17 Aralık 2010 Cuma

Kar Manzarası

Geçen hafta Ankara'ya böyle kar yağdı. (12.12.2010) Daha doğrusu bölge bölge Ankara'da mevsim farklılıklar gösterebiliyor. Bizim oturduğumuz semtte kar yağışının ertesi günü buzlanma, ve trafikte zorluklar yaşandığında Annemlerin oturduğu yerde ise hiç kar yokmuş. Cumartesi annemler bizdeydi ve akşam ısrarlarımıza rağmen kalmadılar. Mahsur kalmaktan korktular ve o gün akşam eve dönmek için çıktıklarında arabayı otoparktan zor çıkarmışlar eşimle. Ancak kendi semtlerine vardıklarında, "annem biz geldik diye aradı ve burada hiç kar yok" dedi. İnanılır gibi değildi. Karlı havaları çok seviyorum ama evde olduğunuzda keyfi oluyor.Çalışıyorsanız çalışan insan için bayağı zorluklar yaşanıyor. Yine de kışın karın güzelliğini yaşamakta insana keyif veriyor.

Ertesi sabah kalktığımda ve pencereden baktığımda böyle bir manzara ile karşılaştım. Her yer kar olmuştu ve hala da yağmaya devam ediyordu. Bende böylesine güzel bir manzarayı hemen fotoğraflamak istedim. Ayrıca böyle bir günde evde olmak beni gerçekten mutlu etti. Bu güzelliği çocuklarım görünce onlarda mutlulukla karşıladılar ve kahvaltıdan sonra dışarı çıkıp karda oynamak istediler ve tabii bu arzularına da nail oldular. Daha iki hafta öncesine kadar Ankara'da manto,palto, kalın kazaklar giyemiyorduk. Resmen yazdan kalma sıcaklar vardı ve ani bir değişim oldu havalarda. Bakalım daha ne kadar şaşırtacak bu havalar bizi...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

evet aynen böyle ankaranın durumu
ne yapacağını oda bilmiyor gibi bi kar bi yağmur bi sıcak bi soğuk
Allah sonumuzu hayr etsin pek iyi değil bu havalar
tam bi kış mevsimindeyiz çünkü

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Nefis manzara bu Mehtap'cım, ama fazla kalmıyor bu güzellik hele büyük şehirlerde anında kire dönüşüyor. İst. bazı yerlerine yağmış ama bizim semte daha yüzünü göstermedi. Kar seviyorumda! soğukta olanlar düşünce aklıma, canım yaz diyorum. Hem ben çok da üşürüm:))
Sevgiler...

Deli Anne dedi ki...

ah Selim de ne denli heyecanla bekliyor ama kolay tutmuyor kar burda..

Çınar dedi ki...

Birkaç gün önce Balgat'a gitmiştik hayretler içinde kaldık. Heryer bembeyazdı. Dönüşte lapa lapa kar yağıyordu ve gecikmeyelim buzlanma olmadan çıkalım dedik. İstanbul yoluna geldiğimizde ve semtimizde ise yerler kupkuruydu kardan eser yoktu. İki ayrı şehir gibi Ankara'da semtler arasındaki yağış farklılığı.

Sevgiler

Mehtap dedi ki...

Sevgili yakamoz,
haklısın.mevsimler artık küresel ısınmadan dolayı farklılıklar gösteriyor.İnşaallah herşey normal seyrinde gelişir.inşaallah sonumuz hayırlı olur diyelim sevgiler.

Mehtap dedi ki...

sevgili Nur ablacığım,
manzara hakikaten çok güzel.karın yağışını,manzarasını görünce insan çocuklar gibi seviniyor.Dışarıda ki insanlara da Allah yardım etsin.Karın yağdığı anda hava yumuşak oluyor da ertesi güne soğuğa ve buzlanmaya dönüşmesi dışarı çıkmak zorunda olanlar için sıkıntı yaratıyor.sevgi ve saygılarımla..

Mehtap dedi ki...

Sevgili Deli Anne,
Bizim buralarda da öyle.kalmadı bile. bugün hava çok yumuşak mesela.üzerimizdeki kıyafetlerin fazla geleceğini düşündük arkadaşlarımızla.Hiç belli olmuyor burada da havalar.İnşaallah çocuklar için her kış bu güzellikler yaşanır.Sevgili Selim'de bu güzelliği tadar inşaallah.sevgilerimle.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Çınar biliyorum, annemler de sizin semtinizde oturuyor.benim annemlerin burada hiç kar yok dediği yer sizin semtinizdi.Ayrıca Ankara'da da günden güne büyüyor dikkatinizi çekmiştir.Bölge bölge değişimler oluyor haliyle.sevgilerimle.

Swotpisces dedi ki...

ne güzel bir manzara, imrendim doğrusu. :)

Mehtap dedi ki...

Merhabalar swotpisces,
gerçekten imrenilmecek gibi değil.ama şimdi kalmadı bu kar.iki gün devam etti.Şu an da havalar normal.Çok soğuklar da kalmadı.sağlık ve esnlikler diliyorum.