30 Ocak 2010 Cumartesi

İlginç mi Acaba..

Sevgili Elvan arkadaşımız beni yedi ilginç huylarımız konusunda mimlemiş. Uzun zamandır mim konusu yazmıyordum. Gerçi böyle bir mim konusu daha önce yazdım diye hatırlıyorum ama yine de Elvan arkadaşımız için bugünün koşullarına göre yeniden maddeleyeyim bakalım...

1- Öncelikle huylu huyundan vazgeçmez misali monotonluktan çok çabuk sıkılırım. Değişiklik ve hareketlilikten büyük mutluluk duyarım.Yeniden keşfetmek, öğrenmek, başlamak bana heyecan verir. Bunun gibi durumlar. Yıllarca aynı şeyi yapmak, aynı yerde olmak beni adeta boğar. Bu yüzden belkide depresyona girmeyeyim diye sürekli hobiler ve imkanlarım el verdiği sürece hayatıma yenilikler katıyorum :)) Böylece durumumun vahimmiyetini bir nebze kurtarmış oluyorum.

2- Mükemmeliyetçilik huyumu da üzerimden asla atamıyacağım galiba. Bunun iyi bir meziyet olmadığını biliyorum ama dedim ya huylu huyundan vazgeçmiyor.Bu mükemmeliyetçilik beklentim, kendimden olduğu kadar, çevremden de beklediğim birşey.Bu huyumdan da bilakis hiç memnun değilim bende.

3- Başarmak. Hayatta olabilecek her konuda başarı elde etmek istiyorum. Özellikle zoru başarmayı ben de seviyorum ve ben de bu konuda kendime mutlaka hedefler koyarım.

4- Aslında bir ilginç huyum daha aklıma geldi. Ben konuşmaktan çok yazmayı seviyorum galiba. Özellikle bu huyum dahada belirginleşti son zamanlarda. "Söz gümüşse, sükut altındır" atasözünü benimsemiş olmalıyım :))

5- Günümüz koşullarında garip karşılandığını düşündüğüm bir huyum daha var. Benim gibi birçok istisna insanların olduğunu da biliyorum. Bu da beni mutlu ediyor neyse ki. Dileğim daha da artması. İnsanları çok seviyorum. Dostluğa, arkadaşlığa önem veriyorum. İnsanlara yardım etmek, elimden geldiğince her konuda samimiyet ve iyi niyetle fedakarlık yapmak beni son derece mutlu eder.

6-Haksızlığa, adaletsizliğe, ikiyüzlülüğe, samimiyetsizliğe hiç tahammül edemiyorum. Bu konuda ki tahammülsüzlüğümü de anında yansıtıyorum, karşı tarafa. Yine günümüz koşullarında başarı, çalışkanlık, doğruluk, dürüstlük, iyi ahlak sahibi olmak yerine tam tersi durumlar takdire şayan görülüyor. Özellikle çalışan insanlar,yani daha çok dışarı bağımlı kişiler, (bizim gibi) daha iyi anlayacaklardır beni. İnsanlar kendi menfaatleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Zaten millet olarak da bu yüzden bozulmadık mı? Yarınlarımızı, vatanımızı, milletimizi düşünmeden bugünümüzü kurtarmak ve başkalarının emeğini ve çabalarını kendi lehlerine çevirmek gibi ucuz ve kolay yoldan, hile ve oyunlarla haksız kazançlar vs. gibi durumlar...Böyle bir milletin sonu da beni düşündürüyor açıkcası...:((

7- Son olarak da ilginç huyum değil ama, ilginç özelliğimden bahsetmek istiyorum. Öncelikle kişilik olarak asla başkalarını, her ne konuda olursa olsun, kıskanmak veya çekememezlik gibi huylarım yoktur benimde. Her zaman Alah'ıma sığınan, arzularımı Cenab-ı Allah'tan isteyen biriyimdir ve gönülden istediğim herşeyin gerçekleşmesini de buna bağlıyorum. Bunu tarif edemiyorum asla. Daha birkaç ay önce bizim işimizde öyle güzel kolaylıklar oldu ki, bunu paylaştığımız dostlarımız bile hayretler içinde kalıp, "planlasanız bu kadar olmazdı" dediler. Buna benzer çok şeyler mesela... Çocukluğumdan beri şükürler olsun, birçok mucizevi şeyler... Anlatmak, tarif etmek olanaksız gerçekten. Ama sadece şuna inanıyorum. Cenab-ı Allah'ımız saf ve temiz duygularla gönülden arzu ettiğiniz şeyleri asla geri çevirmiyor.

