23 Eylül 2008 Salı

Evde Nefret Edilesi Durumlar...Ve geciken Mimim:(

Sevgili arkadaşlarım Pandora ve Fikrimin İnce Gülleri pişti olmuşlar ve birbirlerinden habersiz "Evde Nefret Edilesi Durumlar" konusunda beni mimlemişler.Ama benim ayıbımda geciktirmiş olmam.Arkadaşlar sizlerden de özür diliyorum ve sizlerin tarafından hatırlanıyor olduğum içinde ayrıca onur duyuyorum.
Sevgilerimle birlikte, teşekkürlerimi sunuyor ve hemen yazmaya başlıyorum...

Evim evim yine de güzel evim benim...
Malum iki kız anasıyım. Büyük kızım dokuz, küçük kızım da henüz iki buçuk yaşında.O nedenle benim evim sık sık savaş meydanına dönüşüyor.Evin her yeri yerle bir oluyor ve sürekli evde eşimde bende bir dakika bile oturmamacasına evde toplama eylemine maruz kalıyoruz. Çocuklar evi nedense terli toplu sevmiyorlar.Çok yoruluyorum ama sağlık olsun geçici dönem diyorum. Allahın izni ile bu da geçecek diyorum ama Evimin zaman zaman dağınıklığından nefret ediyorum.. Benim çamaşır makinam da hiç durmaz. Zavallım yine de iyi dayandı. Neredeyse on senedir hiç durmadan çalışıyor, oda biraz geceleri dinleniyor ama bütün gün o çamaşırları yıkamaktan, bense onları makinadan çıkarıp, asıp kurutmaktan, sonra da kuruyanları toplayıp dolaba yerleştirmekten, ütülenecekleri ütülemekten helak oluyoruz.Çamaşır yıkatmaktan nefret ediyorum,onları toplamak dolaba yerleştirmek ve ütü yapmaktan da. Zaman zaman isyan bayraklarını çekiyorum, bakalım çamaşır makinam ne zaman çekecek isyan bayraklarını.Yine de iyi dayandı zavallıcık diye düşünüyorum...Çöp olayından da nefret ediyorum.Her akşam poşet poşet çöpleri hazırlamak,işten gelince birde onlarla uğraşmaktan nefret ediyorum. Ama sanıyorum çöp öğütücü makinalar varmış.Henüz onlarla tanışmadım ama.En kısa zamanda tanışmalıyım, umarım beni bu nefret edilesi durumdan kurtarır.Son olarak da alışverişten geldiğimizde alışveriş malzemelerini yerlerine yerleştirmekten nefret ederim ama neyse ki o konu da eşimle nötürüz.Çünkü evlendiğimizden beri eşim alışverişten geldiğinde "bunları yerlerine yerleştirmeyi çok seviyorum" dedi ve ben de kendi kendime "ohhh be!.. beni bu dertten kurtardın" dedim. Bir de severek haz alarak yapması benim işimi daha da kolaylaştırdı.Bunları kendisine söylemedim ama... Sadece içimden geçenler... İlk burada paylaşıyorum.On yıldan sonra bu yazımı okuma fırsatı bulabilirse buradan öğrenecek canım benim...
Düşünsem daha çıkabilir ama yeter sanıyorum. Herşeyden önce hastalık derecesinde titiz, hijenik, tertipli bir insan iken; şimdi kendi kendime telkinlerle sabırlı olmayı, geçici bir dönem olduğunu sakin ve rahat olmam gerektiğini düşünerek rahatlıyorum ve ailem ile paylaştığım her anın tadını çıkarmaya bakıyorum.Çünkü onları çok ama çok seviyorum...

NOT: Yaa! İçimden geçtiği gibi yazdım.Ruhumdan kalemime bunlar döküldü..Sevgiyle ve sağlıkla kalın.

Ben de bu pası bu sefer "isteyen herkes alabilir" diyorum.Birçok blogcu arkadaşım bu konuda yazdı çünkü...

19 yorum:

Kızıl dedi ki...

Mehtapcığım özür dilemeye ne gerek var ki, geç yazdınsa ne olmuş canım.

