22 Ekim 2009 Perşembe

Eskileri Değerlendirme Etkinliğinden

Sevgili Eylül Bahçesi arkadaşımız ve Seragun arkadaşımız Eskileri Değerlendirme Etkinliği düzenlemişler ve bu etkinliğe sağ olsunlar beni de davet etmişlerdi.Son zamanlarda yazdığım postlarımın hemen hemen hepsinde zamansızlıktan şikayet etmekteydim.Elimde yeni çalışmalar olmadığından son anda daha önce yapmış olduğum eskileri değerlendirdiğim çalışmaları göndermek aklıma geldi.Sağ olsun sevgili Eylül Bahçesi arkadaşımız öyle güzel anlatmış ki resimleri de çok güzel düzenlemiş.Bu etkinlik sayesinde bizde diğer marifetli, becerikli arkadaşlarımızı tanıyor ve yaptıkları çalışmalara tanık oluyoruz. O nedenle bende keyifle izleyenlerdenim.Böyle bir etkinlikte yer alabilme fırsatını ve gururunu bana da bahşettikleri için arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Sevgili Eylül bahçesi de yayınlamış olduğu çalışmalarıma link verememiş.Bu çalışmalarımla ilgili önceki yayınlarımdaki resimler kaybolduğu için görüntülenemiyor. Bu nedenle bende bu çalışmalarıma kısaca tekrar değinmek istedim.Şimdi resimler görüntülenemeyince hangi yazının hangi çalışmaya ait olduğunu tahmin etmek imkansız bir hal alıyor doğal olarak…
Dekoratif testim
Bu testi bildiğimiz kiremit renginde su testisi. Anneme komşusu vermişti.Bununla birlikte birde kocaman bir küp vermişti. O da annemin evinde.Yazlığın bahçesinde değerlendirsin diye.Annemde benim bu tür hobilerle ilgilendiğimi görünce bana verdi.Sen bunları da değerlendirirsin diye.ahşap ve seramik çalışmalarıma ilk başladığım döneme aittir.Birkaç yıl oldu yani.Linki burada Boncuklu Bluzum
Sade olan bluzuma hareketlilik ve şıklık katmak için ve de bakalım boncuk işlemeyi de becerebilecek miyim acaba diye el attığım bir çalışma olmuştur.Dikkat edilirse ipe dizme ve batma şeklinde olarak çalışmıştım.(Ben böyle tanımlıyorum doğru mu acaba. Eğitimini almadığım işlerde genel tanımları varsa da bu konuda cahil kalıyorum.Kusura bakmayınız lütfen) Eğer güzel bir çalışma ortaya çıkmasaydı ipi çektiğim an sökülmesi de kolay olacaktı.Neyse ki sonucu beğendiğimde böyle bir şeye de gerek kalmadı açıkcası.Yalnız bu işim çok uzun süre elimde sürünmüş olduğundan sıkılmaya başlamıştım.zaten bir daha da bu tür işi elime alamadım doğrusu. Ama elimde oldukça çok boncuklar bulunduğu için ve sade trikolarıma da şıklık katabilmek için onları da bu şekilde değerlendirmek adına yine yapmak istiyorum ki, ne zaman kısmet olur bilemiyorum.
Linki burada

NOT: Bu resimleride sevgili Eylül Bahçesinin bloğundan aldım. Ne yapayım göndermiş olduğum resimleri öyle güzel düzenlemiş ki bu konu da zayıfım. Bu arada flicker hiç kullanamam sanıyorum ama picassadan bloğuma resim yüklemeyi beceremedim ve yine bilgisayarıma kopyalayıp masaüstünden yükledim.Ben bu işi öğrenemeyecek miyim acaba?

Unutmadan link vermek için sevgili Eylül Bahçesinin bloğuna uğradığımda bir çalışmama daha yer verdiğini gördüm.Onu da daha sonra detaylı anlatırım artık.Tekrar teşekkür ediyorum canım. Herkese Sevgi ve sağlık diliyorum...


9 yorum:

Adsız dedi ki...

ben teşekkür ederim canım linkleri bir ara yerleştiririm..picassayı dene canım çok kolay istersen yardım ederim önce üye ol resimleri yüklemeye çalış olmazsa el atarız

zuzuların annesi dedi ki...

Mehtap'cım yine harika şeyler yapmışsın imreniyorum sana.
İyi çalışmalar,kolay gelsin...

nurşen dedi ki...

Selamlar arkadaşım,mutlu ve huzurlu bir gün geçirmeni dilerim.
sevgilerimi bıraktım.

Mehtap dedi ki...

sevgili eylül bahçesi çok teşekkür ederim.resimleri görüntüleme konusunda yardımcı olmana çok sevindim.ilk fırsatta sana maille dönerim olur mu?sevgi ve sağlık diliyorum.

Mehtap dedi ki...

Banu'cuğum çok teşekkür ediyorum canım.seni de çok özledim.ilk fırsatta sana da uğrayacağım.çok öpüyorum.

Mehtap dedi ki...

Sevgili nurşen çok teşekkür ediyorum.Bende size mutlu,sağlıklı,huzurlu bir yaşam diliyorum.sevgiler.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Sevgili Mehtap ahşap çalışmalarını etkinlikte görünce hemen tanıdım, çok sevmiştim ilk yayınladığında da. çok güzeller. Eylül bahçesi çok güzel anlatmış herkesi okurken mutlu olduk kendimizi , sen de öyle hissetmişsindir.
fotoğraf düzenlemeye gelince yaparsın hiç merak etme .

уαѕємin... dedi ki...

harika şeyler yapmışsın her zmanki gibi ellerine sağlık canım benim..

süpersin sen..

Gülen Tezer dedi ki...

Canım Mehtap'ım; o testinin bu testi haline gelmesi inanılır gibi değil. Ne kadar da alçak gönüllü anlatmışsın. Çok güzel olmuş ellerini seveyim senin.
Bluzun da çok şık ve dediğin gibi hareketli görünüyor. Cahillik de değil, bilmeden bu kadar güzel şeyler yapıyorsun ismini bilmesen de olur.
Öpüyorum hepinizi :)