9 Aralık 2010 Perşembe

Limonlu Gözlere Dair.

Daha önce bu yazımda gözlerimdeki hassasiyetten bahsetmiştim. Çok sevmeme rağmen gözlerime makyaj yapamıyorum. Hemen kızarıyor, yanıyor, kaşınıyor, sulanıyor. O nedenle mümkün olduğunca hiç makyaj yapmamaya çalışıyorum. Ama özel gecelerde makyajsız da olmuyor tabii ki.

Yakın zamanda, ben lise yıllarındayken kuzenimle arada gözümüze limon sıktığımız aklıma gelmişti. Kuzenim gözlük kullanıyordu ve gözleri ileri bir numara idi. "Hem gözü güzelleştiriyor, parlatıyor, hem de miyop gözün numarasını düşürüyor" demişti kuzenim. Benim gözlerim ise zaten parlaktı, sanki ihtiyacım varmış gibi.O nedenle zaman zaman gözlerimize limon suyu damlatırdık.Gözü inanılmaz yakıyordu. Dayanılacak bir yanma değildi, resmen kıvranıyorduk. Ama güzellik uğruna yapmaktı benimkisi. Kuzenim ise hem gözlüğünden kurtulmak için, hem de daha güzel gözlere sahip olmak içindi onun yaptığı da.

Son zamanlarda ben bu yöntemi bir iki defa daha denedim. Lise yıllarımdan sonra ilk defa yakın zamanda yani. Birinci denemem özel bir gecemiz vardı. (Öğretmenler gününde). Makyajımı yaptım. Üstelik makyaj malzemelerimi yeni de almıştım ve bayağı da pahalı ürünlerdi. Daha sonra  internetten başka ürünlerle karşılaştırınca "ne kadar pahalı almışım" dedim. Gözümün hassasiyetini bildiğim için kaliteli olsun istedim ama yine de değişen birşey olmadı ve gözlerim kızarmaya, yanmaya, sulanmaya başladı, makyaj sonrası. Ben de "ne yapabilirim, ne yapabilirim" diye düşününce bu limon suyu aklıma geldi ve birer damla gözüme damlattım. İlk önce inanılmaz kanlandı, yandı, sulandı ve o etkiler azalınca da gözlerimdeki hem rahatsızlık, kızarıklık gitti. hem de gözlerimi daha da parlattı ve netleştirdi. Ben de şunu düşündüm, "her halde gözdeki mikropları kırıyor". İkincisi de bilgisayar başında fazla çalıştığım bir günde gözlerimdeki normal yorgunluk ve rahatsızlık anında yine limona başvurmakla oldu. Sonuç yine mükemmeldi. Daha net görüyordum sanki, gözlerimde batma, yanma hissi de yok olmuştu. Kısaca kendimi çok daha iyi hissediyordum limon sıktıkça.

Kısaca sade de gelecek olursam, az önce göze limon damlatmakla ilgili internetten araştırmalar yaptım. Göze zarar verebileceği yönünde idi. Ama benim gözlerimi de rahatlattığını gözlemledikten sonra kendim doktoruma sormadan bir daha denemeyi düşünmediğim fikrine kapıldım. Sakıncası olmasa acısına katlanıp, gözlerimi rahatlatmaktan yanayım ya ben...Neyse kaş yapayım derken, göz çıkarmayalım...En iyisi doktora danışmak...Bu arada sizin de bu konuda fikirleriniz olursa paylaşırsanız sevinirim.Sağlık ve esenlikler diliyorum.

Resim :http://www.meleklermekani.com/portal/limon-kabugundaki-muziceler.html

14 yorum:

Swotpisces dedi ki...

Geçen yıl annem tv de bir doktordan duymuş, anne ve babam her ikisi de gözlük kullanıyor, bir gece damlattılar, acaip yakmıştı, ben cesaret eder miyim bilmiyorum. :)

Mehtap dedi ki...

Sevgili Swotpisces, öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum.Bilmiyorum insanlar güzellik uğruna estetik oluyorlar, o nedenle sakıncası yoksa ben yaparım diyorum hala.Annenlerin tv.izlediği doktor demek onay vermişti. İnternette yaptığım araştırmalarda daha çok zararlı olduğu yönünde idi ama onaylıyanlar da vardı.Bilmiyorum o zaman birkaç doktora sormak lazım herhalde.sağlık ve esenlikler diliyorum.

Günışığı dedi ki...

Çok yakar herhalde. Bir iki kere salataya sıkarken gözüme sıçrattığımı hatırlıyorum. damlayla karşılaştırılmayacak kadar küçük bir miktar olmasına ve kirpiklerden içeri girmemiş olmasına rağmen canımı yaktığını hatırlıyorum. Belki çay da parlatıyordur. hani o da konjoktivite iyi geliyor ya. Mikropları kırıyorya o bakımdan dedim.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Günışığı,
gözüme en son damlattığım andan itibaren gözlerimde rahatsızlık kalmadığını düşünüyorum ben.Şu an gözlerimde ne sulanma, ne batma,yanma hissi var nede kızarıklık.Gözlerim sanki net görüyor ve rahatsızlık da hissetmiyorum ben bugünlerde .Önümüzdeki hafta doktoruma gitmeyi düşünüyorum hem bakalım miyobumda düzelme var mı
(0,50)hem de gözlerim de sıkıntı kalmış mı? bana iyi geldiğini de söyleyip görüşlerini alacağım bakalım.Olmazsa paylaşırım onu da.sevgilerimle.

mine dedi ki...

liseden bir arkadaşım damlatırdı hep gözüne limon çok hoş olduğunu söylerdi ...
gene de dr. a danışmakta fayda var tabii

Müge dedi ki...

