26 Ocak 2009 Pazartesi

Bunları da Ben Yaptımmm!.....:)))

Evimde zaman zaman değişiklikler yapmaktan keyif aldığımı daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Bu seferde evde salonumdaki konsol, masa üstü aksesuarlarımı yenilemek istedim. Çok gezdim. Aradım,taradım ancak ilgimi çeken birşey bulamadım ve beğendiğim şeylerse inanılmaz pahalı şeylerdi. Ben de yine kendim yapmaya karar verdim. Küçük kızımdan sonra vakit bulamıyorum diye bu işleri bırakmıştım ama isteyince insanın yapmayacağı şey yok. Gerçi sağolsun canım anneciğim, cuma akşamları küçük kızımı kendisi alıyor ve cumartesi akşamına kadar bakıyor ve bu arada bende işlerimi hallediyorum. İrem' i cumartesi günleri gitar kursuna götürüyoruz. O kursta iken bizde geziyoruz eşimle. İşlerimiz varsa onları hallediyoruz. Ben de geçen cumartesi yukarıdaki seramik objeleri aldım. Birkaç boyama malzemeleri de aldım. Cuma akşamı da annem küçük kızımı yine aldı ve bende erkenden işe koyuldum.
Bir haftadır bekliyorlardı ve ne yapacağıma karar verememiştim. Motifler işlemeyi düşündüm. Daha sonra çatlatma tekniği ile çalışmayı düşündüm. Bu konuda internetten bir hafta boyunca araştırma da yaptım ama ilgimi çeken bir model bulamadım. Cuma günü birden kararsız bir şekilde işe koyuldum ama zaten düz boyamaya karar vermiştim...
Şimdi en son aşamasına nasıl gelindiğini anlatayım...
Seramik objelerimi öncelikle zımparalıyorum ve üzerlerini çok hafif nemli bir süngerle temizliyorum. Önce kendi renginde beyaz bir boya ile boyadım. Bunun üzerine desen çalışması uygulayacaktım. Kendi fikrim değildi. Malzemeleri aldığım yerdeki bayanın yönlendirmesi ile. Sonra da ben öyle motifli, çiçekli, cafcaflı şeyleri sevmediğim için vazgeçtim. Her zaman sadeliği ve uyumu seven biri olduğum için bu doğrultu da çalışma çıkartmam gerekiyordu. Sonrasında da bir tane çatlatma tekniği ile yapılmış bir obje çok hoşuma gitmişti öyle yapayım diye altın rengine boyadım. Bunun üzerine de birkaç karışık renkle birlikte çatlatma verniği sürmem gerekiyordu.Yapılışını biliyorum ama onu da anlatırsam konu uzar gider.

En sonunda düz bordo renge boyamaya karar verdim. Boyarken bu tür çalışmalarda fırça darbesi çok önemli. Kesinlikle iz yaptırmamak gerekiyor. Fırçayı başladığınız yerden bitimine kadar kaldırmadan tek darbede sürmek lazım.Yüzeyinin pürüzsüz olması için. Renk koyu olduğu için iki kat boya yetti.Tabii her işlemlerden sonra kurumalarını bekleme süreleri var. Bordo renkten sonra daha ince fırça ile objelerimin ağız kısımlarını altın yaldız boya ile muntazam bir şekilde boyadım ve (boğaz kısmı mı oluyor.) Oralara da zincir şeklinde altın sarısı stikerları dolayarak yapıştırdım. En sonunda da sprey vernikle vernikledim.Çok şık birşey oldu.
Çalışmalarımın devamı gelecek. Abajur yapmayı, şamdan yapmayı,başka objeler vs. onlarda da farlı işlemler denemeyi düşünüyorum. Hepsi bittikten sonra genel olarak siz değerli blogdaşlarımın beğenilerine sunarım inşaallah.
Sevgiyle ve sağlıkla Kalınız!..


23 yorum:

GeCe dedi ki...

gerçekten hazırlardan bile güzel olmuş ben de sade şeyleri severim

meleklerim ve ben dedi ki...

Canım blogdaşın olarak fikrimi beyan ediyoruuuum...
Harika olmuşlar ellerine sağlık,diğer çalışmalarını da en kısa sürede görmek dileklerimle iyi haftalar diliyorum.Öptüüüüm....

SMİLENA dedi ki...

harika hatta şahane olmuşlar güle güle kullan canım .iyi bir hafta diliyorum...

LoLa dedi ki...

valla bravo ben kırmızılılara bayıldım özellikle üç kuruş fazla olsun kırmızı olsun diyenlerdenim ondan galiba ellerine sağlık ...

Flame dedi ki...

El emeği olması ayrı güzel bence. Çok fazla para eden objelerden daha güzel olmuş canım. Eline sağlık

Mehtap dedi ki...

sevgili ge-ce,
Çok cafcaflı şeyler bana da çok abartılı ve klasik geliyor.Bende beğendim gerçekten çalışmamı.beğenin için teşekkür ediyorum canım.sevgiyle kal.


Sevgili Dilekçiğim,
Beğendiğine sevindim canım.Diğerleri de sırasıyla gelecek.Beni izlemeye devam et.Artık boyamaya başladım ya evde ne var, ne yok boyarım ben.Bir zamanlar kapı zilinin mekaniğinin kutusuna kadar boyamıştım.sevgiler canım.

Sevgili Smilena,
canım sana da iyi haftalar diliyorum.Beğendiğine sevindim.Daha güzelleri sizin olsun canım.sevgiyle kal.



Sevgili Lolam,
senin kırmızı hayranlığını biliyorum ben zaten.Beğendiğine sevindim canım.Çok teşekkür ediyorum.sevgiler.


