18 Mart 2010 Perşembe

Tüm Annelere Tavsiyem...

İşyerinden sevgili arkadaşım Figen’in önerisi ile bir siteyi takibe başladım.Özellikle biz çalışan annelerin ve tüm annelerin tabii ki de, hergün bir ölçek bakması gereken bir site olduğunu düşünüyorum.

Ben genellikle internet üzerinden bir şeyler okurken gözlerim çok rahatsız oluyor. Gerçi bu durum okumama engel olamıyor ama... Gözlerim çok hassaslaştı. Gözlerimde miyopluk 0,50 çok fazla değil. Gözlüğümü lise yıllarımdan beri düzenli düzensiz kullanıyorum, kullanmıyorum. Bir aralar 0,75’lere çıktı. Daha sonra 1,00’lere çıktı. Sonra tekrar 0,50’ye düştü. Hele 1,00’den 0,50’ye düştüğünde başka bir rahatsızlıktan (konjonktivit) dolayı bir hocaya gittim. Hoca kendisi kontrol etmeden önce asistanı bakıyordu. Asistanı bir odada kendi kontrol ettiğinde 0,50 olduğunu söyleyip notunu o şekilde aldı ve daha sonra hocanın yanına gittiğimde o da kontrol edip aynı numara çıkınca “hocam yanlış olmasın, az önce asistanınız baktığında da aynı numara çıktı. Oysa 1,00’den 0,50’ye düşmesi olanaksız gibi geliyor bana. Üstelik doğru dürüst gözlüğümü de kullanmıyorum. Aksine ilerlemesi gerekir” demiştim. Tekrar kontrol ettiğinde sonucun doğru olduğunu söylemiş, ikna olamamış başka bir doktora daha gittikten sonra doğruluğu kanıtlanınca gözlük camımı değiştirmiştim.Gözlerimde genellikle yanma, sulanma, batma hisleri olur. Birazda gözyaşı kurulu da oluşmuş. Bilgisayar ekranına sık bakmaktan olurmuş. Doktor öyle söyledi. Ayrıca, toz, ışık, güneş ışığı, bilgisayar ekranı, makyaj malzemeleri, çevresel etkenler gözümü rahatsız eder. Bu nedenle dışarı çıkarken de mutlaka (kaliteli cam olmak zorunda) güneş gözlüğü kullanmak zorundayım.

Tekrar konuya dönecek olursak, gözümdeki bu rahatsızlıklara rağmen işyerinde sabahtan akşama kadar ekrana oldukça sık bakarım. Gerek iş için, gerekse boş kaldıkça bir şeyler okumak için.Bazen rahatsızlık duydukça müsfette kağıtlara çıktı alıp, öyle de okuyorum, okumak istediklerimi.

Sevgili arkadaşım Figen’in tavsiye ettiği Prof.Dr.Sabiha PAKTUNA KESKİN Özel Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Sitesinde gerek video anlatımlarını dinleyerek gözlerinizi yormadan, gerekse kitaplarını da okuyarak ideal bir anne olmak adına, bunun sonucunda da daha sağlıklı, özgüvenli, hayata bağlı, sosyal yönü gelişmiş, mutlu çocuklar yetiştirebilmek adına siteyi tüm annelere, anne adaylarına şiddetle tavsiye ediyorum.

Böyle faydalı siteleri de haberdar edip, bilgilenmek ve bilinçlenmek adına fayda gördüğüm için yine paylaşmak istedim.Sağlık ve esenlikler diliyorum herkese....

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım öncelikle geçmiş olsun,çok yorma gözlerini emi:)))

Verdiğin adres normal ebeveynler içinmi yoksa engelliler içinmi canım.Çünkü özel eğitim ve danışmanlık demişsin,merak ettim birazdan bakıcam,sağol canım :)

Mehtap dedi ki...

Asucuğum, tüm ebebeynler için,normal çocuklar için olanı dinledim videolarından ve okudum.daha da dediğim gibi her gün bir ölçek.fırsat buldukça uğrayacağım bende. ve engelli çocuklar da var sanıyorum.bayanın alanı özel eğitime giriyor daha çok ayrıca çok başarılı alanında.incelediğinde tekrar fikrini öğrenmek isterim.sevgierimle.Elayı ve seni çok öpüyorum.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Mehtap'cım,
geçmiş olsun, bu kadar Pc başında olmak zarar gözlerimize.
Tavsiye site için teşekkürler, bakıyoruz hemen

SMİLENA dedi ki...

geçmiş olsun mehtapçım.galiba benim gözlerde de aynı sorun var.fazla el işi yapıyorum adeta batıyor.baktırsam iyi olur.tavsiyen için teşekkürler hemen gezicam.
sen nasılsın kızlar eşin iyisinizdir.çok ara verdim buralar.okuyamayınca yazmak ta zor oluyor.malum hastalıklar iş.epey yoğunum bu ara...

seni ve güzel meleklerini çoook öpüyorum...canım arkadaşım

Mehtap dedi ki...

Semracığım, canım sana da çok geçmiş olsun.artık fazla zaman bulamıyoruz gerçekten.ne yapalım sağlık olsun.Site için de hergün bir ölçek demiştim ama çok fazla içeriğe de sahip değil.Ama yine de önemli bazı konulara değinmiş bayan.bakmakta fayda var.ben ilk incelediğimde yazmıştım bu yazıyı.bende sizi çok öpüyorum.sevgiler.