29 Aralık 2009 Salı

Yeni Bir Yıl, Yeni Bir Hayat

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Her yeni yılın insana getirileri olduğu gibi götürüleri de mutlaka vardır. Yeni bir yıl çocuklar için bir heyecan, bir umut. Ben çocukken 2000 yılında "28 yaşında olacağım. Ne kadar büyük bir yaş ve ne kadar çok zaman var" derdim. Bugünse inanılmaz bir şekilde zaman su gibi akıp gidiyor. Şu 10 senenin nasıl geçtiğini anlayamadım bile. Aslında ben yeni yılda insanların coşmasını, taşkınlıklar yaparak abartılı bir şekilde eğlenmelerini de hiç anlayamamışımdır. Her yeni yıl bizi bir yaş daha yaşlandırıyor ve ölüme daha çok yaklaştırıyor. Bunun eğlenilecek bir tarafını göremiyorum. Yeni bir yıla girerken bizim Rabbimizden önümüzdeki yıllar için sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı, verimli bir hayat sürebilmemiz için dua etmemiz, sevdiklerimiz ve çevremizdekiler için de böyle temennilerde bulunmamız gerekir diye düşünüyorum. Önemli olan arkamıza şöyle bir baktığımızda, ben geride ne bırakıyorumun muhasebesini yapabilmemizdir. Aslında her yeni gün, her yeni yıl bize yeni bir hayat yeni bir fırsattır. Bu fırsatları da en güzel, en anlamlı ve verimli şekilde değerlendirmeliyiz. Bu hayatta sağlığımız, huzurumuz yerinde olduğu sürece, kalbimizden sevgiyi de eksiltmeden ,hayata güzellikler katacak verimlilikte, bize sunulan bu yaşamı en iyi şekilde değerlendirmeli ve şükretmeliyiz. Çünkü hayatın insana neler getireceğini hiç kimse bilemez. Geçmişimizde keşkelerimiz de mutlaka vardır. Aslında bu keşkelerimizi de hayatın bize sunduğu bir hayat dersi olarak görürsek kendimize daha çok çeki düzen veririz. Hiç kimse dört dörtlük değildir. Herkesin hayatı boyunca hataları, eksik yönleri mutlaka vardır. Onları da hayatın akışında olması doğal, olağan bir süreç olarak görürsek, geleceğimize ışık bile tutabilir bu keşkeler. Her yaşanmışlıklar bizi daha çok olgunlaştırmalı, geliştirmeli, hatta hayata daha çok bağlamalı diye düşünüyorum. Yeter ki Cenabı Allah elem keder vermesin. Her zaman söylediğim gibi her şeyin başı sağlık ve huzur. Sağlığımız ve huzurumuz yerinde olduğu sürece gerisi sadece biz insanlara kalıyor. Yeni bir yıla, yeni bir hayata bu çerçeveden bakılması dileklerimle, herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu ve sevgi dolu nice seneler dilerim.

Resim: http://www.mailce.com

8 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Mutlu yıllar canım benim. Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

yeni yıl..yeni umutlar..yeni heyecanlar..2010 nun huzur dolu,sağlıklı,mutlu bir yıl olması dileklerimle canım..sevgiler..

Deliler Teknesi dedi ki...

Yazınızı okuyunca önce bir sendeledim... Kendime gelince düşündüm, düşündüm, yine düşündüm... Evet çok haklısınız... Elimizdekilere, sağlığımıza şükretmeliyiz... Fani dünyaya bu kadar kendimizi kaptırmak anlamsız gibi... En içten dileklerimle yeni yılınızı kutluyorum...

Mehtap dedi ki...

Muhabbet çiçeğim sana da canım.2010 yılı tüm dileklerinin gerçekleşeceği bir yıl olur inşaallah çok öpüyorum.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Neyrancığım çok teşekkür ediyorum canım.inşaallah sizin içinde bu yeni yıl ve daha nice yıllar sağlık,mutluluk,huzur,sevgi ve gönlünce arzu ettiğin herşey nasip olur inşaallah.sevgiler.seni ve kızını çok öpüyorum.

Mehtap dedi ki...

Nurşenciğim çok teşekkür ediyorum bu güzel temenniler için ve samimiyetin için canım.Bende tüm samimiyetimle,gönülden aynı dilekleri sizler için diliyorum Cenab-ı Allahtan.Allah herşeyi gönlünüze göre versin.Nice nice yıllara inşaallah.Çok öpüyorum.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Deliler teknesi,sizde hoşgeldiniz.Bunlar benim nacizane düşüncelerim.Ben bunları paylaşmak istedim.Yeni yılınızı bende kutluyor;sağlıklı,mutlu,huzurlu, başarılı nice seneler diliyorum tüm kalbimle.sevgiler.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Mehtap'cım güzel temennilerin için çok teşekkürler umarım geçtiğimiz sene yaşanan olumsuzlukların geride kaldığı mutlu bir yılı huzurla sağlıkla geçiririz...sevgiler bizden