24 Haziran 2008 Salı

VE SİLİFKEDEYİZ...



Merhabalar, yine Ankara'dayım.Dün geldim ve hafta sonu tekrar tatilime devam etmek üzere Silifke'ye dönüş yapacağım.Silifke'ye çocuklarımı ve beni babam gelip götürmüştü.Eşimin işleri yoğundu o bizimle gelememişti.Bu nedenle bizim tatilimizde erken başlamış ve uzun olmak durumunda kalmıştı.Ankara'ya ise daha önce belirttiğim gibi sağlığımla ilgili doktora görünmek ve de iş yerimde bir üst göreve terfi ettirildiğim için tebellüğ etmek için geldim.Eşimde önümüzdeki haftadan itibaren izine ayrılıyor ve onunda tatil yapabilmesi için iki hafta daha Silifke'de kalacağız.Canım benim, bütün yıl boyunca oda çok yoruldu.Tatil tabii ki en doğal hakkı.Eşimle birlikte hafta sonu Silifke'ye vardıktan sonra orada yapacağımız,gezeceğimiz daha çok şey var.


Bu yazımda benim asıl amacım, güzel Silifkemizi ve yazlığımızın bulunduğu sitemizi tanıtmak.Yukarıdaki resim Silifke'de bulunan haritalarda da yeri belli olan meşhur Göksu Nehri'dir.Silifke'nin içerinden geçer ve yazlığımızın bulunduğu denizle birleşir.Nehrin üzerinde cafe ve adını Göksu Nehrinden alan Göksu Parkı vardır.
Şimdi de sitemizden bahsedeceğim.Resimleri biraz karışık koyduğum için resimlere yönelik anlatacağım sitemizi.Görüldüğü gibi son derece yeşil, insana huzur veren bir görünüme sahip.Uzaktan her ne kadar belli olmasa da her türlü çiçek ve yediğimiz veya yiyemediğimiz (tadını henüz birçoğumuzun bilemediği)bütün besinlerin buradaki bahçelerde yetişmesi inanılmaz keyif verici.Ben orada bulunduğum sürece bunun tadını çıkarmaya çalıştım.Dalından koparıp yemenin tadı da bir başka güzel.Daha sonra bahsettiğim bu besinleri dallarındaki görüntülerini de yayınlayacağım.Hepsinin resimlerini çektim...
Benim büyük kızım, tatilin tadını o bizden daha çok çıkarıyor.Sitemiz o kadar güvenli ki, bol bol arkadaşları ile denize,havuza giriyorlar, bisiklete biniyorlar, oyun oynuyorlar.Biz yazlığa ilk gittiğimizde o kadar sakindi ki, henüz kimseler gelmemişti.Sadece birkaç emekli aileler vardı.Çocuk olarak sadece benim kızlarım vardı.İremciğim, anneciğim arkadaşlarım ne zaman gelecek demeye başlamıştı.Biz halimizden memnunduk.Çünkü kalabalık olduğu zaman onunda tadı başka oluyor ama yine de sakin olması insanı dinlendiriyordu.Kızım okuldan öğretmeninden de izin alarak erken ayrılmıştı.Karnesini de karne gününde eşim almıştı.Karnemizde gayet iyi.


Burası sitemizin girişinde bulunan Atamızın büstü ve Türk bayrağımız.Bayrağımız resimde görünmüyor gerçi.Sitemizin girişinde danışma ve site görevlileri var.Herkes giremiyor.Tanımadıkları kişileride kimlik bilgileri ve kime geldiklerini öğrenip, ziyaretçiye de gideceği kişiye kadar eşlik ediyorlar.Çocuklarımızı koruyup kolluyorlar ve dışarı çıkmalarına müsaade etmiyorlar.Bu nedenle çocuklar gece geç saatlere kadar sitede oynuyor, bisiklete biniyorlar.Geçen senelerde akşam havuz eğlenceleri falan olurdu.Ben geldiğimde henüz başlamamıştı.Çünkü bu sene tatilcilerde geç kaldılar.Sanıyorum şu sınavların arka arkaya olması geciktirdi.
Burası havuzun girişi.Burası için söylenecek birşey yok.Duşluklar falan var girişte.Buradan pek belli değil ama.
Havuzdan görüntü yine.Öndeki görüldüğü gibi çocuk havuzu.Onun diğer tarafındaki de yetişkin havuzu.Havuzların hergün bakım ve ilaçlanmaları yapılır belirli saatlerde.Havuza giriş saatleride belirlidir.O saatler dışında havuza giriş yasaktır.
Burası da sitemizin gazinosu ve cafesi.Çok kullanılmıyor.Çünkü eğlencelerimizi havuz başında ya da açık havada yapıyorduk.Gazinonun yan tarafında okey oynamak isteyenler okey oynuyor.Yine açık hava tercih ediliyor.Ben geldiğimde gazinonun içine internet cafe yaptılar ama gördüğüm kadarıyla oda pek kullanılmıyor.Çünkü herkesin kendi laptopu var.Sitede modem de olduğu için herkes onu kullanıyor.
Bu çiçeklere bayılıyorum.Sitede hemen hemen her evin balkonunda bu çiçeklerden var.Bizim evinde vardı ama sormak aklıma gelmedi.Annemler ne yaptılar bilemiyorum.Şimdi yeni şarmaşık çiçekler dikmiş.Henüz küçük. Kıvrılarak balkona doğru uzanıyorlar.
Burası bizim evimizin arka tarafı. Evlerimizin her iki tarafında kapı girişi var.Dört katlı bir ev.Her katta çift taraflı balkonlar, iki oda ve banyo var.En üst katta da teras kat ve büyük balkonu var.Sabah kahvaltımızı bu gördüğünüz arka tarafta yapıyoruz.Soframızda klasik kahvaltı malzemelerinden hariç dalından toplanıp yapılmış,kayısı,şeftali,karadut marmelatları,çilek reçelleri, bahçemizden toplanmış taze semiz otu,nane,reyhan,yeşil biber, domates bulunuyordu.Ben bu vitamin deposunu iştahla yiyordum tabii ki...
Burası da duşluk ve bahçe sulamak için bulunan çeşmenin olduğu bölüm.
Burasıda evimizin ön tarafı.Genelde bu kapıyı kullanıyoruz.
Evimizin ön cepheden görünümü.Evlerimiz çok kullanışlı.Her katta ayrı ayrı aile kalabilecek şekilde.Ayrıca buranın havasıda çok güzel.Sanıldığı gibi bunaltıcı havası yok.Hatta geceleri dışarıda geçirdiğimiz vakitlerde üşüdüğümüz bile oluyor.Esintisi insana ferahlık veriyor.Ayrıca çocuklara da çok yarıyor havası.Bol deniz,güneş, temiz hava ve doğal şeyler daha ne olsun ki,değil mi ama.
Denizimizde ayrı bir güzel.O kadar berrak ki.Denizin dibindeki minik balıkları görünce akvaryuma bakıyor gibi oluyorum.

