17 Nisan 2010 Cumartesi

Doğa Harikası Göletimizden Selamlar Herkese..:))

Herkese güzel bir hafta sonu ile birlikte; sağlıklı, mutlu, huzurlu, bol enerjili bir bahar dönemi geçirmenizi diliyorum. Bahar ayı benim için bambaşkadır.Herşey çok güzel.Yaşamak bile insanı daha çok mutlu ediyor. Kış ayları genelde kasvetli geçer. Ankara'nın kışı da uzun oluyor. Gerçi meşgalemiz, yoğunluklarımız çok olunca yıllar da su gibi akıp geçiyor ama Allah sağlık ve huzur versin... Uzun zamandır yazamıyordum bloğuma. Yazmak istesem de asla yoğunlaşamıyordum. Çünkü kafamızı meşgul eden şeyler var. Bir yazımda bahsetmiştim "hayatımızda önemli değişiklikler olacak" diye. Onlar gerçekleşti. Bizim için, ailem için önemli ve olumlu değişimler. Ancak bunun beraberinde hayatımıza farklı bir yön vermemiz de gerekiyor. Öncelikle oturduğum semtten taşınmak. Bunları düşünmek, bunlarla meşgul olmakla birlikte, çok zor ve de karar vermesi güç durumlar. Mesela ayrılmam gereken semt benim çocukluğumunda geçtiği bir semt. Sonra annemlere yakın oturuyoruz. Ev kendi evim. O nedenle buralardan ayrılmak güç gelecek ama çocuklarım için, eşim ve benim için olması gereken de bir durum. Benim işyerime oldukça yaklaşmış olacağız. Eşim de zaten bana yaklaştı. Artık servis kullanmıyorum. Eşimle birlikte gidip geliyoruz. Çocuklarım da eşimle birlikte olacaklar. Kısaca güç kararlar ancak, araştırma içindeyiz. Ev bakıyoruz. Hayırlısı bakalım. Bundan dolayı da hiçbirşeye de konsantre olamıyorum. İnşaallah hayırlısı ve sağlıklısı ile bizim için en iyisi olur.

Bunun dışında herşey görüldüğü gibi çok güzel. Kıştan beri İşyerimizin karşısındaki gölete yürüyoruz. O zamanlar kimseler uğramıyordu buralara. Ama şimdi oldukça kalabalık oluyor. Herkes de bizim gibi bu güzelliği keşfetmiş. Gölet ve doğa muhteşem bir ikili oluşturmuş. Göletin içinde irili, ufaklı bir sürü balık mevcut. İnanılmaz çoklar. Bazen onlara ekmek götürüyoruz. O ekmekleri attığımızda inanılmaz çoğalıyorlar. Zavallılar aç olmalı ki, attığımız o ekmekleri nasıl kapmaya çalışıyorlar.İnanılmaz güzellik. Tertemiz hava, manzara. Resimlerimiz bile öyle güzel, canlı çıkıyor ki. Doğanın en canlı, en güzel renkleri buradalar. Şimdi kurbağalar da çıkmışlar. Kuşların ve suda kurbağaların sesleri ile birlikte, ağaçlar da çiçek açtı ki, en güzel kokuları da yine buradalar.
Tabii hemen hemen her öğlen bu güzellikleri yaşarken vicdan azabı da duyuyordum. Ben buralarda, kızlarım kapalı ortamda bulunuyorlar diye üzülüyordum. O nedenle bir hafta sonu eşimle birlikte kızlarımı ve yeğenimi de göletimize götürdüm. O kadar çok sevdiler ki, oradan ayrılmayı istemediler. "Biraz daha, biraz daha kalalım" diye epey bir vakit geçirdiler.İnşaallah tekrarı da gelir.Keşke böyle yerlerin sayısı çok fazla olsa da herkes de faydalansa bu güzelliklerden. Özellikle apartman çocuğu olan çocuklarımız için çok gerekli. Temiz hava, doğa, su, güven, huzur, mutluluk hepsini barındırıyor. İnsana gerçekten pozitif enerji veriyor. Bence insanlar apartman katlarında ve o alanların içindeki manyetik alan içinde çok gerilip, strese giriyorlar. Zaten büyük şehirlerde böyle alanların sayısı çok fazla olmadığı gibi, insanlar boş vakitlerini alışveriş merkezlerinde geçiriyorlar. Oradaki manyetik alanların sayısı da evlerdekinden daha da fazla.Hep beraber el ele verip bu güzellikleri yaşatmalı ve de çoğaltmalıyız. Hepinize sevgi ve selamlarımı sunarken doğayla ilgili çocukluğumda yazdığım şiirle yazımı sonlandırıyorum.
Doğadır çevreye güzellik veren,
Yeryüzünü demet demet ören,
Bahçemize çiçeklerini seren,
Doğanın güzelliği için,DİREN!!!




5 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Herşeyin hayırlısı olsun hiç yorma kafanı, insanın alıştığı semtten ayrılması hiç kolay değil ama anladığım kadarıyla yol açısından çok büyük fayda olacak.

gölete ben de bayıldım, haftasonu kızlarla gitmişsiniz ne güzel işte suçluluk duymana gerek yok sevgili Mehtap.

SMİLENA dedi ki...

mehtapcım hayırlısı olsun taşınma işi..
şu gölete bitiyorum haberin olsun bir gün ben de gelicam.çok öpüyorum sizi

Mehtap dedi ki...

Semracığım hepimiz için hayırlısı ne ise o olsun canım.Facebooktan yazmıştım.hep beraber burada toplanalım diye.inşaallah diyelim.bende görmenizi çok isterim göletimizi.sevgiler.Bizde sizi çok öpüyoruz.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili çocukla çocuk, haklısınız hepimiz için hayırlısını versin Cenab-ı Allah.Yol için ve çocuklar için gerekli evet.Gölete de keşke sürekli götürebilsem keşke diye de düşünüyorum işte:(( Gerçekten muhteşem göletimiz.sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Canım burası gerçekten insana huzur veriyor,çok şanslısın.

Senin ve ailen için en hayırlısını dilerim arkadaşım.İnşallah herşey gönlünce olur.