20 Kasım 2008 Perşembe

BEBEK...


Bu kitabı okuyalı aylar oluyor. Sanıyorum bu yılın ilk aylarından ya Şubat, ya da Mart idi. Kitap arkadaşım İlknur' daydı. Geçtiğimiz haftalarda arkadaşımlar bize geldiğinde kitabı okumuş ve geri getirdi. Ben kitabı keyifle okumuştum ve arkadaşımda çok beğenerek okumuş. Bu kitaptan bahsetmek istememin nedeni, ben bu kitabı okuduktan bir süre sonra blogların bazılarında ("çocuk sahibi olmak için 40 bahane"ydi sanırım )Ece Arar' ın kaleme aldığı kitaptan çok bahsedilmişti. Bende yakın zamanda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Mülazım YILDIRIM' ın yazmış olduğu bu kitabı okuduğum için Ece Arar' ın o kitabının içeriği ile çok ilgilenmiştim ve okumak istemiştim. Ancak elimde okunmayı bekleyen o kadar çok değerli kitaplarım var ki, onlar dururken yeni bir kitap almayı lüzumsuz gördüm açıkçası. İleride belki okuyabilirim. Bu kitapta da Hocamız, yaşanmış olayları anlatıyor. Çocuk sahibi olamayan insanların girdikleri ruhsal bunalımları, çocuk arzusuyla yanıp tutuşan ailelerin acıları, kaygıları ve sevinçlerini, çocukları olamadığında dertlerine çare için başvurdukları yolları, bu yollarla sorunlarını çözeceklerine daha da nasıl derinleştirdiklerini anlatıyor. Ayrıca tüp bebek merkezlerinin nasıl çalıştığı konusunda, doktor hasta ilşkilerini, bu merkezlerde bebek bekleyen ailelerin bitmek bilmeyen çilelerini anlatıyor. Bütün bunları anlatırken farklı farklı kesimlerden ailelere de yer veriyor. Ayrıca dürüst bir doktorun suçlandığı ve daha sonra gerçeklerin ortaya çıktığı bu kitabı ben bir solukta ve keyifle okumuştum. Bu kitap sadece çocuğu olmayan, doktor veya tıp öğrencileri tarafından değil, çocuğun nasıl bir servet olduğunu anlamaları için, çocuğu olan ailelerinde okuması gerektiği belirtiliyor kitabın arka kapağında. Ben de katılıyorum, okumuş biri olarak...

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Vay be demek gerçekler çıkıyor sonunda acaba gerçekmidir yazılanlar merak ettim şimdi?

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Bende okuyayım ilerde lazım olacak dimi ama :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben de seviyorum bu tarz kitapları okumayı listeye aldım hemen...çocuklarımız birer servet gerçekten..sevgiler

meleklerim ve ben dedi ki...

Böyle kitapları okuyunca ve benzer filmler seyredince Rabbime bize bu kadar kıymetli hazineler verdiği için bir kere daha şükrediyorum.

ece arar dedi ki...

umarım benim kitabımı da okur ve beğenirsin:)))

Adsız dedi ki...

Blogun harika olmuş canımın içi,harika tek kelimeyle.Çok beğendim.
İçim açıldı :)

enn pasta dedi ki...

Mehtap'cığım,sonunda geldim,çok özlemişim sizleri.
Bebek özlemiyle yanıp tutuşan tüm ailelerin dileklerine kavuşması umudumla...
Artık görüşmek üzere (bir aksilik olmazsa:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

SOBELEDİM SENİ CANIM :)

Mehtap dedi ki...

craftım, bir doktorun yaşanmışlarını kaleme aldığı için gerçek olduğunu düşünüyorum.sevgiler canım.
--------------------
Tabii ki çiçeğim, ön bilgi adına da çok faydasını göreceğini düşünüyorum canım.sevgiler.
---------------------------
Sevgili çocukla çocuk,çok haklısınız.çocuklarımız bizim herşeyimiz.Kitap kurgu niteliği taşımadığı için,bilgilendirici diye düşünüyorum.Tavsiye ederim.sevgiler.
--------------------------------
Sevgili Dilek,evet.Allaha şükürler olsun.Allah yavrularımıza cümlesiyle beraber sağlıklı,hayırlı ve uzun ömürler versin inşaallah.AMİN!..
----------------------------
Sevgili Ece, seni burada görmek ne güzel.Kitabın içimde kaldı.Mutlaka Okuyacağım.sevgiler...
-----------------------------

Teşekkür ediyorum Royalım.Beğendiğine sevindim.Ama değişiklik yapmayı seviyorum.Zaman zaman değişime uğrayabilir sayfam.Fikrini belirtirsen yine sevinirim.sevgiler tatlım.
----------------------------
Evren canım benim, aramıza tekrar hoşgeldin.Umarım herşey gönlünce olur.Bizde seni çok özledik canım.Temennin içinde AMİN diyorum tatlım.sevgiler.öpüyorum.
---------------------------------

Kızıl dedi ki...

Alara'ya hamile kaldığımı öğrendiğim ande buna benzer kocaman bir kitap almış ve daha doğmadan okumaya başlamıştım. Bilgiler öyle güzeldi ki sanki 4 çocuk daha yapmıştım öncesinde, hiç acemilik yaşamamıştım. Kitaplar çok faydalı oluyor.

Bu arada mimlendin tatlım, bana bir uğra. Öpüyorum.

Primarima dedi ki...

Okudum, doğum doğum yapdıkdan hemen sonra geçmişdi elime...gerçekden güzel bir kitap.