26 Mart 2009 Perşembe

Hadi Kolay Gele Bana!...

Yukarıda görmüş olduğunuz bir kova dolusu malzemeler de kullanılmayı bekliyorlar. Fakat fazla zaman da bulamıyorum. Hepsini tüketmek istiyorum.Tükendiğinde de bir daha yapar mıyım bilmiyorum.Uzun süreli yapınca da sıkılıyorum. Bir de benim huyumdur. Birşeyler orada boş boş durunca ruhum daralır. Mutlaka değerlendirmeliyim veya eksiltmeliyim diye düşünürüm. Şimdi o bir kova dolusu malzeme bana evde kalabalık yapıyormuş gibi geliyor. Ama artık zaman da bulamıyorum. Daha önceki çalışmaları canım annemin katkıları ile yaptığımı söylemiştim. Şimdi onlar da hazırlık içindeler. Doktor kontrollerini gerçekleştiriyorlar. Nisan ayı gibi yazlığa dönecekler. Hepten yalnız kalacağız. Annemler burada iken o kadar rahatız ki, her konu da desteğini görüyoruz. Çok zaman evde yemek hazırlamama bile fırsat vermiyor. Yemeğimizi annemler de yiyoruz. Çocuklarımla ilgileniyor. Eşimle sinema, tiyatro, alışveriş, gezme her türlü etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Artık bundan sonra başımızın çaresine bakacağız. Annemlerle de yazın izinlerimizi alıp yazlığa gittiğimizde görüşebiliriz artık. Ama dediğim gibi yukarıda ki malzemeleri ne yapıp edip değerlendirmeliyim. Bunun için sabahlayabilirim de. Belki de diyeceksiniz ki; niye o kadar malzeme aldın. Çok haklısınız. Ama malzemelerin hepsini ben almadım. Canı sağolsun. İşyerimde bir ablamız vardı. Ben bu işlerle uğraştığımda o da merak salmıştı. Ona da öğretmiştim. Benden sonra kendisi bir sürü malzemeler almış. Epey birşeyler yapmış. Emekli olduktan sonra da eşide bizim işyerimizde çalışıyordu. Onunla kalan malzemeleri bana göndermişti. Bende kendisini arayıp "emekli olduğunu daha çok uğraşması için zamanı olacağını, neden gönderdiğini" söylediğimde, "hevesimi aldım, zamanım olacağını da sanmıyorum. Senin daha çok işine yarar" demişti. Eeee! bende almıştım. Daha sonra da almam gereken bazı malzemeler oldu derken bir yığın, dünya kadar malzeme işte...
Bunlarda takı malzemelerin. Bir türlü tüketemediğim. Minik kızım doğmadan önce uğraştığım en son hobi çalışmamdı. Bunlar da tüketilmeyi bekliyorlar. Neyse hadi bakalım Bana kolay gelsin diyorum. Sevgiyle ve sağlıkla Kalınız!..

17 yorum:

meleklerim ve ben dedi ki...

Kolay gelsin Mehtapcım.
Benimde huyumdur bir işle uğraşırken elimin altında bol malzeme bulunması.
En basiti şimdi örgü örüyorum ya inanırmısın koca bir hurç ipim var,annemler kesin tuhafiyeci dükkanı açarsın bu iplerle diyorlar.

SMİLENA dedi ki...

canım sen şimdi neler yaparsın neler.sende benim gibisi.hep bişey yapasım var ve sabahlayabiliyorum başlayına.anneciğinin gideceğine üzüldüm.zor olacak şimdi.biz altlı üstlü oturuyoruz öyle çok yardımları dokunuyor ki anlatamam .allah onları başımızdan eksik etmesin.
kızlarını ve seni çok öpüyorum.merakla bekliyorum yapacaklarını

Mehtap dedi ki...