İncegülle pişti olmuşuz demek, ne güzel. Bak gördünmü ne kadar çok seviliyorsun :)) Sende benim gibi evini çok sevenlerdensin her şeye rağmen uğraşmakda başka bir keyif aslında (kimi zaman çok zor gelse de). Eşinin sana yardımcı olmasınada çok sevindim, hayatı paylaşmışsınız adeta.

Çok teşekkür ediyorum canım, mime dahil olduğun için. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.

Sevgiler...

Mehtap dedi ki...

Pandoracığım canım benim, ne kadar güzel şeyler yazmışsın.İnan bir kez daha sizlerle sanal alemde de olsa dostluk kazandığım için daha da çok mutlu oldum ve daha da çok bağlanıyorum bu sanal ekrana.Ama birgün inşaallah yüzyüze tanışmaya da nail oluruz sizlerle.hepinizi çok seviyorum.
canım bende senin ailen ve sevdiklerinle birlikte sağlıklı,mutlu,huzurlu bir hayatı paylaşmanızı ve herşeyin gönlünüzce güzel ve hoş olmasını can-i gönülden diliyorum.Kimsenin ağzının tadı bozulmasın.sevgiyle canım seni ve kızını çok öpüyorum.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, ben çamaşır yıkamasını segerimde toplamak ve bükmek gıcık eder beni:)
Öptüm canım.

enn pasta dedi ki...

Allah muhabbetinizi arttırsın Mehtap'cığım.Huzurunuz ve dayanışmanız hiç ama hiç bozulmasın.Ne kadar da insancıl ve içten şeyleri dile getirmişsin.Çok hoşuma gitti.Sevgilerimle canım ;)

Cocukla Cocuk dedi ki...

eşinin derleme toplamaya yardım etmesi çok güzel. Çocukların kendi işlerini yapmasına az kalmış büyütmüşsün maşallah. Son olarak ütü yapmayı ben de sevmiyorum.

pelince dedi ki...

Ütü den bende nefret ediyorum:)) Çok samimi cevap vermişsin,zevkle okudum..

Sevgiler..

aquamarine dedi ki...

yazını okurken ablam canlandı gözümün önünde:) onun da iki kız değil ama erkek çocuğu var. ve ablam onlar uyurken topluyor uyandıkları anda etraf aynen dağılıyor. çamaşır olayı da aynı:)
alışveriş sonrası poşetlerin içindekileri tek tek çıkarıp yerleştirmeyi ben de çok severim. senin eşinin seviyor olması ve sana bu konuda yardımcı oluyor olması çok ii olmuş kesinlikle:)

MAVİANNE dedi ki...

evde nefret edilesi durumlar epey çok değil mi?
naparsın nefret et ama acıma diye bir laf vardır
mecburen yapıyoruz istemediğimiz işleri :))

Adsız dedi ki...

arkadaşım sana ilk kez geliyorum tanıştığıma çok sevindim.ayrıca da tek tek yorum yazman daha çok sevindim.ben de senin gibi evini çok sevenlerdenim,sobeyle birlikte seni daha iyi tanımış oldum.seni tanıdığıma çok sevindim.herzaman beklerim arkadaşım gel emi.sevgiler canikom.

Ferhanca dedi ki...

merhabalar, iadeyiziyarete geldim, çok memenun oldum..
tesadüf ikimizde mimlenmişiz.))9
ben genel nefretlikleri yazdım..
canım her zaman beklerim

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bende elim yağlı vs ken yemek yaparken malzeme bitince deli oluyorum birde diş macunu olayı sonunda sıkma aleti aldım ayrıca wcnin kapağı mevzusu.Birgün koli batı ile paketledim WCyi o gündür bugündür daima kapak kalkıyor ve iniyor. Nasıl ama çok çakalım demi :)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Tüm kadınlarımız bunlardan nefret ediyor ama yılmadan bir yaşam boyunca da aynı şeyleri yapıyor, ne kadar nefret etsekte. Hele o alışveriş dönüşü yerleştirme yokmu?
Hiç bitmeyecek, çünkü boğazımızın kölesi olarak doğmuştur insanoğlu.
Sevgiyle, işlerinde kolaylıkla kalman dileğiyle.

Mehtap dedi ki...

