29 Kasım 2008 Cumartesi

BİR GARİP HALLİYİM Kİ!..:)))


Sevgili arkadaşım Muhabbet Çiçeğim, beni garip huylarım konusunda mimlemiş.Bu konuda benim için biraz zor olacak.Çünkü insan kendinde ki garip halleri nasıl tanımlar ki.Kendindeki garipliklerin farkında olsa, kabul etse ben ne yapıyorum ya demez mi? Bence bunu beni en yakın tanıyan sevgili Aşkıma sormak lazım diyeceğim ama o da buna vakit ayıramayacağını söyleyecektir.Çünkü Kızlarımızın bloğuna bile ayda yılda zar zor yazı yazdırıyorum. O nedenle iş yine başa düştü. Ben şimdi kendimle ilgili huylarımdan aklıma gelenlerini sıralayacağım ama, garip olup olmadığına siz değerli arkadaşlarım karar vereceksiniz.

Aşkımın söylediğine göre aşırı derece de mükemmelliyetçiymişim. Hastalık derecesinde olduğu için Aşkım bu konuda zaman zaman telkinde bulunur. Herşey dört dörtlük olsun,kusursuz olsun vs...Yalan da değil.

Simetri hastalığım vardır. Herşey düzgün, derli toplu olacak. Benim de dağınık, pis ortamda ruhum daralır, dikkatim dağılır, sinirlerim gerilir.

Çalışan bir bayanım. Sabahları ne olursa olsun, yatağımı düzeltmeden, evimi havalandırmadan, akşamdan toplanmıştır ama toplanması gereken yerleri toplamadan, dışarı asla çıkamam. Vaktim yoksa bile, kahvaltı sofrası hazır olduğu halde kahvaltımdan feragat edip, bu işlerimi halletmeden dışarı asla çıkmam. Bunu neden yazma gereği duyduğuma gelince.Çünkü bazı arkadaşlarımla konuşurken,"yataktan kalktığım gibi geldim.Yatağımı bile düzeltmedim" diyorlar.Veya bu işler yerine bazı kişiler zamanını makyajına ayırıyorlar.Bunu eleştiri olsun diye söylemiyorum.Garip huylarımızdan bahsediyoruz ya, ben kıyaslama adına, garibim ya o nedenle.Bense öncelik evime ayırıyorum.Çok ender makyaj yaparım onu da evde vaktim yoksa, işyerimde odamda veya lavaboda yaparım. Kişiden kişiye değişiyor görüldüğü üzeri. Artık ben mi garip oluyorum bilemiyorum.Sizlerden gelecek yoruma bakacağız.

Yatılı gittiğim yerlerde kimsenin yatak odasında yatmam. Kimseyi de kendi yatak odamda yatırtmam prensip olarak.Bunu da açıkça söylerim.

Gittiğim yerlerde olsa dahi, kendi özel eşyalarımı yanımda götürürüm. Havlu, şampuan vs.gibi.

Planlı değilimdir. Ani kararlarım vardır. Ama kararlarımda yanıldığım olmamıştır, neyse ki.Çok şükür.

İşe giderken kıyafetlerimi sabahtan dolabın kapağını açar ve seçerim. Akşamdan hazırlama alışkanlığım yoktur. Hazırlamış olsam bile sabahtan fikir değiştirdiğim çok olmuştur.

Renk uyumuna hastalık derecesinde takıntılıyımdır. Kıyafetlerimde özellikle renk kombinasyonuna aşırı derece de önem veririm.

Benimde karşımda cakkudu cukkudu sakız çiğnenmesine,ağız şapırtadarak yemek yenmesine sinir olurum.

Yağmur altında sırılsıklam ıslanarak yürümeyi çok severim. Şemsiye taşımayı asla sevmem. Taşısam bile bir yerlerde mutlaka unuturum.

Sokağa çıktığım zaman çantamda kitap olmadığı zaman kendimde inanılmaz eksiklik hissederim.Öyle ki anahtarımın, cüzdanımın eksikliği kadar. Bunun için geri dönüş yapar, kitabımı alıp çantama koyarım. Uzaksam en yakın kitapçıdan zaten aklımda olan bir kitabı almaya çalışırım.

Monoton hayattan hiç hoşlanmam. Hayatımda hep değişiklikler olsun isterim. Özellikle mekan değişikliği benim için çok önemli. Bunun için bile evde zaman zaman eşimle eşyaların yerlerinde değişiklikler yaptığımız çok olur.

Bende Sevgili Evrenciğimin,Canancığımın,Sevgili RoyalRojanamın garip hallerini merak etmekteyim.
Sevgiyle ve Sağlıkla Kalınız!..

