9 Ocak 2009 Cuma

Biraz Olsun Vicdan!..:((((

Foto bir de bu masum küçük çocuk ve ağabeyinin korku dolu anları veeeeeeee!..
Foto iki de de dehşet verici acı son.Ben dayanamıyorum şu an bile gözyaşları içinde yazıyorum.Ama bunları da görmezden gelemeyiz.Hiçbirşey yapamıyoruz, çaresisiz ama dualarımızı esirgemeyelim bu insanlar için ve bunu yapanların gerçek yüzlerini görüp kendi vicdanlarımızın muhakemesini yapalım lütfen!..Kayıtsız kalmayalım.

Geçen gün sevgili arkadaşım Pandora ben neden şiirsel ve duygulu yazılar yazamıyorum diye bir yazı yazmıştı.Ben de sevgili arkadaşımla aynı durumdayım. Şimdi değerli arkadaşım Flame bana bir mim konusu göndermiş. " Filistin için bir cümle de sen söyle" diye.Kendisi o kadar güzel yazmış ki.Duygularını o kadar güzel ifade etmişti adeta benim duygularıma tercüman olmuş. Arkadaşımın yüreğine sağlık.Mutlaka okunmalı.

Ben onun kadar güzel ifade edebilme yeteneğine sahip değilim maalesef.
Gazetelerde orada yaşanan katliam resimlerini görünce, televizyonda izleyince gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Ama çaresizlikler,elimizden birşey gelememesi,bütün bunlara sadece seyirci kalmak hepimiz gibi beni de bitiriyor. Ne olursa olsun çoğu çocuk ve bebek olan o masum canlara yapılan katliamı, saldırıları şiddetle kınıyorum. Bu yaptıkları yanlarına kalmamalı. Elbet bunu yapanların hesabını Cenab-ı Allah verecektir. Bizim burada yüreklerimiz yanarken, bu korkunç katliamı gözyaşları içinde izlerken oradaki insanlar ne yapsın. Allah' ım o insanlara yardım et!..

Bu resimde, sevgili blog arkadaşım Kelebenk' in sitesinden aldım.Kendisi de sanıyorum kaynak belirtmek adına bu siteden almış.resim çok hoşuma gitti.Resime ilk baktığımda sağdaki tabloyu gördüm ve soldaki tablo sonradan dikkatimi çekti.Yani görmek istediğimiz manzara dünyamızda ve ülkemizde kesinlikle sağdaki tablodur.Mutluluk, huzur, sevgi, barış, sağlık,kardeşlik istiyoruz. Lütfen son bulsun SAVAŞLAR istemiyoruz.
Pandoram senin mimi de ilk fırsatta yayınlayacağım canım.

10 yorum:

Kızıl dedi ki...

Her zaman diyorsun ki, ben duygularımı ifade edemiyorum. Ben de işte sende ki bu kendinle ilgili olan tavıra hep kızıyorum. Daha neyi ifade edeceksin mehtap? Hepimizin içi yanıyor, burada bir şeyler yazmak çözüm değil ki. Keşke elimizden bir şeyler gelse :( Ama malesef, gücü olanlar hiç bir güzel harekette bulunmuyor ki biz ne yapabiliriz :(

Kelebenk den aldığın resim inanılmaz güzel. Hayatın iki yönünü ortaya çıkarmış adeta.

Yüreğine sağlık canım, duymayayım bir daha "kendimi ifade edemiyorum" tarzı şikayetler. Çok kızarım çokkkk :))

Unknown dedi ki...

Allah ordakilerin yardımcısı olsun. Ne yazıkki elimizden birşey gelmiyor...Umarım en kısa zaman da resmin diğer yüzüne döner şartlar...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

ÇOk üzülüyorum böylegörünce yaa. Allah yardımcıları olsun.Hep şükrediyorum halime.
Artık bitsin bu savaşlar, ölmesin insanlar. Yeter kan aktı. Yeter bu toprak kavgası :(

Adsız dedi ki...

Canım benim çok teşekkür ederim...

Kırmayıp yazdığın için çok teşekkürler... ve çook içtendi...

Bir kere daha hatırlayıp bu zulmü; aldıklarmıza yediklerimize dikkat ederek boykot edebiliriz İsraili... ve bunun gibi tüm savaş yanlısı ülkeleri...

bizim elimizden gelenler de bunlar...

canım arkadaşım tekrar teşekkür ediyorum duyarlılığın için....

Mehtap dedi ki...

Pandoram canım, bende senin o yazında dediğin gibi,düz bir yazı yazmaktan başka birşey yapamadığımdan bahsettim.Çünkü sen o yazıyı yazmadan önce bende duygularını şiirselleştirebilen arkadaşlarımı çok takdir ediyordum ve onlar gibi yazabilmek istiyordum onu belirtmek istedim.Yani senin o yazındaki düşüncelerini de ben kendi adıma bu şekilde ifade ettim işte.Ama Flame-çalıkuşumda o kadar güzel şiirselleştirmiş ki duygularını o nedenle o hayranlığımı da belirtmek istedim.Neyse sen bana kızma olur mu tatlım.Çok üzülürüm bende.Kelebenkten aldığım resimde süper gerçekten bayıldım bende.Hayatın iki yönünü göstermiş.Umarım insanoğlu bu iki yönün muhakemesini yapabilecek akla sahip olur diye ümit ediyorum.öpüyorum.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Gülhan,
maalesef seyirci kalmaktan başka birşey yapamıyoruz.Bu bizi kahrediyor.Bende umarım resmin o güzel yönüne dönsün şartlar.sevgiler canım.

Mehtap dedi ki...

Muhabbet çiçeğim,
çok haklısın canım.Burada kendimizi yiyip bitiriyoruz biz duyarlı insanlar.çaresiz hissediyorum kendimi ya.İnsanlar elindeki topraklarla yetinmiyorlar.Komşu ülkelerle kardeş gibi geçinseler.Birbirlerinin ihtiyaçların dostça,kardeşçe karşılaşalar.Mutlu,mesut yaşasalar değil mi yani.sevgiyle kal canım.

Mehtap dedi ki...

Çalıkuşum ne demek tatlım.Senin yazdığın yazıyı ben çok beğendim.Dönüp dolaşıp tekrar tekrar okuyorum inan.Ben boykot ediyorum zaten.İsrail firmasına ait ürünler almıyorum.Umarım herkes duyarlı olur bu konuda.Ben teşekkür ediyorum.çok öpüyorum.sevgiyle kal tatlım.

meleklerim ve ben dedi ki...

Rabbim o meleklerin çektiklerinin elbet hesabını soracaktır,inşallah
bir an önce biter bu savaş daha fazla meleğin canı yanmadan...

Gökkuşağı dedi ki...

bu zülmü yapanlar birgün cezalarını çekerler umarım