Muhabbet çiçeğim haklısın canım ama elimiz mahkum ne yaparsın.sağlık olsun diyelim.sevgiler canım.
-------------------------------
Evrenciğim canım benim, bende teşekkür ederim güzel yorumun ve dileklerin için.sevgiyle ve sağlıkla kal canım.
---------------------------------
Çocukla çocuk teşekkür ediyorum sizlere de.Evet sağolsun.eşim olmazsa ben bitiğim zaten.Çocuklarımın büyüyüp rahatlayacağımız dönemlere bir-iki yıl daha var sanıyorum.Ütü olayı özellikle sık yapılan bir eylem olduğu için hanımların kabusu kesinlikle.sevgilerimle.
---------------------------------
pelinciğim canım teşekkür ediyorum.Ütü konusunda da inşaallah ütü yapan robotlar icat edilir de rahatlarız değil mi? sevgiler sana da.
--------------------------------

Mehtap dedi ki...

aquamarin canım öncelikle ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.Aslında evli ve çocuk sahibi bayanların ortak durumları.Ne yapalım sağlık olsun.En büyük avantajımız eşlerimiz bu süreçlerde yanımızda ise aşılmayacak hiçbir zorluk yok diye düşünüyorum.sevgiler canım.Yine beklerim.
-------------------------------
Mavianne, canım sende hoşgeldin.Teşekkür ediyorum sanada.Haklısın bende elimiz mahkum işte diyorum.sağlık olsun.sevgiler canım.
--------------------------------
Mona lisa teşekkür ederim canım.Tabii ne demek.Fırsat buldukça uğramaya çalışacağım.bende beklerim sevgiler.
-----------------------------
Ferhanca hoş geldin.Teşekkür ediyorum yorum ve ziyaret için.Aslında hepimizin ortak sorunları aynı sayılır.sevgilerimle.

Mehtap dedi ki...

Craft Womanım canım benim işte bu kadar.Senden de bu beklenir.Bende çok çakıyorum.herşeye pratik,işlevsel ve şık çözümler bulursun sen.Boşuna sanat kadını değilsin.Ama şimdi kendime çok kızdım.Neden seni mimlemek, bu konuda aklıma gelmedi diye.Yukarıya yazıyorum işte.gecikmeli olarak.Seni daha iyi tanımak adına bundan daha güzel fırsat mı olur? hadi bakalım blogcu arkadaşlarımın deyimiyle pamuk eller klavyeye canım.bekliyorum.sevgiyle kocaman öpüyorum.

Mehtap dedi ki...

sevgili yaşamın kıyısında(Nur ablacığım) haklısınız.Tüm kadınların ortak mevzusu.ama herşeyin üstesinden de gelmeyi başarıyor kadınlarımız.Allah tüm kadınlarımıza bu konuda güç kuvvet versin.Alışveriş olayını nedense bende sevemedim gitti.Teşekür ediyorum hepimize kolay gelsin.sevgilerimle ve saygılarımla.

Unknown dedi ki...

Ya valla ben de zaman zaman çok ama çok bıkıyorum. Aslında rahat olsak bunları dert etmicez, boşuna stres olmıcaz. Rahat olan kadınları gördükçe acayip hissediyorum. Yani aslında içten içe de iyi ki titizim duygusu var içimizde. Keşke diyoruz ama yapmıyoruz. Çünkü etrafta da öyle tanınmışız filan. Ütüden ben de nefret ediyorum ama üst üste bi sürü yapmıyorum artık, lazım olan ütüler :)

Mehtap dedi ki...

Canan Hanım,yorumlarınızdan sizi kendime çok yakın hissediyorum.Benim gibi düşünüyor,benim gibi yapıyorsunuz,hissediyorsunuz.Evet bazen temizlik mevzuu olunca bende strese giriyorum, daha sonra bu konuda rahat olanlara imreniyorum ama temizliği önemsemeyen insanları gördüğüm zamanda iyi ki titizim diyorum ama dert etmemeye çalışıyorum.Elimden geldiğince imkanlarım ölçüsünde yapmaya çalışıyorum.sevgiler.yine beklerim.teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

arkadaşım bendeki yorumundan sonra senin sobeni de okudum gerçekten de nefret edilesi durumlar sanırım herkes için aynı,yani ben de senin kileri okuyunca aa evet bende bunlardan çok nefret ediyorum dedim.kal sağlıcakla,görüşmek üzere.hayırlı cumalar