21 Ocak 2009 Çarşamba

Bugün Başarı İçin Ne Yapıyoruz?..


Her insan hak ettiği hayatı yaşar! İnsanın hayatı sürprizlerle doludur. Yarının bize ne getireceğini bilemeyiz. Ancak hayatımıza yön çizme eğilimimiz her zaman vardır.Bunu bilinçli ve sağlıklı bir şekilde yapmalıyız ki bu yön bizi doğruya götürsün.Çünkü bu yön bizi doğruya götürdüğü gibi, yanlışa da götürür....Hayatımızın ilk yarısında şansımızın rast geldiği, ikinci yarısında ise hak ettiğimiz hayatı yaşarız. Sadece yaptıklarımızla değil, yapmamız gerektiği halde yapmadıklarımızla da, hak ettiğimiz hayatı yaşarız. Dünkü seçimlerimizin sonucunu bugün, bugünkü seçimlerimizin sonucunu yarın yaşıyoruz. Çoğumuz seçim yaptığımızın farkında olmadan seçimlerimizi yapıyoruz. Seçimlerimiz ile sonuçları arasındaki zaman farkından dolayı aradaki bağlantıyı kuramıyoruz. O nedenle insan hayatını yaşarken bilinçli ve planlı olursa hata payı düşer.Yaptıklarından veya yapamadıklarından daha az sorumlu olur diye düşünüyorum.

12 yorum:

Savaş Çocuğu dedi ki...

hocam valla ben kendi adıma herseyı yapmaya calısıyorum. hem kendım ıcın hem tum herkez için. ama bazen yoruldugumu hıssedıyorum ve duraksıyorum. ve inan bana gozlerım dolu dolu seyrettıkten sonra etrafı , yıne aynı azımle sarılıyorum hayata. Bu arada teman boyle daha guzel olmuş. herhangı bır konuda ( tema vs vs ) yardım lazım olursa elımden gelenı yaparım. Sevgiler

meleklerim ve ben dedi ki...

Çok doğru Mehtapcım,ama bazen insan o an çok isabetli verdiğine emin olduğu bir kararın zamanla ne kadar yanlış olduğunu anlayabiliyor.
Yaşam tecrübe kazandırıyor bizlere ve vermiş olduğumuz her yanlış karar birer tecrübe olarak bir sonraki kararı doğru vermemize zemin hazırlıyor....
Keşke hayatta hep doğru kararları verebilsek....
Sevgilerimle...

SMİLENA dedi ki...

çok haklısın.aynen öyle.sana katılıyorum mehtapçım

SERAP dedi ki...

Bloglararası kitap hediyeleşmesi yapmaya karar verdik.Blogdaki yazımı okursan ayrıntılara ulaşabilirsin.Senide görmek hoşumuza gider:)
Kitapla kalın:)

zuzuların annesi dedi ki...

Evet çok doğru tespitler canım,ne güzel yazmışsın...Katılıyorum sana..

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok doğru Mehtap'cım, Seçimlerimizi yaparken acele etmezsek pişmanlık veya hataları da en aza indirmiş oluruz.

Unknown dedi ki...

öncelikle merhaba hocam. ben burak. Hocam sizi takip ediyorum. Sizden bir çok şey öğrendiğim doğrudur. Hepsi için şükran...

girisimcifikirler.com sitesinde bir yorumunuza rastladım. diyorsunuz ki;
"Bence girişimci olabilmek için cesaretli olmalı,riski göze almalıyız.Ben böyle insanların daha başarı olduğunu düşünüyorum.Ahhh! bana manen destek veren olsa neler yok ki kafamda.İş kadını olmak isterim.Devlet memurluğunu bırakırım.Ama şiddetle karşı çıkanlar var işte.Neyse hayırlısı.Bloğunuzu keyifle okuyorum.Başarılar diliyorum.Herşey gönlünüzce olsun."

burada şu cümleniz dikkatimi çekti. "neler yok ki kafamda".

hocam üniversiteyi bitirdim. sırada askerlik ve memurluk var. ama ben memur olmayı hiç istemiyorum. ne şartlar... acaba kafanızdaki fikirlerden bana bahseder misiniz. bir ışık tutar mısınız yoluma... bir meslektaşınız aciz bir çocuğu olarak bana yardım eder misiniz. saygılarımla...

e-mail: edebiyorum@hotmail.com

Mehtap dedi ki...

Arkadaşlar bunlar benim kişisel düşüncelerim.Hepiniz düşüncelerinizde haklısınız tabii ki.allah hepimize doğru yolda ilerlemeyi nasip etsin.sevgiler,saygılar.

Mehtap dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mehtap dedi ki...

Şimdi sevgili Burak Kardeşim,

sana özel yorum yazmak istedim.Bazı insanlar da salla başı al maaşı zihniyeti vardır.Tipik memurluk anlayışıdır bizim toplumumuzda.Bende ise hep ticari işler çevirebileceğime ve bu durumda olsam başarı göstereceğime olan inancım vardır.Bir iş çevirmek istiyorsanız varınızı ve yoğunuzu ortaya koyacaksınız.Ama işe girişirken KAYBEDEBİLECEĞİNİZİ DE göz önünde bulunduracaksınız.Kaybetmeyi de göze alarak işe girişeceksiniz bunu demek istedim.girişimci,cesur ve de risk almayı bilecek.Ben işletme okudum ve severek de okudum.Bu zihniyete sahibim onu demek istedim.

İkincisi bana fırsat verilse derken eşimle,arkadaşlarımla da bazı hayallerimden bahsetmişimdir.Mesela ben bir kreş sahibi olmak,güzellik salonu veya seviyeli,aile ortamına hitap edebilecek bir cafe işletmek isterdim.Kreş işletmeyi ciddi ciddi düşündüm bir zamanlar.Tabii böyle birşey olsa diğer işten ayrılmanız gerekiyor yasal olarak.BU DA BİR RİSKTİR işte. Ama tabii ailemin desteği de şarttı bu konuda.Onlar benim kadar riski göze alamadılar.Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?

Girişimci fikirler bloğunu da severek takip ediyorum.Bana hitap eden,ilgimi çeken konular vardı.Bir süredir bakamıyorum gerçi.Allah yolunuzu açık etsin.herşey gönlünüzce olsun.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok sevgili mehtapcığım
sevgi ve dua dolu yorumlarına temennilerine canı gönülden teşekkürler ediyorum canım
çok çok sevgiler.. iyi tatiller
NuNu

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Ne güzel yazmışsın canım. Çok doğru hercümlen. Çok yerinde bir konu. Bende düşündüm şöyle bir şimdi. Gerçekten ne yapıyorum????
Öpüldün canım.