6 Eylül 2008 Cumartesi

Taşların Sihirli Gücü...

Görmüş olduğunuz taşlar sıradan taşlar değiller.Yeryüzündeki negatif elektriği uzaklaştırıp, pozitif elektirik yayma, çevresine karşı olumlu etkileşim sağlayan özelliğe sahip taşlardır.
Herbirinin ayrı ayrı adları ve insan vücuduna ve ruhsal sağlığına olumlu katkıları vardır.

Bu taşları birçok yerden bulmak mümkün tabii. Taşları işleyen özel yerler var.Bunların ismini ve ne işe yarayacaklarını öğrenip, takı olarak veya evlerimizde biblo eşya olarak kullanabiliriz.İşlettikten sonra tabii.

Ben bu taşların resimlerini Ankara Karum'da bir mağazadan aldım.Bu mağazada taşların orjinal halleri ile işlenmiş halleri de mevcuttu.Takı olarak veya biblo olarak kullanabileceğiniz şekilde işlenmiş halleri de vardı.Ya da Samanpazarı tarafında özellikle bu işler ile uğraşan bir esnaf kitlesi var oradan da temin edebilir veya zevkinize göre işlenmiş hallerini alıp kendinizde takılar yapabilirsiniz veya yaptırabilirsiniz. Hem şıklık, hem de sağlık için kullanmanızı tavsiye ederim.(Yandaki tabaktaki taşlar da bana ait).Bende fırsat bulamadım bir türlü ama Samanpazarı'ndaki bu yerlere ilk fırsatta gidip toptan bir alışveriş yapacağım. Yapacağım takılarımda imitasyon taşlar yerine bu taşlardan alıp kullanmayı düşünüyorum artık.
Akuamarin Taşı :Sinirleri yatıştırır.İçsel rahatlık verir.Solunum yolu rahatsızlıklarına,astım, böbrek,karaciğer,dalak ve tiroid bezi rahatsızlıklarına iyi geldiği söyleniyor.Bereket ve uğur taşı.Evinizde ve üzerinizde kullanabilirsiniz.
Kuvars :Cep telefonu, telsiz ve bilgisayarlardan yayılan radyasyonu topladığı söyleniyor.Beyin için uyarıcı niteliğe sahip olan bu taşlar, kişinin çevresindeki negatif enerjiyi yok ediyor.Kişileri endişelerinden kurtarıp,yaşama sevinci duyması için güç veriyor.Kalbi rahatlatıp,duygusal acıların çabuk geçmesini sağlıyor.

Ametist :Negatif eletrik yükü taşıdığı için insanlarda bulunulan fazla eletriği alma özelliğine sahip.Beyin gücünü yükseltiyor.Kuvvetli bir kan temizleyici.Pembe kuvars ile kullanıldığında aklı güçlendirip, kalbi koruduğuna inanılır.Halk arasında büyüye karşı koruyucu olduğu söylenir.Tarih boyunca alkoliklere de iyi geldiğine inanılmış ve bu amaçlada kullanılmış.kara sevda ve tutkuların şifası olarak da görülür.
Aventurin :Zihinsel karmaşayı ve stresi azaltıyor.Neşe taşı da deniliyormuş.İnsanın kendini mutlu etmek içinde kullanabileceği bir taştır.Şans taşı olarak da bilinirmiş.
Aytaşı :Ayın parıltısını yansıttığı düşüncesi ile bu ismi alan Aytaşı, kramplara,bacak ağrılarına, sırt ağrılarına iyi geldiği söyleniyor.Duygusal dengeleyici özelliği ile olaylardan çabuk etkilenen insanlara da iyi geldiği söyleniyor.Kişilerde egoizmi giderdiği, kadınlarda hormon seviyesini dengelediği de söyleniyor.
Oniks :Kaygı azaltıcı bir etkiye sahiptir.Özellikle gelecek kaygısı duyanlara iyi gelen bir taştır.Kontrol ve denge unsuru olarak da kabul ediliyor.Bağımlılıklardan kurtulmaya da yardımcı oluyor.
Değerli bir taştır.Kişinin konsantrasyonunu sağladığı gibi nazara karşı da kullanılıyor.
Kehribar :Taş olarak bilinir ancak reçinenin taşlaşması sonucu oluşmuş.Çok yumuşak ve çok hafiftir.Yaydığı sıcaklık,enfeksiyonu önlediği ve soğuk algınlığına iyi geldiği düşünüldüğü için boyun bölgesinde kullanılır.Boyunda taşınması ile guatr,astım, bronşit ve alerjiye iyi geldiği düşünülüyor.Ağrıyan yerlere konulduğunda ağrıları hafifletir.Takıntılara karşı iyi geldiği söylenir.Sol elde oynandığında bedenin elektriğini toplar.Elektrik yükünü azalttığı için depresyona karşı da iyi gelir.

