13 Ağustos 2008 Çarşamba

BAŞKASI OLMA, KENDİN OL :))

Sevgili Pandoram beni yeni başlattıkları blog oyununa davet etmiş.Oyunun ilk konusu da (yanılıyormuyum ilk oyundu galiba değil mi?) Taklitçilik...Canım düşündüğün için teşekkür ediyorum.Günümüzün şartlarına uygun diye düşündüğüm güzel bir konu seçmişsiniz.Ben de elimden geldiğince bu konudaki düşüncelerimi belirtmeye çalışacağım...Umarım beğenirsin...Sevgilerimle...

Tarkan' ın "Başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin" şarkı sözü ile başlamak istiyorum.
Taklit olayı hiç tasvip etmediğim bir durumdur. Bizler her birimiz bir bireyiz. Hiç kimse hiç kimsenin aslı değildir. Ben bana özelim, sen kendine özel.Taklitçilik, yapan kişiyi komik duruma düşüreceği gibi, aslını da yaşatır. Sen zavallılığınla kalırsın. Bence insan kendi değerlerini keşfetmeli, onları ön plana çıkarmalı ki saygınlığı, değeri daha da artsın. Her insanın kendisinin bile farkına varamadığı çok önemli vasıfları vardır. Önce kendimizi tanımalıyız ve kendimizin farkındalığına varmalıyız. Yaptığım şeylerin bana özel olması, benim fikrim, benim üretimim diyebilmek...Bundan daha gurur verici ne olabilir ki...Sadece bende olmalı, bana özel olmalı...O nedenle kendi yaptığım el emeği çalışmalarımı, her zaman için daha çok sevmişimdir...

Günümüzde millet olarak da artık üretmiyoruz, tüketiyoruz ve taklit ediyoruz. Her konuda taklit hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Öyle ki başkalarının hatalarını bile taklit, yaşam tarzını taklit, giyim tarzı, konuşma tarzı...Bu nedenle dejenere olmuş bir gençlik ve sonrasında millet ortaya çıkıyor. Bana göre bu durum güzelim örf adet ve kültürümüzü yok ediyor, değerlerimizi, saygınlığımızı yok ediyor, bizi basitleştiriyor. Güzelim dilimizi, Türkçemizi de bozuyoruz. Bunda da daha çok görsel medya etkili oluyor. O tür insanları popüler yapınca gençlikte onlara özeniyor haliyle. Haaaa! bana göre popüler oluyorlar mı? Hayır. Aksine rezil oluyorlar. İnsan olarak hayatımızı sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde sürdürmeliyiz. Elimizdeki imkanlarla mutlu olabilmeyi öğrenmeliyiz. Maalesef başkalarının hayatına, yaşam şekline özenenlerin sonunun hüsranla sonuçlanacağını düşünüyorum. Çünkü kendileri olmaktan çıkıyor ve mantıklı hareket edemiyorlar. Her konuda ilk olmak bana göre daha hoş bir duygu. Benim yaratıcılığımdan, benim başarılarımdan, yaşam şeklimden insanlar etkilenmeli, bana özel olmalı. Fakat kimse bana da özensin demiyorum. Ancak kendi hayatına şekil vermek, kendi aklı ile başarılar elde etmek herkesin elindedir diye düşünüyorum.

Bende bu konuda sevgili blog arkadaşım Gökkuşağının Rengini bu blog oyununa dahil ediyorum. Gökkuşağım tatilden yeni geldin, bu enerji ile yazabileceğini düşünüyorum.Hadi bakalım kolay gelsin. Ebrucuğum, işlerinin yoğunluğundan geciktirebileceğini söyledin ama olsun ne zaman fırsat bulursan.Sevgiyle ve sağlıkla kalın.



12 yorum:

Kızıl dedi ki...

Merhaba Mehtapcığım öncelikle çok teşekkür ediyorum. O kadar güzel ifade etmişsin ki yine, gerçekten çok beğendim. Harfien haklısın ve aynı düşünüyoruz bu konuda. Malesef taklit hayatımızın bir parçası olmuş durumda, yeni nesili bu hastalıktan korumamız ve uzak tutmamız gerekiyor. Aksini düşünemiyorum bile. Tekrar teşekkür ederim. Sevgiler ve öpücükler...