Ben ise pek sevmediğim halde makyaj yaptıktan bir süre sonra benzer sorunları yaşıyordum. Daha doğrusu o zaman makyajdan olduğunu bilmiyordum. Şişme, kaşıntı ve kızarma şikayetiyle dermatolog'a gittim. Ayağa sürülen ojeden bile olabilir diyerek her şeyi yasakladı. Neyse uzatmayayım; bir süre sonra her şeyi tek tek deneyerek, kullandığım makyaj malzemelerinden olduğunu buldum.
AMA o arada da kortizonlu bir göz merhemi kullandım. Çok işe yaradı. Ayrıca alerjik olmadığı söylenen malzemeler kullanmaya başladım. Yine de bir doktora danışsanız en güzeli olur..
Geçmiş olsun:)

Ayrıca blog'uma hoş geldiniz :)
Yine de en doğrusu bir doktora danışmak :)

Mehtap dedi ki...

Haklısın Mine'ciğim ilk fırsatta dr.danışacağım bende.Umarım olumlu şeyler duyarım bana da iyi geliyor gibi çünkü, can yakması dışında.sevgilerimle.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Müge, öncelikle düşüncelerimizi açıkca yazmak ve sizlerin yorumunu almakla birbirimize fikir veriyoruz.o nedenle düşüncelerinizi açıkca ve detaylı yazabilirsiniz.memnun olurum.Bilmiyorum gözlerim hassas mıydı yoksa ben ilk makyaj yapmaya 20'li yaşlarımda bankada çalışırken oriflame ile başladım ve oriflame ürünlerinin gözüme zarar verdiğini düşünmeye başlayıp, bırakmıştım.gerçi çok fazla makyaj yapan biri de olmadığım için belki de aldığım ürünler bayatlıyordu ben aklıma estikçe kullandığım için bunun farkında olmuyor da olabilirdim.Şimdi ise belki onun sıkıntılarını yaşıyor da olabilrim veya gözlerim hassas bilemiyorum.Ama dediğim gibi dr.danışacağım bunu.Bu hafta gitmeyi düşünüyordum kontrole.ancak Ankara'ya kar yağdığı için bu hafta üşendim açıkcası.ilk fırsatta gideceğim bakalım.sevgilerimle.Sen de hoş geldin bloğuma.

Müge dedi ki...

Sevgili Mehtap, o bayatlatma işini ben de çok yaparım :)) Ama olay sadece o olmayabiliyor. Ben hala ara ara sorun yaşıyorum. Normalden fazla makyaj gerekiyorsa, önce o merhemi sürüyorum.

Bu arada bana nispeten iyi gelen marka Body Shop oldu.

sevgilerimle..

Mehtap dedi ki...

Sevgili Müge haklısın.Çevresel etkenler de gözümüzü etkiliyor.Toz,kuru hava(işyerimizdeki radyatörleri tavandan vermişler mesela.kapatınca üşüyorum.Açınca gözlerim başta olmak üzere etkileniyor.bende ara ara camımı açıyorum havalandırmak için.Dışarı havası iyi geliyor.spot lambalar da etkiliyor.bilgisayar da ...aklıma gelenler bunlar.sevgilerimle.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Müge haklısın.Çevresel etkenler de gözümüzü etkiliyor.Toz,kuru hava(işyerimizdeki radyatörleri tavandan vermişler mesela.kapatınca üşüyorum.Açınca gözlerim başta olmak üzere etkileniyor.bende ara ara camımı açıyorum havalandırmak için.Dışarı havası iyi geliyor.spot lambalar da etkiliyor.bilgisayar da ...aklıma gelenler bunlar.sevgilerimle.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

sa.Mehtapcığım hayat meşgalesi oluyor zaman,zaman uğruyamıyoruz,limon ile yazını görünce tecrübelerimden çocuklar küçükken yani bebekken hergün yıkadıktan sonra gözlerine limon sıkardım sanırım 40 günlük oluncaya kadar daha sonraları haftada sıkmaya başladım şükürler olsun hiç bir sorun yok bende zaman,zaman sıkarım dinlendiriyor çocuklarımevlendiler bana limondan dolayı gözlük kullanmıyoruz diyorlar,yinede haftada birgün banyo sonrası göze sıkmak iyi gelir veya 15 günde bir göz pınarına damlatıp göz hareketi ile her tarafa yayılmış olur geçmiş olsun...A.E.O

Mehtap dedi ki...

A.S. Sevgili Ayfer Ablacığım,
Demek siz denediniz.O küçücük bebekler nasıl dayandılar acaba.İnanılmaz çok yakıyor ama biz yetişkinler acısına katlanıyoruz.Daha henüz doktora gidemedim.Kış günü üşeniyorum açıkcası ama ben de iyi geldiğine inanıyorum.yalnız internet araştırmasından sonra korktum ve doktora danışmadan kullanmamalıyım dedim.deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum.sağlık ve esenlikler diliyorum.sevgilerimle.

Havlu Dantel Modelleri dedi ki...

Ya zarına filan zarar verirse, sonuçta asit içeriyor değil mi? Dr ne der merakta ettim.