Bu yazım tanıtım amaçlı oldu.Daha sonra buralarda yaptığımız etkinliklerden ve yediğimiz meyve ve sebzelerin dalındaki görüntülerini ve bununla ilgili düşüncelerimi de yayınlamak istiyorum.Şimdilik sevgi ile kalın...



















6 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Mehtapcım, merhabalar. Sonunda blog adresini alabildim:)
Yazlığınız ne kadar güzelmiş. Bende bu hafta sonu gidiyorum artık yazlığa. Bu silifke mersinin ilçesi silifkemi???
Bizimde yazlık mersinde:)
Şablonun tepesindeki resime gelince şöyle yapacaksın canım.
Yerleşim seçeneğini tıklıyorsun. Sonra en üst öğeyi görürsün orda. Düzenle diyorsun. Sonra resim gözükecektir orada. Resmi kaldır diye birşey var resmin altında onu tıkla ve kaydet de. Resim gider. Umarım anlatabilmişimdir. Dene bakalım canım. Olmazsa tekrar yardımcı olurum.
Sevgiyle kal . İyi tatiller.

Mehtap dedi ki...

Merhaba muhabbet çiçeğim,Silifke Mersin ilinin ilçesi.O zaman sanada önce sınavda başarılar,daha sonrasında da iyi tatiller.Umarım birgün görüşürüz oralarda.Şablona gelince ben senin dediklerini yapıyorum ama bir türlü o resim kaybolmuyor.Kaldıra basıyorum,tekrar resim geliyor,sorun orada zaten canım.o gülden kurtulamadım ki yeni şeyler deneyeyim

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Mehtapcım, neden resim kalkmıyor anlamadım ki. Html kodlarıyla oynamak lazım sanırım. Onuda ben burdan nasıl anlatacam bilmem ki. Bu seferde yazının arkasına resim gitsini işaretle bakalım ne olacak. 3 seçenek var orda ya. Olmazsa yeni şablon sitelerinin adresini vereyim sana yeni şablon yapalım sana.
Desene yazlık evlerimiz yakın. Bizde Erdemliye yakınız. İyi tatiller canım. Öptüm seni

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

merhaba ben hemen maydonoz olayım :)
resmi kaldır dedikten sonra değişiklikleri kaydete basmayı unutuyorsun galiba....:)
yazlı ve deniz süper,bayıldım Türkiyemin heryeri cennet ya değil mi güneyi ayrı kuzeyi ayrıbatısı ayrı doğusu ayrı sevgiler.....

Mehtap dedi ki...

Muhabbet çiçeğim,herşeyi deniyorum olmuyor.O gülü zwani den almıştım.Bir zamanlar Eda Suner'ciğim o zwani'den resimleri kaldırmamı söylemişti.Tam bir başa bela onlar demişti.Sanıyorum bu gülde benim başıma bela oldu.Nerdeyse yaptığım bütün emekler boşa gidecekti.Şablonları genişletme de html kodlarından silmeyi falan denedim.Bu seferde yayınladığım herşeyleri kaybettim ve uğraşa uğraşa tekrar eski sayfamı buldum.Yani kurcalayınca emeklerimi kaybetmekten korkmaya başladım.Pes edeceğim.

Mehtap dedi ki...

Periliciğim,canım çok teşekkür ederim ama inan denemediğim şey kalmadı.Aylardır uğraşıyorum.Ülkemize gelince gerçekten her yeri ayrı bir güzel.Kıymetini bilmemiz gerek.Sevgiyle kal.Ben yarın yine yolcuyum Silifkeye.Bir hafta veya on gün daha kalırız herhalde.