Kuvars Kristali:Enerji simgesidir.Kişinin çevresinde oluşan negatif elektriği yok ettiği gibi, pozitif enerji toplar.Üstündeki enerji vücuda girerek yaşlanmayı geciktirir.Tansiyonu düzenler.Cep telefonu ve bilgisayarın yaydığı radyasyondan etkilenmemek amacıyla da kullanılır.Duygusal dengeleyicidir.Beyin fonksiyonlarını uyarır.Kuvars özellikle güç ve canlılık kaybına karşı koruma sağladığına inanılır.Terapi kürlerinin en önemli malzemeleridir.Meditasyonda kullanılır.Aşk taşı denilen pembe olanı nefret,kıskançlık,korku ve suçluluk duygularını ortadan kaldırır.Ruh inceliğinin sembolüdür.
Huzur ve duygu yüklüdür.

Rahatlatıcıdır ve sükünet vericidir.Kan dolaşımına iyi gelen etkisi vardır.


Rüya taşı olarak da bilinen dumanlı kuvarsın umutsuzluğu, üzüntüye,öfkeye, depresyona ve diğer negatif etkilere karşı taş sahibini koruma altına aldığına inanılır.
















13 yorum:

LoLa dedi ki...

kuvarslar tam bana göreymiş içerik itibariyle. aytaşının görüntüsü çok güzel takı yaparsan bunları da görmek isteriz, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bende çok inanırım ve takarım da hatta bazı taşlarım kocaman arada temizlemek gerekiyor enerji veriyor. Bu arada Mehtap'cım emailini bulamıyorum ya bana bir mail yollasana bir zahmet sana bir konuda tşk etmek istiyorum da :) sevgiler

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Merhaba canım, bende çok severim böyle değişik taşları. Takılarımdada sık sık kullanırım.Böyle etkilerini gösterdiğini düşnüyorum bazen. Aventurin ve Aytaşı sanırım bana çok uygun şuan için :)
Öptüm canım.

Kızıl dedi ki...

Merhaba sevgili Mehtap, taşların gücüne kesinlikle çok inanmışımdır. Bir zamanlar Ametist taşının kolye olarak işlenmişini kullanırdım. Günümüz de tekrar mı yönelmek lazım ne. Özellikle de Kuvars taşını :s

Sağol canım paylaşım için...

pelince dedi ki...

Bende uzun zamandır okumamıştım,taşlar pırıl pırıl...Oniks bu aralar bana iyi gelirdi :)

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Bana ilginç geliyor bu taşların bu yönleri.Bide bazı hastalıklara şifa olduğu söyleniyor ama ne kadar doğru bilemiyorum.
Sevgilerle öptüm canım.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Doğal taşlara inanıyorum bende, doğal taşlardan takılar süper oluyorlar

ilham perisi dedi ki...

Merhaba Mehtap ,şiirimi istersen kullanabilirsin tabi..Seve seve veririm..Görüşmek üzere sevgiyle kal..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

merhabalarr harikasınızz.
en sevdiğim ilgi alanımdır..
her seferinde unutabilirim ama taşları sever ve tanırımm az çok.
benimde inanlılmaz bir AMETİS- KUARS- ve KEHRİBAR SEVDAM zaafım vardır.kolyelerim yüzüklerim barış manço kadar desem abartmam :)))
şifalarına kesinlikle inanırım.
her bir taşın görevi vardır. ve TAŞLAR YAŞAYAN ORGANİZMALARDIR..

SVGLRRRRRR nUnU

Adsız dedi ki...

bu taşlardan ben de istiyorum diyorsanız ankara/olgunlar'da kitapçıların en sonunda satılıyor(du).

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Yeni şablon çok hoş omuş. Güle güle kullan canım.Öptüm.

Mehtap dedi ki...

Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Evet bende bu taşların gücüne inandığım için,biz bayanlarında takı meraklısı olduğunu bildiğim için kullanmamızı önermek adına paylaşmak istedim.Hepiniz de sevgiyle ve sağlıkla kalın canlar.

Mehtap dedi ki...

Muhabbet çiçeğim beğendiğine sevindim canım benim teşekkür ederim.sevgiler.