11 Mart 2009 Çarşamba

Bu Kolyemi de Çok Sevdim...

Daha önceki yazılarımda hakiki taşların sihirinden ve faydalarından bahsetmiştim. Ben bu taşların insan vücudunda pozitif etki gücünü öğrendiğimde takı çalışmalarımı bundan böyle
bu değerli taşlarla yapacağıma karar vermiştim. Küçük kızım doğmadan önceki senelerde(yaklaşık 3 yıl öncesi) sayıları yüzü aşkın takılar yapmıştım. Ara sıra onlara da yer verip nasıl yaptığıma dair bilgiler de veririm ancak çoğunu sıradan taşlarla ve maliyeti çok düşük fiyatlarda yapmıştım. Şimdi ise bu değerli taşlar üzerinde çalışmak istiyorum. Fakat bunların satış yerleri sınırlı olduğu gibi, belirli bir bütçe de ayırmak gerekiyor. Çünkü fiyatları çok pahalı. Birde ihtiyacınız kadar da vermiyorlar. Birkaç çeşit almak istediğinizde maliyet inanılmaz artıyor. Onu da çok sıklıkla yapamayacağım için, fırsat ve de bu boncuklar için kendime biraz daha fazla bütçe ayırdıkça alıp değişik takılar yapmayı düşünüyorum.

Şimdi gelelim resimdeki kolyemi tanıtmaya.

Hafta sonumu gece iki buçuğa kadar bu kolyemin yapımına ayırdım. Görüldüğü üzere üç değişik boncuk ile çalıştım bu kolyemi de. Akik taşı, yeşim taşı ve yıldız taşı. Aralarına da gümüş aparatlar. Üç boy misina ipi ayırdım öncelikle. İlk misinanın ortasına 7 sıra yeşim taşı, başına ve sonuna gümüş aparat, iki tarafına 9 'ar adet akik taşı ve iki taraflı yine gümüş aparat ve 11 yıldız taşı ve gümüş aparat, diğerlerini de aynı yöntemle dizdikten sonra kapatmalarla misinanın üçünü de sıkıştırıp sonrasında da klips taktım.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

ben de çok sevdim

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Çok güzel olmuş. Bende çok sevdim canım. Ellerine sağlık. Sevgiler. Öptüm.

SMİLENA dedi ki...

eline sağlık.çok güzel ve değerli olmuş...

meleklerim ve ben dedi ki...

Ellerine sağlık Mehtapcım,çok güzel olmuş,güle güle iyi günlerde kullan.

Adsız dedi ki...

Bence de güzel olmuş, güle güle kullan. Takı yapmaya çok özeniyorum, bir ara ahşap boyamaya merak sarmıştım, onun kursuna gitme şansım oldu, darısı takı kursunun başına diyeyim.

Mehtap dedi ki...

Teşekkür ediyorum arkadaşlarım.Beğendiğinize sevindim.sevgiler.

sevgili Limonlu kek,kursa gitmeden de yapılacak işler bunlar.sadece biraz çevreden gözlemleyip,kendinizden de birşeyler katarak başarabilirsiniz.sevgiler.

TAZE NANE dedi ki...

Ellerine sağlık.
Çok güzel olmuşç
İyi hafta sonları.
Sevgiler.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok güzel. Akik taşını biliyorum ama yeşim taşı ve yıldız taşı yeni benim için, eski yazına da döndüm göremedim bu taşları. Bol enerji versin sana

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Evet!bende çok sevdim...

Moonish (moonsun) dedi ki...

Kolyen cok sik :)) Iyi gunlerde kullan :) Evet degerli taslar cok pahali ve alicisi da sinirli maalesf...

Mehtap dedi ki...

Tekrar teşekkür ediyorum arkadaşlarım.Size de iyi hafta sonları diliyorum.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Çocukla çocuk,
O kadar çok değerli taş vardı ki ben bu taşlarla ilgili edindiğim bilgilerin hepsini burada yayınlayamamıştım.yazım çok uzasın istememiştim.Ama bu kolyemi yayınlarken doğrusu önceki yayınladığım taşlarla ilgili yazımı tekrar okumadım.Mesela yeşim taşından bahsettiğimi düşünmüştüm.Demek bahsetmemişim.O halde buradan yeşim ve yıldız taşı hakkında bilgi vereyim.
Yeşim taşı,
İçiniz korku ve endişe dolduğunda huzur ve güven verirmiş.İyi ilşkiler ve vefalı dost simgesi.akıl ve dahili hastalıklarına,toksinlerin vücuttan atılmasına,denge ve şifa verici etkisi olduğu,kanı güçlendirdiği,canlılık,güç ve sabır verdiğine inalıyormuş.Çinlilerin taşıymış.Bir işe başlamadan önce onu tutar,okşar ve ondan güç alırlarmış.

Yıldız taşı ise,
Kalbin yakınına yerleştirildiğinde insanların olumsuzluklarından koruyacak bir enerji veririmiş.Yumuşak ve açık yürekli olmamızı sağlarmış.Hayal kuranların taşı olarak da tanımlanır ve kişinin hayayllerinin gerçeğe taşınmasında etkili imiş.Neşe saçıcı bir özelliğe sahipmiş.Kullanımı ile hem kullanna kişiye,hem de çevresine neşe duyguları getirirmiş.Zihinsel karmaşayı ve stresi azaltırmış.Sakinlik ve yaşama sevinci sunarmış.

İşte böyle.Umarım hepsinin gerçeklik payı vardır.Bende bu inanışa sahip olmak ve bu nedenle hepsine sahip olmak istiyorum evgiyle kalınız.

zuzuların annesi dedi ki...

Mehtapcım çok hoş kolyen,güle güle kullan iyi günlerde:))

Unknown dedi ki...

Çok hoş olmuş canım,güle güle kullan:)

Adsız dedi ki...

çok şık bence. bayıldım.. bi de şu üstteki güllü kutuya bayıldım. harika şeyler..

pelince dedi ki...

Bu kolye harika olmuş,renklerine bayıldım..

Sevgiler..