31 Mart 2010 Çarşamba

Pardon Ben Mükemmeliyetçi Değilmişim...:))))

Aslında pek çoğumuz mükemmeliyetçiliğin kusur olduğunu biliriz. Ama kendisini uyanık zanneden kimilerimiz bu kusuru mütevazı bir kendine övme unsuru olarak da kullanır. Mesela "en sevmediğim tarafım mükemmeliyetçiliğim, işimi tam yapmazsam gözüme uyku girmiyor, hiçbir şey beni memnun etmeye yetmiyor" deriz. Bunu böyle söyleyenler genellikle kusurlarını ve huysuzluklarını kamufle etmeye çalışanlardır desek bize kızar mısınız? İster kızın ister kızmayın, ama sonuçlara geçmeden önce soruları cevaplayın. Haaa unutmayın, bilimsel bir iddiamız yok... Zira biz mükemmeliyetçi sayılmayız...
"diyor.http://testyourself.tr.msn.com/olcer/mukemmel/Result.aspx sitesinde testi hazırlayan konu ile ilgili kişiler.

Ben de zaman zaman ilginç huylarımız sorulduğu vakit ilk aklıma gelenlerden oluyor doğrusu.Çünkü benim için herşey gerçekten dört dörtlük olmalı. temizlik, tertip düzen, sorumluluk, simetrik, başarı hep en iyiye doğru gitme eylemi ki bazı şeyler sizin elinizde olmadığı durumlar da çok oluyor.İşte o zaman huysuzluklarım, hoşnutsuzluğum, kabullenememe durumlarım oluyor haliyle.Ama tabii ki çevremi rahatsız edici boyutta olmasa gerek ki, bu durum her halde en çok eşimi etkilerdi diye düşünüyorum. Konuyu fazla uzatmadan teste dönmek istiyorum ama testte sorulan sorular ve benim verdiğim cevaplarla "en sevmediğim huyum mükemmeliyetçiliğim diyenler, kusurlarını, huysuzluklarını kamufle etmeye çalışanlardır" demeleri ile sorular ve verdiğimiz cevaplarla ne alaka diyorum ben. Benim testimin sonucu pek vahim doğrusu. sizlerde bence deneyin.Demek ki ben kendimi yanlış tanıyormuşum..:))) Mükemmelliyetçilik bende değilmiş...:))) Belki sizlerde vardır hakikaten. Şimdiden kolay gelsin diyerek testi cevaplamaya geçiyorum.

Aşağıdakilerden hangisinin işi daha zor?

Belediye başkanları
Çöpçüler
Grafik tasarımcılar
Dekoratörler

Bu soruya verdiğim cevap çöpçülerdir.gerçekten işleri zor. Ben şahsen kamu çalışanı olduğum için Belediyecilik yapabileceğimi düşünüyorum. Dekoratörlük ve grafik tasarımda sevdiğim alanlar olduğu için zevkle yapılacağını düşünüyorum.

Sevgilinizi gördünüz, ama tam bir hayal kırıklığı içindesiniz. Çünkü

Gülümsemiyor
Bana sarılmadı
Üzerindeki renkler uyumsuz
Yanında başka biri var

Bu soruya da verdiğim cevap üzerindeki renk uyumsuz cevabını verdim ve gerçekten renk takıntım vardır. Sevdiğim kişiye güveniyorsam kıskanmam asla.Gülümsemiyorsa canı sıkkın olabilir.Yine canı sıkkınsa veya müsait değilse o an sarılamıyabilir.son derece doğal değil mi?

Bir apartmanın hangi katında oturmayı tercih edersiniz?

Bahçe katında, toprağa yakın olayım
Orta katlarda, daha sıcak olur
Teras katında, manzaram güzel olsun
Giriş katında, bir tek bu kaldı…

Teras katları her zaman sevmişimdir.Evet manzaram güzel olsun.Hatta üçgen cam çatılı olsun.Yattığım zaman oradan yıldızları seyredeyim.Ama illaki de teras kata sahip değilim diye de huysuzluk edecek değilim.Çok şükür ki, herşeyin başı sağlık ve huzur diyorum ve halimize şükretmesini de biliyorum.

Çocuklarınıza nasıl isimler verirdiniz?

Kimsenin aklına gelmeyecek isimler
Herkesin söyleyebileceği isimler
Atalarımın isimleri
Onlara kendilerini iyi hissettirecek isimler

Çok yaygın olmayan, anlamı güzel ve telafuzu kolay olan,islama da uygun isimler tercihimdir aslında.Ama herkesde olduğunu düşündüğüm için bu düşüncelerimi de gerçekleştiremedim doğrusu.Bu düşünceme en yakın cevap ise kimsenin aklına gelmeyecek isimlerdir.

