16 Mart 2009 Pazartesi

Güllü Kutu...

Bugünlerde daha çok el emeği çalışmalarıma ağırlık vermiş gibi gözükmekle birlikte, yine hafta sonu geç vakitlere kadar yapmış olduğum ve bir arkadaşımıza hediye ettiğim bu kutuyu da sizlerle paylaşmak istedim. Yine MDF olan bu kutuyu da ilk işlemlerinden (zımparalama ve temizlemeden sonra) sonra içini ve dışını iki-üç kat beyaz boya ile boyadım. Bu çalışmamda peçete tekniği uyguladım. Yapılışını görmediğim işlemlerde ürkerek el atsam da, yine de denemeye değiyor diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten peçete tekniğinin de kolay bir işlem olduğuna tanık oldum. Peçenin güllerini düzgün bir şekilde kesip, tek kata ayırdım ve kutunun belirli bölgelerine yerleştirip, peçete tutkalı ile yapıştırdım. Kutunun kenarlarını da pembe renge boyadım. Daha sonra da vernikledim.Harika bir çalışma oldu. O nedenle peçete tekniğinin yapılışının kolay, hem de çok şık olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Tavsiye olunur. Sevgiler...

21 yorum:

TATESAL dedi ki...

Bende peçete tekniği ile porselen tabak yapmıştım....Görüyorumki boğa burcu bir kadınsınız ve profilinizde benimkiyle benzeşiyor..Mesela Yeşil Yol filmi ve sanat müziği aynı.Ancak profilinizdeki Yeşil Yol Filmini yazarken virgülden sonra ayırırsanız diğer ortak olan kişileride görebilirsiniz...Sevgiler

TATESAL dedi ki...

Siz beni izlemeye aldıysanız benim için şereftir ve en kocamn kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.100. olmaya gerek yok,çok kıymetli benim için.Ve inanın yapmadığım hiçbir yemeği ve pastayı yayınlamaıyorum,hepsini bizzat pişiriyorum ve resimleyip yayınlıyorum...Hepsi denenmiş lezzetler...Görüşmek üzere

Moonish (moonsun) dedi ki...

Cok sik bir kutu :)) Ellerine yuregine saglik :)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, ne beceriklisin sen yaa.Ne güzelşeyler geliyor elinden.Yine harikalar yaratmışsın. Ellerine sağlık.

zuzuların annesi dedi ki...

Mehtapcım ilgiyle ve beğenerek izliyorum eserlerini:))Eline emeğine sağlık ..

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok şık olmuş, arkadaşın güle güle kullansın.

Aslında insan herşeyi denemek istiyor bir başlayınca.

Mehtap dedi ki...

Sevgili tatesal,sanal da olsa insan kendisi gibi ortak özelliklere sahip kişileri nasıl keşfediyor değil mi?Bu vesile burada paylaşımlar da çok hoş oluyor.profil kısmında vermiş olduğun bilgiden haberdar değildim.Teşekkür ediyorum.Tariflerini bende denemek istiyorum.Ellerine sağlık.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili moonsun,
beğendiğine sevindim.teşekkür ediyorum.Seninde yüreğine sağlık canım.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

sevgili çiçeğim,
çok zor değil aslında biraz zaman ayırmak ve uykumdan fadakarlık yaparak amotörce yapıyorum işte.Daha çok öğrenmek,yapmak istediğim şeyler var ki.İnanın bir başlasanız sizlerde çok rahatlıkla yapabilirsiniz.Tavsiye de ederim canım.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Banucuğum,
çok teşekkür ediyorum canım.Bende beğenmenize çok seviniyorum.Bu nedenle sizlerle paylaşmak da hoşuma gidiyor.Size de tavsiye ediyorum.Hadi bakalım.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili çocukla çocuk,
çok teşekkür ediyorum.Güle güle kullansın Aynur Hanımcığım.Evet bende malzemeleri aldığım yerlerde ve dergilerde gördüğüm çalışmaların hepsini denemeyi öyle çok istiyorum ki.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Bence de çok kolay ve gösterişli bir tekniktir.
Ellerine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.
SEvgiler.

SMİLENA dedi ki...

harika olmuş.çok beceriklisin maşallah.sana ve tatlı kızlarına kocaman öpücükler..

MAVİ UMUT dedi ki...

Kutu çok güzel bir çalışma olmuş gerçekten.

Mehtap dedi ki...

sevgili orgutnik,
kesinlikle kolay ve gösterişli bir çalışma gerçekten de.teşekkür ediyorum beğenmenize sevindim.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Semracığım,
çok saol canım.sende çok beceriklisin canım arkadaşım.Bende Amigurumi yi beceremedim.sevgilerimi yolluyorum.Bende seni ve oğluşlarını çok öpüyorum.

Mehtap dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mehtap dedi ki...

Ufuk çizgisi beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum.

Unknown dedi ki...

Çok güzel gözüküyor canım,ellerine sağlık:))

didem dedi ki...

güzel boyanmış halaaaaaaaaaaa...............

didem dedi ki...

gerçekten çok güzel halaaaaaaaaaaa.......