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Canım en kısa zamanda bande bu blog oyununa ortak olacam:))okurken zaten kafamda birşeyler oluştu.Bende senin yazını taklit edermişim haaa ne dersin:))Tam yazıyada uyar hani:)))
sevgilerle...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Birinde bir şey görmeyelim yeter ki, hemen aynısından edinmek istiyoruz. Sokaklara bir bakınca görüyorsun, herkes bir örnek olmuş. Saç, giyim, ev dekorasyonunda bile öyle. Maalesef üzücü ama gerçek canım.

Emeğine sağlık. Sevgiyle...

ilham perisi dedi ki...

Merhaba Mehtap,öncelikle hayırlı kandiller diliyorum sana..

Çizmeye merakın olduğundan bahsetmişin..Sana tavsiye edebileceğim 2 şey var.Eğer bilgisayarda çizim yapmak istersen öncelikle kendine bir photoshop cd si almalısın .Bu program yardımıyla çok güzel şeyler çizebilirisin .Tabi bunun yanında çizim tableti alamalısın .Çünkü maus ile çizemezsin resim .Bunları edindikten sonra sık çizimler yeteneğinin gelişmesine fayda sağlayacak ve bu yöndede kendini yetiştirmiş olacakasın..Bu konuyla ilgili istediğin her şeyi sorabilirsin bana .Elimden geldiği kadar yardım ederim ..
Görüşmek üzere sevgiler..

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Bencede başkası değil kendimiz olmalıyız. İnsan ne zamana kadar başkası gibi davranabilirki. YAda bu durumdan ne kadar mutlu olabilir. Ben kimse gibi olamam şahsen ben benim :))
Canım yaa senin doğum günün ne zaman :) Sormayı unuttum da o gün yorumda:)
Öpüyorum kocaman seni canım.

Mehtap dedi ki...

Pandoracığım, ben teşekkür ederim canım.Evet öyle bir toplum olduk ama görsel medyanın bu konuda etkisi olduğunu düşünüyorum bu konuda.Biz televizyonumuzu bodrum kata indirdik biliyormusun.Evimizde televizyon yok artık.Çocuklarımı başka türlü koruyamayacağımı anlayınca bu yola başvurduk.Bende öpüyorum.sevgiyle ve sağlıkla kal canım.

Mehtap dedi ki...

Gökkuşağım, bekliyorum canım.Göreceğiz bakalım ne kadar taklit edeceksin.Seni de öpüyorum sevgiler.

İncegülüm, hepimizin muzdarip olduğu bir konu aslında değil mi?Çok üzülüyorum bu duruma gerçekten.Duyarlı olup, bence bu ve benzeri konularıda buralarda işleyelim.Sevgiyle ve sağlıkla kal.

Canım İlham periciğim sana da hayırlı kandiller canım.Tüm arkadaşların kandilleri mübarek ve duaları kabul olsun inşaallah.Verdiğin bilgiler için de teşekkür ediyorum.Bu konuda da eksik kalmamalıyım.çok öpüyorum seni de.

Muhabbet çiçeğim, evet canım herkes kendisi olmalı.Kendince şu dünyada birşeyler yapabilmeli ve yaşamalı öyle değil mi?Doğum günüm benim geçti canım 6 mayıs'tı.Sevgiyle ve sağlıkla kal.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Mehtap,
Çok teşekkür ederim, bende kandilini kutlar, nice kandillerde sevdiklerinle birlikte olmanı dilerim.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Yazın için yorum yazmamışım pardon.
Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
Ne büyük laf dimi, taklit çağında.
Sevgiler...

pelince dedi ki...

Mehtap ne güzel yazmışsın.Taklitçilik aslında bir nevi hırsızlık bence..Umarım hepimiz üretiriz ve yenilikçi oluruz...

Sevgiler.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

türkçemizin bozulması en üzüldüğüm.....

Mehtap dedi ki...

Nur ablacığım yorumunuz için teşekkürler.Kısa ve öz.Ne güzel anlatılmış değil mi?Halbuki günümüzde tam tersi oluyor sanki.sevgiler ve saygılar size.

Pelinciğim, çok haklısın.Bende umuyorum canım sevgilerimle.

Evet,periliciğim,Dilimizin bozulmasıda kültürel değerlerimizin yok oluşa gidişi bir nevi.Keşke keşke birşeyler yapabilsek.sevgilerimle...