Şu efsane isimlerden birinin geçmişine gidip en yakın gözlemcisi olma ihtimaliniz olsa, hangisini seçerdiniz?

Zeki Müren
Hürrem Sultan
Elvis Presley
Marilyn Monroe

Osmanlı tarihi gerçekten ilgimi çektiği için, özellikle de Osmanlı imparatorluğunun sonunu hazırlayan Hürrem Sultan'ı gözlemlemek istememden daha doğal ne olabilir ki.

Sevgiliniz çok uzakta, bir süre görüşemeyeceksiniz. Onu çok özlediniz. Hislerinizi nasıl dile getirirsiniz?

Chat yaparım
Arada bir telefon eder, bazen de e-mail yazarım…
Onun için bir defter tutar, yaprakları dolunca gönderirim
SMS atarım

Eeee! devir teknoloji devri, tabii ki telefon eder ve mail atarım
ama chat ve sms olayını sevmiyorum.

Kişiliğiniz şu ağaçlardan hangisiyle sembolize edilebilir?

Çam, her mevsim taze
Ceviz, meyvesi olan ağaç taşlanır
Elma, meyvesinin ağırlığı tevazuunun kaynağıdır
Çınar, ulu ve köklü

ceviz, meyvesi olan ağaç taşlanır diyorum.

Hangi soru kelimesini daha sık kullanıyorsunuz?

Kim
Neden
Ne münasebet
Nasıl


Hangisinden muzdaripsiniz?

Her işe koşturmaktan
Üzerime vazife olmayan işlere burnumu sokmaktan
Fazla sorumluluk almaktan
Aşırı yorgunluktan

Fazla sorumluluk almak yorucu ve yıpratıcı olabiliyor çok zaman.

Hangisi daha rahatsız edici?

Verimliliğimin iş saatlerimle ölçülmesi
Karşılaştırmalı performans ölçümü
Her türlü ölçme değerlendirme
Kendimi başkalarıyla karşılaştırmama neden olunması

Başarı kriterlerinin baz alınması taraftarıyım her zaman için.

Evet verdiğim cevaplarla ;
Kamuflajcıymışım.
Hemen söyleyelim burada okuyacaklarınız sizi kızdırabilir. Evvela, mükemmeliyetçi değilsiniz, ama öyleymiş gibi davranıyorsunuz. Huysuzluklarınızı her şeyin çok daha iyi olması için çaba gösteriyor oluşunuza bağlıyorsunuz. Ama asıl derdiniz her şeyin daha iyi olması değil, aslen huysuz oluşunuz. Kendinizi göstermenin insanlara sürekli "yanlış yaptıkları" izlenimi vermekle mümkün olacağını zannediyorsunuz. Ama iş başa düştüğünde de eliniz ayağınız birbirine dolaşıyor. Her şeyi biliyormuş gibi davranmak yerine, sahiden öğrenmeye çalışın. Bir süre sonra gerçek bir mükemmeliyetçi bile olabilirsiniz.

Hahaaayt!!! çok komik ve enterasan bir testti. ama çok eğlendim doğrusu.Sizde benim gibi eğlenmek ve kendinizi merak ediyorsanız bir deneyin derim.Sevgilerimle...
http://testyourself.tr.msn.com/olcer/mukemmel/Result.aspx

3 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

sorulara bakmadım Mehtap'cım, ben de azıcık mükemmelliyetçi ve çokça detaycı bulurum kendimi yarın sakin bir anımda yapayım testi. Teşekkürler paylaşım için.

Mehtap dedi ki...

Sevgili çocukla çocuk, eşim daha çok beni mükemmeliyetçi olmakla eleştirirdi.o nedenle bu yazımı ona da okudum ve testi onada yaptıracaktım ama msn'nin anasayfasında kendinizi test edin bölümünde birçok testler var ve bu testi kaldırmışlar mı bilemiyorum açamadık ve o bölümden bir daha ulaşamadım.inşaallah siz tekrar ulaşırsınız teste.Diğer testler de ilginç.mesela en son aristokratmısınız da da hiper aristokrat çıkmıştım buna benzer birçok testler var.sevgilerimle..

ferdagokturkince dedi ki...

çok ilginç ve de güzel bi şeymiş bu. sevdim ben :)