30 Mart 2009 Pazartesi

Fikriye Hanım...:((

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi biyografik tarzlı, tarihi kitaplar okumayı seviyorum.Yaşanmış hayat hikayelerini konu alan kitaplarda ilgimi çeken tarzlardandır. Özellikle sevgili Atamıza ait belgeseller, anılar, tarihsel ve biyografik yazılar. Fikriye Hanım da bu tür kitaptan biriydi. Atamızı çok derinden tanımadığımın bu tür kitapları okuyunca daha iyi farkında oluyorum. Daha önce okuduğum yayınlardan, dinlediğim hikayelerden daha farklı iddialarla karşı karşıya kalmıştım. Ama kitabın yazarı sayın Fatih Bayhan uzun araştırmalar sonucu tarihi belgelere dayalı olarak bu kitabı hazırlamış. O nedenle kitapta yazılan detayların güvenirliliğine kananat getirerek ve bir solukta okudum. Her ne kadar hüzünlü ve acı sonla biten bir aşkın konusu olsa da. En azından böyle bir aşk, sevgili Atamızla ve Fikriye Hanım arasında böyle bir gönül bağı olduğunu ve bunun sonucunda da böyle bir acı olay yaşanmış olduğunu biliyorum artık. Bu kitap ve içeriği hakkında daha detaylı bir yorum yapmak istemiyorum. Sadece Fikriye Hanım'ın Sevgili Atamıza büyük bir aşkla bağlı olduğuna ve aşkı uğruna da hayatını çok genç yaşta kaybetmiş olduğuna üzüldüğümü belirtmeden geçemiyeceğim.

6 yorum:

SMİLENA dedi ki...

bende çok severim bu tarz kitapları ."latife" kitabında da bahsedilmişti bu aşktan...bende okurken çok etkilenmiştim.
güzel bir hafta diliyorum mehtapçım seni ve güzel kızlarını çok öpüyorum

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım sende ablam gibisin. Ablamda alır böyle kitapları çok sonra ben ondan alır alır okurum :))
Bunuda okuyacağıma emin olabilirsin. Çok öptüm.

Adsız dedi ki...

Güzel bir tarz, bende severim böyle kitapları. Tarihin bilinmeyen yüzünü yansığı için.
Teşekkürler....

Moonish (moonsun) dedi ki...

Fikriye hanimi okumsutum, gercekten inanilmaz bir ask...

Mehtap dedi ki...

Evet Semacığım,
gerçekleri, tarihimizin gerçeklerini bilmek daha etkileyici geliyor bana da.Sana da iyi hafta diliyorum semracığım Bizde sizi öpüyoruz.sevgiler.


Sevgili çiçeğim,
demek ablanla aynıyız.Ne güzel aranızda paylaşımcılık.evet okunmanı tavsiye ediyorum bende.bende çok öpüyorum canım.sevgiler.

Sevgili kitap kurdu,
aynı fikirdeyim canım.rica ediyorum.sevgiler.

Sevgili moonsun,
çok etkileyici ve ne yazık ki umutsuz bir aşk değil mi?

Unknown dedi ki...

:))
okumak istediğim kitaplar arasında ilk sıralarda..hatta latife hanımın mektupları ile birlikte almayı düşünüyorum.Gerçekten bilmediğimiz çok şey var.
sevgilerr