Dilekçiğim,
çok haklısın.Birde birşeyler yapmak istediğinde elindeki malzemelerle, mutlaka yapacağın şey için eksik malzeme çıkıyor, hadi onu da alayım derken biriktikçe birikiyor.Bende hobi dükkanı falan açsam hiç fena olmaz değil mi ama.sevgiler.öpüyorum çok.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Semracığım,
Evet bende takınca yapmadan, sabahlamadan rahat edemem.Ama sonucu da değiyor değil mi?Bayılıyorum senin Amigurumi örgülerine de.Canım bizde annemlerle aynı sitede oturuyoruz.çok yakınız.Ama artık sadece kışı burada geçiriyorlar.Yine de canları sağolsun.Allah başımızdan eksik etmesin annelerimizi,babalarımızı ve tüm sevdiklerimizi.Bizde seni ve yakışıklı oğluşlarını çok öpüyoruz.sevgiler.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Hamarat arkadaşım benim, bende boş durmayı hiç sevmem senin gibi. Bakalım neler çıakcak o malzemelerden. Sabırsızlıkla bekliyorum:)
Sevgiler canım.Öptüm.

Cocukla Cocuk dedi ki...

ah bizde de bir dolu malzeme ustelik tuketmeye kalktıkca ek olarak yeni farklı malzemeler de aldıgımız için gittikce artıyor azalacağına:))
kolay gelsin

Moonish (moonsun) dedi ki...

Kolay gelsin sana sevgili Mehtap :)) Ortaya cikacak cicileri merakla bekliyoruz :))

Mehtap dedi ki...

Sevgili çiçeğim,
seninde hamaratlığını biliyorum tabii ki.Ama benim içinde biraz zamana ihtiyaç var.çok uzun vadeli olabilir çalışmalarımı yapmak.sevgilerimi yolluyorrum ve çok öpüyorum seni.

Mehtap dedi ki...

Sevgili çocukla çocuk,
aynı benim durumdasınız demek ki.Biz yeter bu işi de tadında bırakalım, başka şeylere yönelelim dedikçe peşimizi bırakmıyorlar, mutlaka ilavelerde çoğaldıkça çoğalıyorlar değil mi?sevgiler sizi de çok öpüyorum.

Mehtap dedi ki...

Sevgili moonish çok teşekkür ediyorum canım.biraz zaman alacak ama fırsat buldukça yapmaya ve sizlerle paylaşmaya çalışacağım.öpüyorum çok.sevgiler.

Primarima dedi ki...

Kolay gelsin yapıp tüketmen dileğiyle:)

Marifetane hobi dedi ki...

sevgili mehtap yorumun ve desteğin için teşekkür ediyorum arkadaşım.Allah razı olsun.güzel ve başarılı bloguna daha sık gelebilmek için bende seni listeme ekliyorum canım.hayırlı geceler.sevgiler.

Limonlu Kek dedi ki...

Başlamaya niyet etmek, başarmanın yarısıdır derler ya, ben artık bitti gözüyle bakıyorum. Nice güzel şeyler çıkacağına inanıyorum, sevgiler...

Unknown dedi ki...

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,ÇOK ÇOK İYİSİNİZ .SİZ GENÇLERLE GURU DUYUYORUM.DÜNYADA HALA İYİ İNSANLAR VAR DİYE MUTLU OLUYORUM.SEVGİLER

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:)))
bencede harikalar çıkacak ortaya.
beklemesin değerlensin gerçektende..
KOLAY GELSSSSİİN..
SEVGİLER.

estasarimelif dedi ki...

kolay gelsin.inan benim evimde de bir oda dolusu keçe,boncuk,yün,
ip,elyaf,tığ,şiş,ve ürettiğim ürünler var.o odaya girmeye korkuyorum.yarım bıraktıklarım,başlamak istediklerim,ve bitirdiklerim....
tüm malzemeleri sınıf sınıf ayırmak gerek.ama düşünürken yoruluyorum inan.yapsam o kadar yorulmayacağım...ama iyki üretiyoruz diğ miii?

Adsız dedi ki...

yorum yazdım epey uzun ama beceremedim mi acaba göndermeyi.