10 Aralık 2009 Perşembe

Vatanımıza ve Geleceğimize Sahip Çıkmalıyız...

Yazılacak,konuşulacak o kadar çok şey var ki, ama neye yarıyor. Maalesef son zamanlarda ülkemizde yaşanan kaos beni de son derece huzursuz ediyor.
Neyin kavgası yapılıyor anlamış değilim. Sorunsa hepimizin sorunu. Bu vatan bizim, hepimizin. Biz Türk milleti olarak, hiçbir vatandaşımızı ayırmıyoruz ki. (sen kürtsün, sen alevisin, sen çerkezsin vs.) Bir bütün olarak düşünüyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olup, düşmanlarımıza karşı daha güçlü olmamız gerekirken ne hak iddia ediliyor.Yaşanılanların hiçbirinde masum yan yok. Amaç ülkeyi bölmek, parçalamak, iç savaş çıkarmak, Türk'ü Türk'e kırdırmak. Sonrası zaten kolay değil mi? Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Ne büyük savaşlar, ne büyük acılar yaşandı. Ulu önder Atamızın liderliğinde Türk milleti canını ortaya koyarak yurdumuzu düşmanlardan kurtardı. Sonrasında da bize bu güzel ülkeyi teslim ve emanet ettiler. Tarihimizi düşündükçe gerçekten içim acıyor.
Bize emanet edilen bu güzel vatanımıza sahip çıkamayacak mıyız?
Kime güveneceğiz?
Bir birey olarak benim elimden ne gelir?
Tek yürek, tek bilek olmamız gerekmez mi?
Atamızın Türk gençliğine, milletine güvenine layık olamayacak mıyız?
Onun ilkelerini yaşatıp, öğütlerini yerine getiremiyecek miyiz?
Ya peki!... bizden sonraki nesillerimize bunun hesabını nasıl vereceğiz?
Bir hiç uğruna gencecik kardeşlerimiz, askerlerimiz şehit ediliyor, masum vatandaşlarımıza sokaklarda saldırılar oluyor, canlarına, mallarına gasp ediliyor.Ülke huzuru bozulmaya çalışılıyor. Günlerdir huzursuzum dediğim gibi söylenecek çok şey var...........var............var....

Ben şehit askerlerimize ve masum vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanları cennet olsun inşaallah.

Bu ülke içinde yaşayan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi de birlik, beraberlik, bütünlük içinde olmaya davet ediyorum. Biz din, dil, ırk, mezhep vs. gibi etnik ayrımcılık yapmaksızın, bu ülkede yaşayan, vatanını seven herkesi kardeş olarak görüyoruz.Vatanını benimseyen, bu ülkede yaşayan herkes de buna inanmalı ve içlerindeki nifak tohumlarından arınmalı. Sevgili Atamızın dediği gibi önce yurtta barış olmalı, kardeşlik olmalı, birlik olmalı. Sonra da dünya da barış tabii ki.

Türk milleti olarak ülkemizde huzur, barış, refah istiyoruz. Bizden sonraki nesillerimize de böyle bir gelecek bırakmak istiyoruz. Bize emanet edilen vatanımıza ve geleceğimize sahip çıkmalıyız... Umudumuzun ve ışığımızın hiç sönmemesi dileğimle herkese sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum...

5 yorum:

Çınar dedi ki...

Bugün ülkemizde yapılmak istenenin aksine, birlik içinde olmalı elele omuz omuza verip asıl düşman ve onun içerdeki maşalarının emellerini boşa çıkarmalıyız.

Türk kürt çerkez arnavut alevi sünni ve başka kim varsa bu güzel vatanın, vatan aşkıyla yanan evlatları şaşırtalım hainleri ve birlik olalım. Daha önce yapmıştık tüm dünya şaşırmıştı verdiğimiz kurtuluş savaşına şimdi de yapabiliriz... Neden olmasın?

Sevgiler

SMİLENA dedi ki...

keşki herkes böyle düşünse mehtapcım.keşke herkes ülkesine sahip çıksa ,kardeşçe yaşasak.........
çok güzel yazmışsın arkadaşım.yüreğine sağlık

ELİF dedi ki...

Anaların yüreği yandı tokatta...
Ve yine yanmaya devam edeceğe benziyor bir dur diyen yok nereye gidiyor bu ülke...

Yazık atamızın toprakda kemikleri sızlıyordur...
Ne mücadelelere göğüs gerip,ülkeyi bizlere emanet edip gidiyor ve bizler yazık atam ülkemize sahip çıkamıyoruz...

Kargaşa,gürültü,ölümler nereye gidiyoruz biz?????

Unknown dedi ki...

Canım arkadaşım,biz yeni adresimizle geri döndük.Ancak şimdi haber verebildim.Öpüyorum seni ve güzel kızlarını...

www.elavebiz.blogspot.com

balböcükleri dedi ki...

blogunuzu yeni gördüm bizden sımsıcak bir merhaba bıraktım sevgiler