Gönlümden klavyeme bunlar döküldü. Umarım mimin konusuna yanıt olmuştur. Şimdi de yedi kişiye paslamak gerekiyormuş. Bende;
Muhabbet Çiçeğime,
Meleklerim ve Ben
Smilena
Yaşamla Dans
Yaşamın Kıyısında
Elif'den
Banu'ya
paslıyorum.
Biliyorum artık sizlere pek uğrayamıyorum ama inanın okumaya fırsatım olmuyor. Bol vakit bulursam günün birinde inşaallah, yine sizleri ziyarete geleceğim. Herkese sevgi ve selamlarımı sunuyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkürler Mehtapcığım en kısa sürede yanıtlayacağım..sevgiler..:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım aldım mimi. En kısa zamanda cevaplayacağım. Aklıma getirmeye çalışıyorum şimdiden ilginç huylarımı :)
Öpüldün canım.

Adsız dedi ki...

bu mim geçen sene gezmişti blogları galiba. ben o zamanlar cevaplamıştım diye hatırlıyorum.
aslında cevaplaması zor bir mim bu. insana kendi huyu genelde normal gelir, ilginç olduğunu etrafımızdakiler anlar çoğunlukla.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Geçen yıllarda yazılmış olsa bile yeniden toparlaman güzel olmuş Mehtap'cım. Ne ço ortak yanımız var :)
Sevgiler

Cocukla Cocuk dedi ki...

Mehtap'cım dün yazınıokuyup yorum yazmıştım , readerdan silinmöeyince tekrar döndüm ama bir aksilik mi oldu onay mı bekliyor bilemedim.

İyi tekrar toparlamışsın bu yazıyı demiştim. Ne çok benzer özelliğimiz var

Mehtap dedi ki...

Arkadaşlar teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için.fakat fazla vaktim olmadığı için sizi okumaya gelemedim.Hafta sonu inşaallah fırsat bulabilirsem okumaya gelirim.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Düşbahçesi böyle bir etkinlik düşünceniz çok güzel.asla geri çevirmekte istemem aslında ama hiç vaktim yok inanın .aslında bende çok arzu ettim blog dostlarımıza kendi el emeğimden bir hediye, çekilişle falan ama gerçekten büyük sorumluluk istiyor ve ben hem tam gün çalışan bayan olarak hem de küçük kızım ve diğer kızım onların ihtiyaçlarına yetişebilmek adına adeta zamanla yarışıyorum.o nedenle Allah nasip ederse ilerki yıllarda hem sizlerin etkinliğine,hemde kendimden birşeyler vermek adına böyle birşeyler düşünüyorum.Davetiniz için teşekkür ediyor ve özür diliyorum.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili çocukla çocuk bloğuma dönmeye vaktim olmadığı için geciktirdim.çok özür dilerim.ancak bakabildim.
demek ortak yönlerimiz var.Bu arada çok zaman sizleri yorumlarınızda karıştırıyorum.Bazen ufak tiyolar alıyorum.yazımızın özelliğine göre aa bunu Özlem, bunu Fulya yazmış diyorum.şimdi kiminle ortak noktalarımız olduğunu merak ettim.Sevgili Fulya,ya da sevgili Özlem.yukarıda yorumun sahibini bir adım öne alayım lütfen!!!..:)) bu7 arada şaka bir yana zaten Sevgili Özlem ve Fulya sizlerinde birbirinize ortak yönleri çok fazla ki bu kadar güzel bir dostluğa sahipsiniz.Allah bozmasın. Bu yönünüzü bizlere de yansıtıyorsunuz.Sizlerle bizlerde o sıcak,samimi dostluğunuzdan nasiplerimizi alıyoruz.Sizleri seviyorum ben kendi adıma.En başta mükemmel bir annesiniz, inanılmaz becerikli ve yaratıcısınız.samimi,içten ve yardımsever olduğunuzu da düşünüyorum.çünkü paylaşmayı da çok seviyorsunuz.Ben nice nice güzel paylaşımlara ve dostluklara diyerek sevgi ve selamlarımı bırakıyorum.