12 Ocak 2009 Pazartesi

20 Soruda Yine Ben....


Sevgili arkadaşım Pandora bu seferde beni 20 soruda mimlemiş.Bu mim dalgasıda birçok bloglarda dolaşıyordu.İşte benim cevaplarım...:)))

1-En sevdiğiniz Kelime nedir?........Bebişim
2-En nefret ettiğiniz kelime nedir?........Yorum yok.
3-Sizi ne heyecanlandırır?........Değişim. İş değiştirmek, ev değiştirmek, yada hiç görmediğim ve gitmediğim bir yerlere gitmek.
4-Heyecanınızı ne öldürür?........Benimde en basit birşeyden her an heyecanım bozabilir.
5-En sevdiğim ses nedir?.........Dalga ve müzik sesi.
6-En nefret ettiğim ses nedir?.........Gürültü, boş ve yüksek sesle konuşan insan sesi.
7-Hangi mesleği yapmak isterdin?.........Şu an için öğretmen. Öğretmenliğin değerini sonra anladım ne yazık ki. İş hayatına atılmadan önce de gazeteci, spiker, televizyon yapımcısı olmak istemiştim.
8-Hangi doğal yeteneğe sahip olmak isterdin?........Her tür yeteneğe sahip olmak isterdim. Bunu da elimden geldiğince gerçekleştirmeye herkesin yaptığını bende yaparım diye her şeye el atmaya bayılıyorum.
9-Kendin olmasaydın kim olurdun?.........Bunu hiç düşünmedim.
10-Nerede yaşamak isterdin?.........Huzurun,güvenin, sevginin, barışın ve refahın olduğu bir yerde yaşamak istiyorum.Son yıllarda yurt dışı planlarımız da var birkaç yıllığına. Özellikle iskandinav ülkelerini düşünüyoruz, bakalım kısmet...
11-En önemli kusurum ne?........Biraz takıntılı ve mükemmelliyetçiliğim. Herşey tam eksiksiz olsun isterim.
12-Sana en fazla keyif veren kötü huyun nedir?........Uyumak. Özellikle sabah uykusunu seviyorum ama bunu yapmaya fırsat bulamıyorum.
13- Kahramanınız kim?.........Benim de kahramanım yok.
14-En çok kullandığın küfür nedir?.........Geri zekalı.
15-Şu an ki ruh halin nedir?..........Orta halli, doğal. Ne iyi-ne kötü.
16-Hayat felsefeni hangi slogan özetler?.........Sağlıklı, mutlu, huzurluysan gerisi boş.
17-Mutluluk rüyan nedir?........Ailem ile güzel vakit geçirmek. Farklı, değişik etkinlikler, geziler, tatil yapmak. Mesela şu kış gününde Uludağ'a gidip çocuklarımla kayak yapmak isterdim.
18-Sence mutluluğun tanımı nedir?.........Benim ailem ve tüm sevdiklerimle sağlıklı, mutlu ve huzurlu, sevgi ve barış dolu bir dünyada yaşamak isterdim.
19-Nasıl ölmek isterdin?.........Çocuklarımın kendi ayakları üzerinde durdurduklarını, mürüvetlerini görüp, gözüm arkada kalmayacak şekilde ölmek isterdim. Bir de Cenab-ı Allah'a karşı kulluk görevini tamamlamış ve imanla-inançla ölmek isterdim.
20-Öldüğünde cennete gidersen Allah'ın kapıda sana ne söylemesini isterdin?........Merhametimle seni bağışladım. Cennete hoş geldin.

Sorular gerçekten ilginçti. Bende bu mimi birçok arkadaşımın yazmış olduğunu biliyorum.Welkin arkadaşıma ve Dilek arkadaşıma paslıyorum.Umarım dahil olurlar kendileride.

Sevgiyle ve sağlıkla kalınız!...

14 yorum:

Kızıl dedi ki...

Canım öncelikle teşekkür ediyorum. Umarım Türkiye'den uzaklaşma, İskandinav ülkeleri veye daha güzel ve sakin bir ülkede yaşama planlarınız gerçekleşir. Zira burada hayat kalmadı artık :(

Güzel günler diliyorum sana.

Sevgiyle kal!

meleklerim ve ben dedi ki...

Canım teşekkür ederim en kısa zamanda cevaplayacağım.
Bu arada bende öğretmen olmadığım için çok pişmanım,özellikle çocuklardan sonra.Edebiyatım da çok iyiydi üniversite sınavında sayısal yerine sözel seçseydim kesin olurdum,kısmet.. yönlendirende olmadı içimde kaldı malesef...

Mehtap dedi ki...

Pandoram rica ederim canım benim.Umarım ama aslında dünyanın tadı tuzu kalmadı.Bilmiyorum orada yaşam nasıldır.Ama değişiklik olsun ve çocuklarımız adına dil ve eğitim adına iyi olur diye de düşündük.hayırlısı işte.sevgiyle kal canım.Sana da güzel ve sağlıklı,mutlu,huzurlu günler diliyorum arkadaşım.

Mehtap dedi ki...

Dilekçiğim teşekkür ediyorum.bekliyoruz.Kısmet demek ki.Herkes kısmetinde ne varsa onu yaşıyor.Buna da şükür.ben kızlarım öğretmen olsun istiyorum gerçekten hayırlısı.kendi kararları ne olur bilinmez.sevgiler canım.

ELİF dedi ki...

çok güzel cevaplar vermişsin...en çok ölüm şeklini begendım çünkü bende çocuklarımın saglıklı ve mutlu bır sekılde buyutmek ve mürvetlerını görmeden ve ele ayaga düşmeden ölmek isterdım..
sevgılerle...

zuzuların annesi dedi ki...

Mehtapcım ne güzel cevaplar:)
Hele 20.sorunun cevabına bittim:)))))Amiiin canım cümlemize:))))

Cocukla Cocuk dedi ki...

öğretmenliğin değerini çocuğumuz olduktan sonra anlayandardanız biz de

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

güzel cevaplar. Seni dahada bir çok tanıdık canım.Çoğu zevklerimizide uyuşuyormuş:)
Sevgiyle kal canım. Çok öptüm.

Mehtap dedi ki...

Elifçiğim,
teşekkürler canım.Şu ölümlü dünya da insan gözü arkada kalmadan,görevini tamamlamış ve dediğin gibi ele avuca düşmeden ölmeyi ister.Allah herkese de böyle nasip eder inşaallah.sevgiler canım.

Mehtap dedi ki...

Banucuğum sağol canım.Bende hepimiz için amin diyorum.Allah hepimize,herşeyi gönlümüze göre versin.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili çocukla çocuk,
öğretmenlik anne için hem rahat, hem de değerli bir meslek ve de kutsal gerçekten.sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Sevgili Muhabbet çiçeğim,
tabii ya!.. frekanslarımızın tuttuğu zaten Taa!.. başından beri birbirimize destek vermemizden belli.Bende Mevlana'nın şu sözünü burada yinelemek istiyorum."Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler".sevgiyle kal canım.Bende seni çok öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Benim de en kötü küfürüm o dur :)) 'geri zekalı'

TATESAL dedi ki...

Gerçektende bu mime verdiğiniz cevaplarla benzediğimizi fark ettim...Sevgiler canım