13 yorum:

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Çok ilginç yaaa kitap olayı.Ben pek okumayı sevmeyince ama benim sevmeyişim ayrı ben roman türü şeyleri sevmiyorum.Yatağımı haftanın hergünü toplamam zor gelir bana uykuya düşkün olunca:))Öptüm canım.

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Çok ilginç yaaa kitap olayı.Ben pek okumayı sevmeyince ama benim sevmeyişim ayrı ben roman türü şeyleri sevmiyorum.Yatağımı haftanın hergünü toplamam zor gelir bana uykuya düşkün olunca:))Öptüm canım.

Adsız dedi ki...

yatak konusunda aynen ben de yatmam ve misafire asla vermem yerimi mahrem diye bişey var,ve özel eşyamıda taşırım kaplumbağa gibi her yere:))
pek çok özelliğimiz benziyor mehtapçım saymıyım da,bir tek plansızlık uymadı haha:D

birde kızların blogu harika olmuş nerden buldun o temayı hmm?

Unknown dedi ki...

Çok güzel yazmışsın. Eline sağlık. Bence hiç de garip değil yaptıkların, ama titiz olduğun da bi gerçek. Mimi kaptım, yazmaya çalışacağım. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

sevgili yengem oncelikle düşünlerin fikirlerin kendine has özelliklerin banada cokk uyuyoo aynı yolumu izliyoruz ne bi kitap uymuyo cantam yok ondan sanırım:)saka saka alışkanlıgım yok...ama yazını cook begendim..devamını diler basarılarını dilerim

yigenın Burak Yazıcıoglu.

Adsız dedi ki...

aslında mükemmeliyetciligin konuşunda enişteme hak veriyorum ablacığımm sabır gerektiren konularda cok ılmılı degilsin bence.. yalnışanlama cabuk ve güzel olması zor diye diorum ama geri kalan özelliklerse seni sen yapanlar umarım bu eleştirimi yalnış anlamasın


gökçe....

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, teşekkür ederim cevapladığın için mimi. Huylarımız çok benzer :) Katılıyorum sana . Bence garip huylar değil. GArip diyenler gariptir :)
Sevgiyle kal canım.Öpüldün çok.

enn pasta dedi ki...

Pasınız alınmış ve yanıtlanmıştır efenim ;)

Primarima dedi ki...

Yağmur altında ıslanıp yürümek işte benzerliğimiz burdan.Bende çok seviyorum bunu yapmayı ve birçok insanın nefret ettiği bişey olduğunu duyuyorum.Nefret ediyorlarmış çunku ıslak sıçana dönüyormuş insan hiç aklıma bile gezlmez inanki bu yürür dururum.

pelince dedi ki...

Keyifle okudum...Bende de bu tip garip haller var :)

Mehtap dedi ki...

Gökkuşağım hoşgeldin canım.Ne iyi ettin de ses verdin.Huy işte bende böyleyim.sevgiler canım.
-----------------------------
bendenizciğim huylarımızın benzediğine sevindim.Birbirimizi daha iyi anlayacağız desene.Plansızım evet.O da önemli aslında.Bu konuda kusurluyum maalesef.Çocukların temasını üst sağda bir site adı var.Oradan aldım canım.
-----------------------------
canancığım beğendiğine sevindim canım.Bende seni merak etmekteyim.Hadi bakalım bekliyorum arkadaşım.sevgiler.
--------------------------------

Mehtap dedi ki...

Burakçığım teşekkür ediyorum.sevgiler.öpüyorum.
----------------------------------
Gökçeciğim, neden yanlış anlayayım tatlım benim.Mükemmelliyetçilik konusunda tahammülsüz olduğumu biliyorum.Ama bu da benim huyum işte.ne yapayım.Beni en iyi siz tanıyorsunuz.sevgiler.Öpüyorum seni de.

Mehtap dedi ki...

Muhabbet çiçeğim ne demek canım.ben teşekkür ediyorum.Huylarımız birbirine benziyor demek.ne güzel.Bende yalnız değilim o zaman.sende sevgiyle kal canım.bende çok öpüyorum seni.
----------------------------------
Evrenciğim teşekkürler canım benim.Öpüyorum.
---------------------------------
Merhaba ebru hoşgeldin.Ne güzel yağmur altında ıslanmak konusunda da yalnız olmadığıma sevindim.sevgiler canım.
---------------------------------
Pelinciğim, teşekkür ediyorum güzelim.EE!olması da lazım zaten değil mi ama.Herkes aynı kalıpta olamaz ki.farklılık arzetmesi lazım değil mi?sevgiler canım.