4 Eylül 2008 Perşembe

ŞIK MI,RÜKÜŞ MÜ?...:)

Çok uzun zamandır kendi el emeğim olan işlere ara vermiştim.Özellikle küçük kızımdan dolayı, bu işlerde kullandığım malzemeleri ortadan kaldırmak adına da yaptım bunu.Ancak yine de kafamda tasarlayıp da fırsat bulamadığım işlerde kafamı meşgul ediyor.Aklım kalıyor.Kendi el emeğimle yapmış olduğum şeyleri daha bir severek kullanıyorum ve aradan uzun zaman geçse bile hala benim tasarımım, kendi emeğim diye büyük bir keyifle kullanıyorum.Dışarıdan hazır aldığım şeylerden bir süre sonra sıkılabiliyorum.
Yukarıdaki bluzümde sıradan bir bluzdu.Kullanımı çok rahattı.Göğüs bölümünden büzgülüydü.Ne yapabilirim diye düşünürken mağaza vitrinlerini son zamanlarda süsleyen boncuklu,pul payetli abiye elbise ve blüzlerden esinlenerek bende bluzüme böyle bir hareket kattım.Çok da şık oldu.Yapımına gelince, oda çok kolay.Görüldüğü gibi füme ve parlak kum boncuklar, boru boncuklar ve elips şeklinde pul payet aldım.Önce üstten başlayıp yatay bir şekilde; bir sıra kum boncuk işledim.Altına bir sıra boru boncuk işledim ve göğüs kısmını bu şekilde tamamladım.
Göğüs bölümün altında kalan bölümü de dikey bir şekilde, sekiz kum boncuğu ipe dizerek blüzüme işledim.Her sekiz boncuktan sonrada araya pul koydum ve bu şekilde devam ettim.Kolay olmakla birlikte epey bir zamanımı aldı. Ancak değdiğini de düşünüyorum.Çünkü gerçekten şık oldu ve severek kullanıyorum.
Göğüs bölgesinin orta bölümündeki büzgülü bölümün açılmış hali.Ayrıca trikosu kullanışlı olmakla birlikte bu boncuklarla hassaslaştı diyebilirim.O nedenle elimde ve narin bir şekilde yıkamam gerekecek.Olsun o kadar da olacak tabii ki.
Evet, işte üzerimde duruşu da bu şekilde.Sırada bekleyen daha başka blüz, kazak ve süveterlerim var.Bakalım onlara ne zaman sıra gelecek.Allah sağlık versin de benim minik prensesim biraz daha büyüsün.Şayet ben hala burada yazıyor olursam el emeği, göz nuru çalışmalarıma daha sık yer vereceğim.Çünkü aklımda çok değişik işler var ama durumum müsait olmadığı için ertelemedeyim.Hayırlısı bakalım.







16 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım çok güzel olmuş. Çok yaratıcı olmuş. Yenilemişsin. Hayırlı olsun. Ellerine sağlık.Diğerlerinide bekliyoruz. Çok öptüm.

Haydins dedi ki...

Cok emek oldugu belli.Gule gule kullanin..

Kızıl dedi ki...

E annesi böyle becerikli olursa tabii ki kızı da yetenekli olur güzel güzel resimler yapar falan yani :) Süper olmuş gerçekten, belli ki çok uğraşmışsın canım, ben bu kadar sabırlı değilim malesef. Ellerine sağlık, güle güle giy canım :) Sevgilerimle...

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Çok güzel olmuş.Diğerlerinide mutlaka koy.
Sevgilerle öptüm.

Adsız dedi ki...

Ben de çok beğendim. Özellikle geceleri giymek için uygun. Orjinal olmuş. Eline sağlık, güle güle kullan...Sevgiler...

Mehtap dedi ki...

Muhabbet çiçeğim, canım çok teşekkür ederim. ama dediğim gibi minik bebişimden bu işlerimi askıya almak zorunda kaldım.Bu da elimde zaten bayağı bir uzamıştı.sonunda bitti ve sizlere fikir versin diye son anda aklıma geldi.sizlerle paylaşayım dedim.sevgiler canım.

