15 Ocak 2009 Perşembe

Kola ve Mentollü Şekere Dikkat!...

Bugün mailime gelen önemli bir konuyu da sizlerle paylaşmak istedim. Brezilya da geçen hafta bir çocuk kola ile birlikte mentollü şeker yediğinden dolayı hayatını kaybetmiş. Aynı yıl yine başka bir çocukta aynı sebepten dolayı hayatını kaybetmiş. Kola ve mentol karışımı ölüme yol açıyormuş. Kolanın ne kadar zararlı olduğunu, mümkün mertebe çocuklarımızı bu zararlı içecekten uzak tutmamız gerektiğini unutmayalım. Benim evime yıllardır kola girmiyor. Zaten meyve sularımızı doğal yollardan kendimiz yapıyoruz ve dışarıda yemek yediğimiz zamanda genelde ayran tercih ediyoruz. Çocuklarımda bu duruma alıştılar. Ben çocuğuma kolayı tattırmadım. Umarım ileride yetişkin bir birey olduğunda da bu alışkanlıklarımıza devam ederler. Hepimizin sağlığı ve can güvenliği için, özellikle de çocuklarımız için bu konuya dikkat edelim. Hepinize sağlık diliyorum...

13 yorum:

SMİLENA dedi ki...

ben de tattırmadım ve hiç te merak etmiyorlar,çünkü bizde kullanmıyoruz.çok önemli bir habermiş paylaşımın için teşekkürler

Adsız dedi ki...

Bende oğluma hiç vermiyorum, bizde eve almıyoruz zaten, eğer çok özenirse özel günlerde çok az veriyorum. Paylaşımın için çok teşekkürler, gerçekten çok sakıncalı bir içecek. Umarım çocuklarımız hiç alışmaz.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım bu maille bana geldiğinde çok kötü oldum. Hemen gönderdim herkese. Bilgilendirmek lazım herkesi. İyi oldu bu konuya değinmen canım. Öptüm. Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Çok ilginç coca cola başta olmak üzere diğer colaların içindeki karbondioksitten ötürü bazı sağlık problemleri yaşandığını biliyordum ama bunu bilmiyordum. Mentosu hayatım boyunca sevemedim iyiki de sevmemişim :))

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok ilginç ya, hemen arkadaşlarıma göndereyim.

Primarima dedi ki...

Korkunç bişey bu:( hiç bilmiyordum bunu cola içmiyor benim kızım ,ama ben içiyorum neticede ve mentollü şekerde çantamdan eksik olmayan bişey :(
Önemli bir bilgiyi paylaşmışsın çok ama çok teşekkür ederim :)

pelince dedi ki...

Biz malesef içiyoruz,çocuklarda özellikle hamburger yediklerinde menüde mutlaka oluyor..
Az tüketmek lazım elbette,umarım bende beceririm bir gün..

Adsız dedi ki...

Bu mail'i ben gönderdim :))
Mehtap'm seni çok özledim nerelerdesin,gözüm de tütüyosun.Avatarını da değiştirmişsin bitanem mavi yıldız araya araya gözlerim mavi oldu :)

Adsız dedi ki...

bu maili bende aldım.
aynen yazdığınız gibi.yıllardır evime girmiyor ve çocuklarımda içmiyor.
aynı dileği bende sık sık söylerim.büyüdüklerinde de sürer umarım.
toplum olarak daha bilinçli tüketiciler olmamız dileğiyle..
sevgiler.

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ ABLACIM BEN BU KOLA MENTOS SEKER SAKASINI ÜNİVERSİTE YILLARIMIZDA PİKNİĞE GİDERKEN ARKADAŞLARA SAKA MAHİYETİNDE YAPARDIM. KOLANIN İÇİNE BİR İP YARDIMIYLA SEKERİ ATARDIK AMA KOLAYA DEGDİRMEDEN KURBAN OLARAK SECTİĞİMZ ARKADASA KOLAYI ACARMISIN DERDİK BİLİCSİZCE ACTIGI KOLA ÜSTÜNE FISKIRIR BİZ ETRAFA KACISIRDIK CUNKÜ EGER YAPAN YAKALANIRSA KESİN KALAN KOLAYLA DUŞ ALMASINI SAGLANIRDI:)))


GÖKCE...

Kızıl dedi ki...

İnanamıyorum tüylerim ürperdi adeta. Şekerli bir şey ile, pasta da dahil kola tüketiminin çok tehlikeli olduğunu biliyordum, ama mentollü bir şekerle hiç düşünmemiştim. Bu bilgi bir uyarı oldu benim için. Çok teşekkür ediyorum canım paylaşım için. Öpüyorum seni, sevgiyle kal!

Girls On Blog dedi ki...

Kesinlikle cok iyi yapiyorsun...benim cocugum yok ama olsa asla icirmezdim. Ayran kadar sifali icecek var mi yahu:)

Fatma Dinç dedi ki...

canım kardeşim:)mutlu haftasonu geçirmeni dilerim:)iyi geceler