum:

Flame dedi ki...

Pazar günleri genelde benimde aynı şekilde geçiyor. İşe gidip dinleneyim diyorum bazen düşün :) ( Patronum duymasın )

Annenlerin gelişi ve arkadaşının taburcu olmasına da çok sevindim. Gözün aydın.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım annen hoşgeldi.A rtık sosyal hayata merhaba desene :)
Komşunuzun oğlununda durumunun iyiye gitmesine çok sevindim. Sevgiyle kal canım.Öpüldün.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Oh oh ne güzel bu iyi haberler. Annenlerin belli dönemde olsa yanında olması çok büyük bir nimet valla.
Hastanın taburcu olmasına da çok sevindim. Umarım evde iyileşme dönemi daha hızlı bir şekilde sürer

Mehtap dedi ki...

Teşekkür ediyorum Alevciğim.Evet hafta sonu herkes içinde aynı olsa gerek.Tabii bütün bunların arasına kendimize, gezmemize,eğlenmemize de vakit ayırdığımız zamanlar olmuyor demek haksızlık olur doğrusu.sevgiler canım.
----------------
Muhabbet çiçeğim teşekkür ediyorum canım.İnşaallah en çok da tiyatro sezonu olduğu için gitmek istediğimiz bazı oyunlar var.onları görmek istiyoruz.Komşumun oğlu için evet bizde çok sevinçliyiz.Biz dualarla ve moralle iyiye gittiğini düşünüyoruz.Çünkü Doktorunu bile şaşırtmış.sevgiler canım.bende seni öpüyorum.
-------------------------
Teşekkür ediyorum Fulyacığım ve Özlemciğim,gerçekten iyi haberler.Allah herkesin yüzünü güldürsün.Hastamız içinde bende ev ortamının kesinlikle daha iyi olacağını düşüyorum.Allah kimseye böyle acılar ve daha da beterini vermesin.Çok zor günlerdi gerçekten ben 3-3,5 ay demişim de hesaplıyorum da 4 ay olmuş.sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

taburcu olmasına ve yengemlerin dönmesine cok sevindim ablacım umarım hersey diledikleri gibİ ve dilediğimiz gibi olurr bu arada sizin evin curcunası ayrı bi güzel oluyoo hem ilerde bunları hatırladıkca kocaman bi gülümseme olucak yüzünde ne cabuk büyüdüler diyeceksin inşallah kendine cok iyi bak sevgiyle kal ablacım...


GÖKÇE....

Adsız dedi ki...

Şu yazılarını okurken karşına oturup dinleyesim geliyor Mehtap'm.
Evet hayat bazen tatlı tebessümlerle bazen de acı izlerle geçiyor hayatımızdan,en iyisini dilerim senin,ailen ve sevdiklerin için.
Mutlu yarınlar bir tanem.

Adsız dedi ki...

merhaba ayışığım güzel yorumların için saol bende denk gelince yazılarını okuyorum canım yüreğine sağlık...hemşerim favorine alda sık sıl geleyim.. hayırlı günler dilerim...:)fatının yeni dunyası...fazla bilemiyorum adsız yazınca yorum gidiyordiye böyle yapıyorum canım oğlum öğrenemedin diye kızıyor napayım.50 sona böyle...:))