Haydins canım hoşgeldin.Ziyaretin için teşekkür ederim.Emekden daha ziyade bunun için zamana ihtiyacım olmalı benim.teşekkür ediyorum.sevgiyle ve sağlıkla kal.

pandoracığım canımsın ya.Teşekkür ediyorum.Çok abartılacak bir marifet değil aslında.Ama sabır gerektiği konusunda katılıyorum.isteyerek ve sabırla yapmakta özü.İnan bu olduktan sonra herkes alasını yapar.sevgiler canım öptüm seni.

Gökkuşağım canım çok teşekkür edrim.Tamam yaptığım vakit koyacağım tatlım sevgiyle ve sağlıkla kal seni de öpüyorum

Maviye yolculuk, öncelikle hoşgeldiniz.Teşekkür ediyorum.Bende size katılıyorum.gerçekten hem şık hemde sade oldu.Üzerimde de çok değişik duruyor.bende sevdim.sevgiyle ve sağlıkla kal canım.

LoLa dedi ki...

ellerine sağlık üzerinde daha da güzel duruyor bu arada pek bir incesin maşallah dikkatimden kaçmadı :))
güle güle kullan

Adsız dedi ki...

Rüküş değil kokoş ama yıkarken pulları dökülmez umarım

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bloğunun yeni tasarımı ve bluzün çok güzel olmuş.
Güle güle kullan.
Şık veya rüküş herkezin görüşü ayrı olabilir, önemli olan senin sevmendir.
Sevgiler...

Mehtap dedi ki...

Lolacığım canım çok teşekkür ediyorum.sevgiler.

craft womanım canım sağol inşaallah,bende öyle düşündüm.o nedenle ovalamadan yayarak yıkamayı düşünüyorum.sevgiler canım.

Nur ablacığım teşekkür ediyorum.Bloğumun tasarımı geçici sanıyorum.Craft womanım sağolsun sayfam için header düzenleyecek.kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum canım arkadaşım.size de Nur ablacığım sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Gönül dedi ki...

amanın mettapcımmmm bunnarı senmi yaptın tek tek hiç üşenmedinmi ellerine gözlerine sağlık maşallah valla..kaşı biyerlerini:)))) artık allı pullular mode şekerim rüküş bulan bakmasın giymesin boşver emek vermişsin pekde güzel olmuş zevkler tartışılmakz...sevgilerimle öpüyorum

Cocukla Cocuk dedi ki...

Güle güle kullanın, kendi el emeğini giymek daha bir keyifli oluyordur. Bluzda çok fazla emek var

Adsız dedi ki...

gercekten cok güzel olmuş mehtap ablacım elinen gelmiyen bir iş varmı merak eder oldum. ilere senin gibi bir anne senin gibi bir eş açıkcası senin gibi bir kadın olmak istiyorum herşey gönlünce olsun GÖKÇE...

Mehtap dedi ki...

Gönlcüğüm çok teşekkür ederim.Gerçekten çok uğraştırdı.Bir de benim bir yapım elimdeki işi gerçekten severek yapıyorsam uykusuz kalmayı bile göze alıyorum.sevgiler canım

Fulyacığım ve özlemciğim teşekkür ederim.dediğiniz gibi insanın kendi el emeği olunca kıymeti de bir başka oluyor, zahmetlerle yapılmıştır ama değil mi?sevgiler benden sizlere de.

Gökçe canım benim, demek bana hayranlığın hat safhada.Canım benim sende mükemmel bir eş, mükemmel bir anne ve en önemlisi mükemmel bir kadın olacağına inanıyorum ama önce büyümelisin canım.Seni çok seviyorum ablacığım.Kendine çok iyi bak.sevgilerimle.

pelince dedi ki...

Çok güzel olmuş,ellerine sağlık..Şık bir bluz...

Adsız dedi ki...

çok şık olmuş canım.Güle güle kullan:)