Sevgili Flameciğim,
Kendi el emeğin olunca gerçekten ayrı bir yeri oluyor.Bende severek kullanıyorum.hazır aldıklarımız bir süre sonra anlamını yitirebiliyor ama kendi yaptığın başka oluyor gerçekten.Objelerimle bir bütünlük oluşturmam için zamana ihtiyacım var.Bu kadar fırsat buluyorum.Ancak şimdilik bunları yapabildim.devamları gelecek.beğendiğine sevindim canım.teşekkür ediyorum.daha iyileri sizlerin olsun.sevgiler.

zuzuların annesi dedi ki...

Ellerine sağlık Mehtapçım,ne güzel olmuş işte...Bende sade severim objeleri...Öyle çok fazla çiçek böcek sevmem..Bir tek yüz takıntım var...Fincan,tabak çanak vs.şeylerde insan suretlerini seviyorum...Ama tabii ki yapamıyorum:)Ben şimdilik yapma değil alma kısmındayım:))
Öpüyorum seni devamınıda bekleriz efendim:))

Cocukla Cocuk dedi ki...

Bu post yazısız haliyle dün readera düştü, çok beğendim yazıya giriş yapmadı ama. Çok güzel olmuş Mehtap ellerine sağlık. Çatlatma tekniği yaldızlı boya ile biraz zor oluyor diye biliyorum, düz borda ve boyundaki çıkartmalar süper olmuş.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Banu,
Çok teşekkür ediyorum, beğendiğine sevindim canım.Yapmak istersen senin de çok güzel şeyler çıkartabileceğini düşünüyorum.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Çocukla çocuk,
Dün evden resimleri yüklemiştim taslak olarak.Birde yayınla yapıp görüntü olarak nasıl duruyor diye bakıyorum belki o sırada düşmüş olabilir readera.Aslında resimleri net çekemiyorum.Bir de akşam çektiğim için ışık yansımasından dolayı çok net de görünmüyor diye düşünmüştüm.Sabahta yayınladım.Doğrusunu söylemek gerekirse seramik üzerinde bende çatlatmaya cesaret edemedim.MDF de daha kolay oluyor sanıyorum.Ama bende bu halini beğendim.Sizlerin de beğenmesi ayrıca mutluluk verici.Çok teşekkür ediyorum canım.sevgiler.

ev dekorasyon hobi dedi ki...

El emegiyle yapılan hersey cok guzel.Teknikleri ogrendikten sonra bunları uygulamak cok zevkli.Ellerinize saglık.Metalik renge boyadıktan sonra catlatma teknigi(ters catlatma teknigi)uygulanamıyor.Ben de bir sure ahsap boyama kursuna devam ettim.Ama cogu bilgiyi internetten ogrendim ve yaptıklarımı blogumda yayınladım.Calısmalarınızda basarılar dilerim.Yaratıcı ve uretken olmak cok guzel...Sevgiyle kalın.

Ceyda Türkgeldi dedi ki...

Resmen mutasyona uğramış.Çok şık duruyor.Bayıldım ama gondolu da görmek isterim.Onun içi sanırım sarı yaldız daha çok görünüyordur değilmi.
iyi günlerde güle güle kullan.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Ne güzel olmuş becerikli arkadaşım. Süper . Elinden iş gelince değişiklik hoş oluyor. Çok öptüm.

Mehtap dedi ki...

Sevgili aida,
öncelikle hoşgeldin.Verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum.Bende seramik üzerinde cesaret edemedim.İyiki de yapmamışım o zaman.Böylesi daha iyi oldu.Hem modern,şık hem de daha pratik oldu benim için.Bende ilk fırsatta bloğunuzu ziyaret edip çalışmalarınızı görmek istiyorum.Dediğiniz gibi internette bayağı aydınlatıcı bilgiler var.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Ceyda,
beğendiğine sevindim.Gondol tabağımı da yarın yayınlayacağım canım.Beni izlemeye devam et derim.sevgiyle kal canım.

Mehtap dedi ki...

Canım Muhabbet çiçeğim,
teşekkür ediyorum.Sizlerden aldığım bu güzel övgüler beni daha da canlandırıyor inan bana.Beğendiğine sevindim canım.İnsanın kendi el emeği gibisi var mı?değil mi ama.Ayrı bir gurur tablosu oluyor insanın.Canım bende seni çok öpüyorum.sevgiler.

Kızıl dedi ki...

Çok güzel olmuş Mehtapcığımmmm. Çiçekli böcekli şeyleri hiç sevmem bende, güle güle kullan canım.

Öpüyorum çok!!

Mehtap dedi ki...

Sevgili Pandoram,
Çok teşekkür ediyorum canım.Beğendiğine sevindim.Bende seni çok öpüyorum.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Gerçekten harika olmuş, cidden bayıldım, bordro rengi harika olmuş, ama malzeme filan almışsın, elinden de geliyormuş bak ne kadar harika şeyler yapmışsın.Güle güle kullan.

Fatma Dinç dedi ki...

ellerine sağlık çok şık olmuş objeler kutlarım canım iyi günlerde kullan:)sevgiler

Mehtap dedi ki...

canancığım,
bence sende kendin yapmaya çalış.Bu işi bilen biri varsa, o kişi küçük çaplı gösterdikten sonra gerisi sana kalıyor.Yakın olsak ben bile gösterirdim.Kendi emeğin gibisi yok inan bana.beğenin için teşekkür ediyorum.sevgiler canım.

Mehtap dedi ki...

sevgili Fatı Ablacığım,
işin uzmanından da beğeni ve tebrik almak ayrıca gururlandırdı.Çok teşekkür ediyorum.sevgiler,saygılar.

Primarima dedi ki...

Çok güzel olmuş...elinize sağlık:)